Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

QUOTE(laguna11 @ 2011 09 13, 12:27)
pardavimu,kazko tokio..dirbau pardaveja asistente UK,cia maximoj,paskui su mazium buvau namie..dar siandien ir ryt laukia pokalbiai prekybos centruose,nelabai verziuos,bet teks turbut vistiek bus pinigeliai i namus..

Na linkiu,kad susirastumet kuo greiciau ir paprasciau. 4u.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2011 09 13, 14:08)
Gerai jei vaikas domisi broliu ar seserim. Kolkas pas mus to nera...tik baisulingas pavydas  unsure.gif Mazajam labai reikia brolio.....iskart sypsosi, kalbina, paciupt siekia, o vyresnelis.... verysad.gif Na buna dziugiu akimirku kai paglosto broliui galvyte. Gerai tik tas, kad jis neskriaudzia brolio. Gal kai mazasis dar paaugs tai bus idomiau jam, nes ka dabar su sedinciu leliuku nuveiksi...nieko...net gaudyniu, slepyniu nepazaisi  biggrin.gif

Na bet nelabai ir iseina tiketis, kad autistiskas vaikas labai jau "domesis" tuo broliuku ar seserim. Tiesiog sakau, kad siaip ar taip jiems teks bendraut-norom, nenorom, o tai jau vistiek socializacija. smile.gif

Manau jums tiesiog dar reikia laiko. Gal tikrai,kai paaugs maziukas, didesniam bus idomiau.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 09 13, 22:42)
Bus dar Vilniuje. Va sąrašas miestų, dar daug aplankysim:
http://gyvojibibliot...uvos-miestuose/

Šiandien buvau pirmą kartą, buvo baisoka smile.gif Buvau Rokiškyje ir Anykščiuose. Buvau "knyga" apie autizmą. Bendravau su paaugliais. Retas kuris nors iš jų žinojo, kas yra autizmas, atėjo išvis nieko nežinodami ir norėjo, kad papasakočiau. Po to jie sakė, kad buvo įdomu, sužinojo daug naujo smile.gif
Norėčiau jūsų pagalbos, ir jums tai svarbu, kad žmonės žinotų apie autizmą. Kaip manot, ką svarbu paminėti, pasakojant 13-18 metų paaugliams apie tai? Kaip jūs norėtumėte, kas būtų pabrėžta, paaiškinta? Kas, kalbant apie autizmą, galėtų labiausiai sudominti paauglį, kokie aspektai?

net nežinau, g.gif o ką tu pasakojai?

reiks pasistenkt, kad šita biblioteka ir į druskininkus atkeliautų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 09 13, 11:58)
** O ka sako gine siuo klausimu? Ar vis dar labiau dvejojat, nei norit?

Bardakas pas mane su hormonais, pcos jau seniai turiu...J su gyd. pagalba pagautas, broliukas/ sesytė irgi tikriausia "netyčiukas" nebus unsure.gif

Kalbėjote apie foto. J labai sunku nufotografuoti su žvilgsniu į fotoaparatą. Pastoviai vis kažkur užsisvajojęs arba nusikikenęs. Labai bijojau jį vestis į pasų poskyrį gaminti asmens tapatybės kortelę. Pralaukėme eilėje 1 val. Galvojau bus šakutės, nestovės man jis tame aparate, kur fotografuoja. Bet buvo viskas super thumbup.gif Nusifotografavo kaip koks kareivis - ir ant kėdės stovėjo, ir klausė, ir žiūrėjo, kur reikia tongue.gif Turi dabar vyrukas savo dokumentą kaip reikiant didis.gif
Papildyta:
Aš pradėjau savo naują socialinę rolę - dėstytojos blush2.gif . Ne vieną minutę pasijaučiu kaip autistė, nes kažkaip nejaukiai jaučiuosi, kai į mane žiūri 10 veidų, nežinau kur dėti savo akis seminaro metu; ir rūpužiokai dar nieko nepasiskaitę - turiu aš jiems pasakoti doh.gif Teks prigriebti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 14 rugsėjo 2011 - 22:43
sveikos,per darbus nebera laiko kada prie kompo prisest.labai grazi Beno foto.
mano berniukas pats megsta fotografuoti kitus,tai prifotkina visokiu vaizdu is visu pusiu.as ideciau savo berniuko foto,bet nenoriu rodyt viesai,gal yra koks albumas siame skyrelyje.
euphoria_mi ,kaip jus augat,ka naujo ismokot?tiesiog tyngiu skaityt ,tiek daug prirasiusios esat.
as dabar dirbu 2darbuose,tai ir laiko mazai turiu.beto paciai su sveikata nekas,tai per daktarus vaikstau.
Ice,mes 7metus bandem pagaut antra leliuka,bet kai nuleidom rankas,tai ir uzkibo va toks hyperiukas,nervuotas ,bet mielas berniukas.
Atsakyti
Buvo albumėlis, bet va reiktų slaptažodį prisiminti doh.gif doh.gif doh.gif

Kai kursime naują temą, manau, būtų galima įdėti šitas nuododas - būtų nebloga info rolleyes.gif

http://www.youtube.c...player_embedded

http://www.youtube.c...feature=related

Tokie video suteikia nemažai vilties wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 15 rugsėjo 2011 - 13:46
Sveikutes 4u.gif Vis paskaitau jumis, kad geriau pazinciau, ale dar kolkas nelabai sekasi blush2.gif noretumem jungtis prie jusu, nors aisku mes dar per mazi kad butu pripazintas autizmas, bet turim raidos sutrikimu ir manau esam visos to pacio likimo mamos 4u.gif
QUOTE(Kliockas @ 2011 09 12, 17:35)
Davina, o negali būti dantukai? Gal skauda, nes mums taip būdavo... Sutavrkėm prieš du metus- naktim juk paūmėja skausmas...

as irgi visa laika verciau kalte dantims, bet juk ir dantys negali gi kamuoti kiekviena miela nakti, butu isimciu, o dabar visos naktys pas mus tragiskos, gerai kad bent vyresnysis nereaguoja ir miega kaip tikras vyras, nes jeigu bliautu abudu tai matyt tikrai man sakutes butu doh.gif
skambino mums is raidos centro pirmadieni kviete ateiti nuo treciadienio, ale gi vel "zakon podlasti" - sergam. Vyresniji buvau paleidus i darzeli rugsejo 1-2d ir situ dvieju dienu uzteko pasigauti virusa ir parnesti ji broliui doh.gif nesiseka mum su darzeliu konkreciai, praeitus metus palanke per visus metus 4sav visa kita laika prasirgo, vienu zodziu savaite darzely menuo ar dar daugiau namie.... siais metais tikejausi kad bus geriau, bet deja.....
Atsakyti
O čia rusų kalba

Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 09 13, 21:42)
Bus dar Vilniuje. Va sąrašas miestų, dar daug aplankysim:
http://gyvojibibliot...uvos-miestuose/

Šiandien buvau pirmą kartą, buvo baisoka smile.gif Buvau Rokiškyje ir Anykščiuose. Buvau "knyga" apie autizmą. Bendravau su paaugliais. Retas kuris nors iš jų žinojo, kas yra autizmas, atėjo išvis nieko nežinodami ir norėjo, kad papasakočiau. Po to jie sakė, kad buvo įdomu, sužinojo daug naujo smile.gif
Norėčiau jūsų pagalbos, ir jums tai svarbu, kad žmonės žinotų apie autizmą. Kaip manot, ką svarbu paminėti, pasakojant 13-18 metų paaugliams apie tai? Kaip jūs norėtumėte, kas būtų pabrėžta, paaiškinta? Kas, kalbant apie autizmą, galėtų labiausiai sudominti paauglį, kokie aspektai?

Gal šiuolaikiniams 13-18 metų paaugliams įdomu būtų išsiaiškinti, kodėl tu kitokia.
Galiu tik įsivaizduoti kaip tai daryčiau savo vaiko vietoje (kai ji bus jau paauglė)- šnekėčiau apie tą patį NORMALUMĄ (neurotipinių suvokimu -elgesio ribas, mąstymą, suvokimą ir pan.), kodėl pasauliui jis toks svarbus ir kodėl tai neturėtų būti siekiamybė. Kalbėčiau apie tai, kad nepaisant visiems suprantamo posakio "margas pasaulis" - man taip pat margai, tik išdėstytai tvarkingai vaivorykštės spalvų seka - vistik sunku jame.

norėčiau būti knyga - autisto vaiko mama. Kažin ar kam būtų įdomu g.gif
Atsakyti
Dar. Noriu parekomenduoti mamoms skaitymui knygą. Jodi Picoult "Namų taisyklės". Garsi rašytoja, parašiusi nemažai knygų apie kitokį pasaulį. Ši- apie autistą berniuką (Aspergerį). Autorė knygą rašė autistės mergaitės paauglės išgyvenimais. Kaip ir dauguma Picoult kūrinių, ši taip pat susieta su kriminalistika, tik pastaroji perteikiama kaip austo labai stipri aistra ir domėjimasis kriminalistika. Nepaisant kartais didelio autistiškų bruožų hiperbolizavimo, isorija pilna teisingų faktų ir ir autizmo apibūdinimų. Kita vertus, perskaičius negaliu pasakyti, kad geras skonis man, kaip mamai, liko... bet, jis teisingas. Todėl rekomenduoju.

Mano gyvenimo mokytoja (aš taip pradedu mintyse vadinti dukrą) bręsta. Bręsta ne tik fiziškai, bet ir kaip žmogus-autistas. Tai kasdienis iššūkis ir egzaminas man. Labai noriu išlikti mama (nepaisant to, kad mano intelekto koeficientas perpus mažesnis, nei jos). Todėl aš taip pat bandau jai būti mokytoja jausmų suvokimo, gebėjimo juos atskirti, priimti, į juos reaguoti ir atsakyti srityje. Šiandien mudviejų tema - dalinimosi jausmais reikšmė ir svarbumas.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 09 14, 20:19)
net nežinau,  g.gif  o ką tu pasakojai?

reiks pasistenkt, kad šita biblioteka ir į druskininkus atkeliautų smile.gif

QUOTE(cute @ 2011 09 17, 10:20)
Gal šiuolaikiniams 13-18 metų paaugliams įdomu būtų išsiaiškinti, kodėl tu kitokia.
Galiu tik įsivaizduoti kaip tai daryčiau savo vaiko vietoje (kai ji bus jau paauglė)- šnekėčiau apie tą patį NORMALUMĄ (neurotipinių suvokimu -elgesio ribas, mąstymą, suvokimą ir pan.), kodėl pasauliui jis toks svarbus ir kodėl tai neturėtų būti siekiamybė. Kalbėčiau apie tai, kad nepaisant visiems suprantamo posakio "margas pasaulis" - man taip pat margai, tik išdėstytai tvarkingai vaivorykštės spalvų seka - vistik sunku jame.

norėčiau būti knyga - autisto vaiko mama. Kažin ar kam būtų įdomu g.gif

Tiems, kurie išvis nieko nežinojo, pasakojau bendrai apie autizmo savybes. Pasakojau, kad yra įvairaus sunkumo autizmo formos, nuo sunkių iki lengvų (kaip mano). Paklausdavau, ar jų tarpe yra kokių nors vaikų, kuriuos kiti laiko "kitokiais". Dauguma tada papasakodavo apie kokį nors savo klasioką, kuris mokosi pagal specialią programą ir su niekuo nebendrauja, arba tokį, iš kurio kiti tyčiojasi, o jis to nesupranta ir vis tiek nori draugauti su kitais. Dar kalbėjomės apie patyčias iš "kitokių", ką daryti, jeigu matai, kad klasiokai tą daro. Ir dar kalbėjomės, kad autisto nemokėjimas parodyt iniciatyvos bendravime nebūtinai reiškia, kad jis nenori turėti draugų.

Tačiau kitomis dienomis dauguma atėjusių paauglių jau kažką buvo girdėję apie autizmą. Na ten reikėjo pasakoti ne tiek teoriškai apie autizmą, bet dar ir apie save, kaip konkretų pavyzdį. Jie buvo labai aktyvūs, turėjo daug klausimų, aktyviai domėjosi. Jiems labiausiai buvo įdomu, kaip man sekėsi mokykloje ir kaip universitete, buvo labai nustebinti šito skirtumo. Dėl to pabrėžiau, kaip svarbu autistui yra draugiška ir palaikanti aplinka. Dar jiems buvo labai įdomu, kad mano vyras taip pat autistas ir kad mes susipažinę to net nežinojom smile.gif buvo įdomus tas skirtumas, kad jis yra tipiškas aspergeris, kuris domisi matematika, nemėgsta bendrauti su žmonėm ir nenori turėti draugų, o aš mėgstu daug bendrauti ir susipažinti su naujais žmonėmis. Dar jiems buvo įdomu, ar aš patiriu patyčias kolektyve, ar mokykloj turėjau draugų.

Jūs galit būti knyga, jei apie jūsų socialinę grupę yra visokių neteisingų nuomonių visuomenėj. Apie autistus tai yra stereotipai - kad autizmas yra liga, kad visi autistai yra genijai, kad visi jie nenori bendrauti su aplinkiniais.
Papildyta:
QUOTE(cute @ 2011 09 17, 11:05)
Dar. Noriu parekomenduoti mamoms skaitymui knygą. Jodi Picoult "Namų taisyklės".  Garsi rašytoja, parašiusi nemažai knygų apie kitokį pasaulį. Ši- apie autistą berniuką (Aspergerį). Autorė knygą rašė autistės mergaitės paauglės išgyvenimais. Kaip ir dauguma Picoult kūrinių, ši taip pat susieta su kriminalistika, tik pastaroji perteikiama kaip austo labai stipri aistra ir domėjimasis kriminalistika. Nepaisant kartais didelio autistiškų bruožų hiperbolizavimo, isorija pilna teisingų faktų ir ir autizmo apibūdinimų. Kita vertus, perskaičius negaliu pasakyti, kad geras skonis man, kaip mamai, liko... bet, jis teisingas. Todėl rekomenduoju.

Mano gyvenimo mokytoja (aš taip pradedu mintyse vadinti dukrą) bręsta. Bręsta ne tik fiziškai, bet ir kaip žmogus-autistas. Tai kasdienis iššūkis ir egzaminas man. Labai noriu išlikti mama (nepaisant to, kad mano intelekto koeficientas perpus mažesnis, nei jos). Todėl aš taip pat bandau jai būti mokytoja jausmų suvokimo, gebėjimo juos atskirti, priimti, į juos reaguoti ir atsakyti srityje.  Šiandien mudviejų tema - dalinimosi jausmais reikšmė ir svarbumas.

Labai gerai, kad jūs taip bendraujat su dukra.
Mano mama tai sakydavo nurodymus man, o jeigu aš ką nors apie juos klausdavau, tai sakydavo, kad aš kabinėjuosi ir turiu tik klausyti jos ir nieko daugiau. Ir vis dar sako, kad aš kvaila, kad nieko neišmanau apie žmones ir turiu dėl to besąlygiškai jos klausyti, nes ji visada teisi. Bet aš tada primenu jai tą situaciją, kur aš sakiau, kad reikia kaimynei kviesti greitąją, o ji - kad nereikia ir pati išsikvies, aš jos paklausiau, ir kaimynė numirė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo F: 18 rugsėjo 2011 - 18:05
F, labai reikalingą misiją atlieki. Šaunuolė thumbup.gif Kai pamąstau, kiek ilgai apie autizmą aš pati nieko nežinojau doh.gif Ką jau kalbėti apie mokyklinį amžių, kai aplinkoje esantys "kitokie" vaikai atrodė tiesiog keistuoliai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 19 rugsėjo 2011 - 08:28
QUOTE(Ice @ 2011 09 19, 08:26)
F, labai reikalingą misiją atlieki.   Šaunuolė thumbup.gif

Kai pamąstau, kiek ilgai apie autizmą aš pati nieko nežinojau  doh.gif Ką jau kalbėti apie mokyklinį amžių, kai aplinkoje esantys "kitokie" vaikai atrodė tiesiog keistuoliai  unsure.gif

drinks_cheers.gif

As kiek atgaminu apie savo vaikyste, tai kitokiu vaiku mano aplinkoj net nebuvo lyg g.gif O is suagusiu zmoniu tai tik viena pamenu....ilgais plaukais, ilga barzda, nuolat su knyga rankose ir vis tais paciais rubais nepriklausomai nuo oro......jis tikrai kitoks buvo, bet ar autistas tai nezinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 19 rugsėjo 2011 - 14:10