Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

Kas seka temą, žino, kad KP naudoju seniai. Nėra nukritęs-nusilupęs nei vieno karto, nors vonią, pirtį mėgstu ir būnu, man jis net sunkiai nusiplėšia ( lupu visada tik po kartu dušu, kad nebūtų skaudžiai). Nenaudokite jokio ,,riebalo'' ant odos prieš klijuojant pleistrą, tik jis neleidžia gerai prilipti.
Skrandžiui nekenkia, nes nepatenka tiesiogiai į jį. Kepenys, turi hormonus perleisti per save, kiek ir kaip kenkia, niekas tiksliai nepasakys. mirksiukas.gif
Dėl KŽ kas planuojate, gerai perskaitykite naudojusių atsiliepimus, nes nuo jo daugeliui sumažėja noras ir tepliojimai. Žinoma, kiekvienai reikia atsirinkti savo. Man nieko nėra geriau už KP, tik kai vyrams bus rimtų kontraceptikų lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(MeiLLi @ 2012 10 31, 20:48)
Ačiū užatsakymą. Tik grįžau iš ginės tai ta nepatarė naudot pleistro , nes daugumai tepliojimai prasideda nuo jo .. Visgi tabletes naudosiu , o paskui po 3mėn žiedą bandysiu  4u.gif , o taip pleistro norėjau  doh.gif

O kodėl jūs KT vartosite ir tik po 3 mėn KŽ? Tai organizmas nespės su KT susiprasti ir vėl keisite g.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif
Turiu klausima (paskaitynejau Jusu temuke, daug idomios info), bet nepamaciau manes dominancios info ax.gif

Rasoma, kad pleistra reikia uzklijuoti pirmaja menesiniu para, deja, jos man dar nenusimato, bet kitkas nusimato... rolleyes.gif Rasoma, kad uzklijavus ne pirmaja menesiniu para galima myletis tik po 7 paru, jeigu tai darysi anksciau reikia naudoti papildomas apsaugos priemones... Jeigu as uzklijuosiu ji siandien, kaip manote, gal turite patirties jis bus veiksmingas? Ar geriau laukti savo dienu, o iki to saugotis kitomis priemonemis?

Jauciuosi visiskai zalia... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilchikas @ 2012 12 13, 11:36)
Rasoma, kad pleistra reikia uzklijuoti pirmaja menesiniu para, deja, jos man dar nenusimato, bet kitkas nusimato... rolleyes.gif Rasoma, kad uzklijavus ne pirmaja menesiniu para galima myletis tik po 7 paru, jeigu tai darysi anksciau reikia naudoti papildomas apsaugos priemones... Jeigu as uzklijuosiu ji siandien, kaip manote, gal turite patirties jis bus veiksmingas? Ar geriau laukti savo dienu, o iki to saugotis kitomis priemonemis?

užsiklijuoti galite kada tik pageidaujat, bet kaip ir pati parašėte,- jei tai padarysite ne per mėnesines, privalote saugotis 7 dienas.. juk viskas aišku ir paprasta smile.gif
Atsakyti
Ir cia mane istryne prakeikta cenzura. Sakiau, kad esu pries kontraceptikus, taip pat pleistra. Po naudojimo mane istiko policistinis kiausidziu sindromas ir ginekologe sake, kad tai nuo kontraceptiniu priemoniu naudojimo ilga laika.
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2012 10 31, 18:48)
Ačiū užatsakymą. Tik grįžau iš ginės tai ta nepatarė naudot pleistro , nes daugumai tepliojimai prasideda nuo jo .. Visgi tabletes naudosiu , o paskui po 3mėn žiedą bandysiu  4u.gif , o taip pleistro norėjau  doh.gif

Labai paveluotas komentaras, bet gal kam kitam pravers. Is mano patirties tai taip, pradejo teplioti, bet kaip rasiau tai bent man tepliojimas buna ne belenkada, o tiesiog mmm kelios dienos pavirto tepliojimu, kitos liko kraujavimu, bendra trukme nepasikete. Kas sako, kad teplioja tai reiktu zinot kiek laiko naudoja pleistra, nes per pirmus 3 menesius tai gali buti visokiu fokusu (su visom kontraceptinem priemonem) ir jei pleistras nurasomas anksciau, tai nera visiskai patikima informacija ax.gif
Pritariu kitam komentarui, kad negerai kelis menesius pratintis prie tableciu, o tada pakeist i zieda schmoll.gif
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2012 11 26, 14:52)
Merginos situacija - uzsiklijavau antros savaites pleistra ant sedmenu, ir tos pacios dienos vakare gulint vonioj visiskai atlipo, nuplauke tiesiog, nei zymeles neliko kad klijuotas. Paemiau trecia is pakuotes,uzklijavau ant zasto,prikibo idealiai, bet pradejo niezeti,paraudo,iskentejau viena diena ir teko nuklijuoti. Gavosi kad sklandziai pleistra atnesiojau 7 dienas plius ta 1diena kai kentejau niezuli ir dirginima. ... Zodziu situacija keista, ar kam  buvo kad nuo ilgesnio pagulejimo vonioje atliptu pleistras?

blink.gif Dar neilgai tenaudoju pleistra, bet visiskai atlipes nebuvo niekad. Kampai taip, karta net kamputis prilipo prie bliuskutes tai puse pleistro nusiplesiau, bet atkibinus nuo bliuskutes prilipo prie odos ir viskas gerai. Dazniausiai klijuoju ant menciu, ten nesitrina drabuziai, "nesilanksto" oda, nepastebimas, lengva priklijuot ir nuimt. Pradzioj kai klijuodavau nieztejo ir erzino (ne tiek oda, kiek mane pacia lotuliukas.gif ), bet su laiku pastebejau vis maziau ir dabar panizta tik retkarciais, kaip ir bet kuris kitas odos lopinelis tongue.gif Pamenu pirmaji nulupus tai nelabai dziaugiausi paraudusia oda (ir suerzinnta buvo pacio pleistro ir dar kol ji nulupau doh.gif ), bet dabar nieko. Dar kai zinau, kad tai man optimaliausias variantas tai ir neburbu per daug, su KT tai gyvenciau pastovioj baimej, nes tikimybe man jas isgert visad tuo paciu laiku, aplink nuli voliojasi ax.gif
Atsakyti
Sveiki, tikrai atsiprašau jei tokia tema kartojosi. Norėjau pasiteirauti dėl kontracepcijų. Ką manote apie kontr. lipdukus? Ar buna jų pirkti be recepto? Kokia kaina? Ar labiau pasimoka kitokie? Ar jei eisiu pas ginekologą jis tikrins mano.. ? Ką Jūs manote?

Tikrai labai dėkoju už nuoširdžius atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
pleistrą naudojau apie 2 mets. Nelabai jis man tiko... Bet patogu, kad kasdien nereikia galvoti apie geriamas tabletes smile.gif
Bet pasidarė man kažkas neaiškaus, ir labai bijau, kad tik nepriklausyčiau tam 1 ar 2 procentam, kuris neapsaugo verysad.gif
trečią savaitę pradėjo teplioti ir labai negera darytis. Ir silpna, ir jėgų nėra, tik miegot norisi. Neiškentėjau poros dienelių ir nusilupau aš jį visiems laikams. Susirgau mm kaip visada. Bet antra savaitė mano savijauta kaip nėščios doh.gif Ir papykina, ir karštis, ir šaltis pila...
Bijau pirkti testą doh.gif ar kam taip buvę, gal kas apraminsit mane verysad.gif

ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žvarba @ 2012 12 14, 13:35)
užsiklijuoti galite kada tik pageidaujat, bet kaip ir pati parašėte,- jei tai padarysite ne per mėnesines, privalote saugotis 7 dienas.. juk viskas aišku ir paprasta smile.gif

Na, geriau paklausti, nei paskui kazko iki galo neissiaiskinus primalti s... mirksiukas.gif Aciu uz atsakyma...Man pleistras labai patiko, naudosiu tikrai ax.gif
Atsakyti
Ir vel su klausimuku...
3pleistra nusiplesiau anksciau, tiksliau jis pats atlipo...lytiniai santykiai buvo, kiek laiko pleistro hormonai dar "saugo: organizma? Po keliu dienu atsirado menesines. Dabar vel pleistras ant rankos, bet nei teplioja, nei ka...nezinau, viskas gerai, ar imti nerimauti g.gif
Atsakyti
man tai kazkaip tas pleistras nelabai patikimas atrodo vien del to, kad jis klijuojamas, ir tikrai ne viena istorija girdejau del atsilipdymo. viena drauge net pastojusi yra, kai ji naudojo.
tabletes arba ziedas gal kiek patikimiau.
Atsakyti
Pleistra naudoju jau daugiau nei puse metu, pasinaudojau cia patarimais, kai reikejo keisti diena, sekmingai pavyko, dabar sergu nebe sestasdieniais, o treciadieniais wink.gif beeeeet, iskilo problemele, geguzes menesei turiu isvykti i ilgai planuota kelione, ji ilga ir autobusus, o as turiu susirgti butent isvaziavimo diena! tai ka dabar daryt? galvoju gal po truputi pradet vel keisti ciklo diena arba reikes be pertraukos klijuoti dar viena pakuote? bet girdejau, kad klijuojant dvi pakuotes is eiles, vistiek teplioja ir t.t. tiesa?
Atsakyti
Istorija mano tokia: po pirmo vaikelio pleistriukus sekmingai nesiojau beveik metus. Tada pradejau sirgti i men du kartus.nusprendziau padaryti pertrauka. Sekmingai su vyru saugojomes naturaliai,pakol po keleriu metu uzsimanem antro vaikelio. Pastojau be problemu,viskas kaip ir tvarkoje. Praejus beveik dviems metams panorau vel pleistru. Nusipirkau pakuote na ir laukiu dienu biggrin.gif taigi vakar ziuriu,ogi matau pradzia savo dieneliu.Aisku apsidziaugiau sulaukus ir staigiai uzsiklijuoku pleistra. Na ir ka jus manot,ta diena kiek patepliojau tiek ir viskas tuom baigesi. Tai taip ir likau nesusipratus g.gif niekada pas mane nebuna jokiu tepliojimu,jei sergu tai sergu.nu pleistras jau uzklijuotas,ziuresim kas gi cia bus.Sakau gal siek tiek paskubejau uzsiklijuoti,nu ziuresiu g.gif
Atsakyti