QUOTE(vilnera @ 2011 10 18, 09:52)
Mumrikai, uzsiminet apie suaugusiu augalu paruosima persodinimui - kaip juos ruosiate,kad prigytu? Gal apkasate pries koki pusmeti,kad isleistu daug pridetiniu sakneliu? Ar yra dar kazkoks kitas budas?
Beja-labai skoningi jusu gelynai (spygliuotynai-kaip cia tiksliau nzn.. ) Neperkrauti, zali ziema-vasara, ir tas kruminis astras taip graziai ten tinka..
Beja-labai skoningi jusu gelynai (spygliuotynai-kaip cia tiksliau nzn.. ) Neperkrauti, zali ziema-vasara, ir tas kruminis astras taip graziai ten tinka..
Man pačiai teko persodinėt tik dideles tujas (viena iš geltonųjų matosi nuotraukose - jas persodinom dvi ir buvo jų aukštis jau gerokai virš dviejų metrų), o kadangi jos labai jau nelepūs augalai, tai niekaip ir neruošėm. O vat būtent pušis, tai kiek žinau reikia ruošt ir apie porą metų (jei tai ne dviejų ar trejų metų sodinukai, o jau didesnės). Žinau kad rekia atkast keletą didelių šaknų iš vieno šono, jas nukirst ir geriausia iš tos pusės kokio plastiko užkišus vėl užkast. Toje vietoje medis ims formult daug smulkių šaknų. tada taip pat padaryt po kurio laiko iš kitos pusės ir galiausiai pakirst pagrindinę šaknį. Čia kiek pamenu - gal ką ir sumaišiau, nes senokai skaičiau, o kai neaktualu, tai ir nesistengiau tiksliai įsidėmėt
Pagooglinus "didelių medžių persoinimas" tikrai turėtų būt daug informacijos. Žinau kad medelynuose rodos kas metus ar porą pušims pakerta pagrindinę šaknį iš šono su kastuvu, kad formuotųsi daug smulkesnių
................
na kitas būdas yra persodint su traktoriumi atrodo juokingai, bet taip persodinom didelę pūkuotą vyšnią ir šermukšnį. Buvo jau ir vienas ir kitas nemaži ir paprastu kastuvu nei juos išraut, nei duobę iškast. Ir pasmerkti būtų medžiai, nes augo šalikelėj, o ten elektrai kabelius tiesė. Tai kai netoliese dirbo traktorius vyras paprašė ir tas aišku per penkias minutes duobes iškasė, per kitas medžius su dideliais žemės grumstais iškėlė ir pasodino. Medžiai nė nepajuto Jau dvi vasaras auga žalioj zonoj kaip dešimt metų ten buvę
Bet tai aišku lapuočiai - su nemažom pušim toks bajeriukas taip lengvai nepraeitų
.........................
dėl mano gėlynų/spygliuotynų didelis didelis dėkui dar viskas tik formavimo stadijoj, bet kažkada turėtų būt gražu (bent aš taip svajoju)