QUOTE(Idda @ 2013 05 09, 08:20)
Sveikutės,
turiu klausimėlį, kažin jei aš šiuo metu persodinčiau jau suaugusias tujas? žinau kad rekomenduojama rudenį, bet nu reikia man aplinką susitvarkyti, o tos gražuolės viduryje kiemo susodintos
jei bandyčiau iškasti kuo mažiau pažeisdama šaknis gal prigytų, nes jei neprigytų MB turbūt suvalgytų mane su visais batais už mano prisigalvojimus
Jei sugebėsit iškasti su dideliu žemių gumulu - nieko neatsitiks. Aš pernai persodinau pavasarį 4. Jos buvo nedidelės, kadangi didelės ir nebus, bet augo jau apie 10 metų kitoj vietoj.
Gausiai po to laisčiau ir viskas gerai. Auga, žaliuoja, patenkintos
O sodint Viliausmama labai gerai pamokė: pirma iškasus duobę supilti kibirą vandens. leisti šiek ties vandeniui susigerti, tada dėti augalą, vėl užpilti vandens. Ir dar esant nepilnai sugertam vandeniui užpilti žemėm. JOKIO mindymo, žemių spaudimo.
Ir kurį laiką net lieti nereikia.
Dar ... nežinau kodėl, bet vienas spygliukų augintojas, man dovanojęs nemažą tujenį, beveik be šaknų - patarė lieti su kalio permanganato silpnu tirpalu. Tipo, labai gerai prigyja. nežinau ar padėjo tai, bet tujenis prigijo pasakiškai. Ir puikiai auga. Ko visai nesitikėjau, žiūrėdama į iškastą