Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

QUOTE(Kristukas94 @ 2012 06 28, 15:12)
labas mergaite,ir as noriu pradeti naudoti pleistra,pries tai jokios kontracepsijos nenaudojau.tik stai ,nusimato kelione ir kaip tik  menesines pacia pirma keliones diena turetu buti.kaip supratau,jei as izsiklijuosiu pleistra,jos gali nusikelti.Tik idomu,jei as uzklijuosiu pleistra likus savaitei iki numatomu menesiniu,ar as turesiu apsauga nuo nestumo?patarkite prasau 4u.gif

klijuoti galite kada norite, tik jei klijuojate ne pirmą MMM dieną jums pirmą savaitę teks papildomai saugotis smile.gif jei klijuosite pleistrą pirmą MMM dieną mėnesinės nenusikels schmoll.gif jei norite jas "pastumti" geriau pradėkite gerti KT prieš MMM, tada jos turėtų nusikelti wink.gif
Atsakyti
dekoju uz atsakyma.as mat ginekologes klausiau ,ar galiu taip daryti,sako gali klijuoti menesines nusikels,bet jokios apsaugos visa cikla nebus blink.gif tai kazkaip suabejojau...ir pasimeciau...
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2012 06 26, 12:23)
Kiek radau info, tai reikia 2 pakuotes be pertraukos klijuoti. Ar bandėt kas?  4u.gif

Papildyta:

O jūs pleistrą tą pačią valandą nuimat, klijuojat? Aš ir naudojau, naudojau, po to pradėjau tą dieną, kai reikia keisti bet kurią valandą ir gal 3 mėnesius  doh.gif Tai ir tepliojo ir ne kas man ten buvo, kol dašilo, kad reikia būtent tą pačią valandą keist... Ir viskas susitvarkė

g.gif na as dar tik antras menuo klijuoju, bet laiko neziuriu ir kolkas jokiu problemu. Na neskaitau pirmo menesio, nes ten viskas issderine buvo ax.gif Bet irgi tik pradzioj, o as "laukiau" daugiau bedu ypac kadangi klijavau pries mmm.

QUOTE(Kristukas94 @ 2012 06 28, 14:12)
labas mergaite,ir as noriu pradeti naudoti pleistra,pries tai jokios kontracepsijos nenaudojau.tik stai ,nusimato kelione ir kaip tik  menesines pacia pirma keliones diena turetu buti.kaip supratau,jei as izsiklijuosiu pleistra,jos gali nusikelti.Tik idomu,jei as uzklijuosiu pleistra likus savaitei iki numatomu menesiniu,ar as turesiu apsauga nuo nestumo?patarkite prasau 4u.gif

Na as kiek domejausi, tai neteko matyti, kad galima klijuotis savaite pries g.gif Keleta dienu pries ar po, kad atitaikyt tinkama savaites diena.. Nors logiskai galvojant tai turetu but galima reguliuot cikla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 07 04, 14:48)
g.gif  na as dar tik antras menuo klijuoju, bet laiko neziuriu ir kolkas jokiu problemu. Na neskaitau pirmo menesio, nes ten viskas issderine buvo  ax.gif  Bet irgi tik pradzioj, o as "laukiau" daugiau bedu ypac kadangi klijavau pries mmm.
Na as kiek domejausi, tai neteko matyti, kad galima klijuotis savaite pries  g.gif  Keleta dienu pries ar po, kad atitaikyt tinkama savaites diena.. Nors logiskai galvojant tai turetu but galima reguliuot cikla  smile.gif

tai ir as ta pati galvojau,jei jau teigiama ,kad tai toks pat kontracetikas ,kaip ir visi ax.gif .Perskaiciau informacini lapeli,sukpratau jei uzklijuoji pirma menesiniu diena ,jau esi is kart saugi,bet paklausiau dar tos ginekologes Vaivos jos puslapyje.Na ir vel neaisku,tipo saugu tik po savaites,nors ten rasoma,kad jei antra menesiniu diena klijuosi,reiks papildomos apsaugos visa savaite.Nieko nebesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristukas94 @ 2012 07 04, 16:12)
tai ir as ta pati galvojau,jei jau teigiama ,kad tai toks pat kontracetikas ,kaip ir visi ax.gif .Perskaiciau informacini lapeli,sukpratau jei uzklijuoji pirma menesiniu diena ,jau esi is kart saugi,bet paklausiau dar tos ginekologes Vaivos jos puslapyje.Na ir vel neaisku,tipo saugu tik po savaites,nors ten rasoma,kad jei antra menesiniu diena klijuosi,reiks papildomos apsaugos visa savaite.Nieko nebesuprantu biggrin.gif

As kazkaip labiau linkusi pasitiketi gamintojo nurodymais, nes jie turetu daugiau problemu jei kas netaip, o gydytojai turi kiekvienas savo nuomone. Cia gal susije su vaisingom/neveisingom dienom, ju skaiciavimais ir naudojamu kontraceptiku poveikiu to vaisingumo balansui g.gif Kadangi kaip minejau klijavausi anksciau nei rekomenduojama, kelias dienas saugojomes papildomai (tik kelias, nes kai man mmm, tai ner ko saugotis ir taip nieko nevyksta ax.gif ) Nors siaip tai baisu buvo klijuotis ne pagal nurodymus ir salutiniu poveikiu bijojau kaip kazin ko unsure.gif
Kristuk94, ar tau butina atitolint mmm tai kelionei? Juk neesi garantuota, kad nebus salutiniu poveikiu, neteplios daugiau ar maziau, gali ir mmm prasideti g.gif Jei tavo tos dienos nera baisiai nenuspejamos gal neverta bandyt ju isbalansuot? mirksiukas.gif

P.s.
Atsiverciau informacini lapeli dar pasitikslinti. Jame rasoma, kad pleistra reikia uzsiklijuoti per pirmas 24 val nuo mmm pradzios, jei uzsiklijuoji po tos pirmos dienos (tikslaiu paros) naudoti papildomas nehormonines priemones iki 8tos dienos kai keiti pleistra.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 07 06, 03:09)
As kazkaip labiau linkusi pasitiketi gamintojo nurodymais, nes jie turetu daugiau problemu jei kas netaip, o gydytojai turi kiekvienas savo nuomone. Cia gal susije su vaisingom/neveisingom dienom, ju skaiciavimais ir naudojamu kontraceptiku poveikiu to vaisingumo balansui  g.gif  Kadangi kaip minejau klijavausi anksciau nei rekomenduojama, kelias dienas saugojomes papildomai (tik kelias, nes kai man mmm, tai ner ko saugotis ir taip nieko nevyksta  ax.gif  ) Nors siaip tai baisu buvo klijuotis ne pagal nurodymus ir salutiniu poveikiu bijojau kaip kazin ko  unsure.gif
Kristuk94, ar tau butina atitolint mmm tai kelionei? Juk neesi garantuota, kad nebus salutiniu poveikiu, neteplios daugiau ar maziau, gali ir mmm prasideti  g.gif  Jei tavo tos dienos nera baisiai nenuspejamos gal neverta bandyt ju isbalansuot?  mirksiukas.gif

P.s.
Atsiverciau informacini lapeli dar pasitikslinti. Jame rasoma, kad pleistra reikia uzsiklijuoti per pirmas 24 val nuo mmm pradzios, jei uzsiklijuoji po tos pirmos dienos (tikslaiu paros) naudoti papildomas nehormonines priemones iki 8tos dienos kai keiti pleistra.

tai vat as irgi apgalvojau viska ir netolinsiu nieko,tiek to jau:)klijuosiu kaip priklauso pirma mm diena.ir as galvoju ,kad gamintojai geriau zino.Zinoma per mm neveiksi nieko tai ir taip saugu biggrin.gif tik norisi buti garantuotai,kad po mm is kart jau yra apsauga:)O kai gydytoju nuomones taip skiriasi,tai ir subalamutina.
Atsakyti
QUOTE(Kristukas94 @ 2012 07 06, 12:08)
tai vat as irgi apgalvojau viska ir netolinsiu nieko,tiek to jau:)klijuosiu kaip priklauso pirma mm diena.ir as galvoju ,kad gamintojai geriau zino.Zinoma per mm neveiksi nieko tai ir taip saugu biggrin.gif tik norisi buti garantuotai,kad po mm is kart jau yra apsauga:)O kai gydytoju nuomones taip skiriasi,tai ir subalamutina.

Pasiskaityk salutinius poveikius ir pasiimk i kelione papildomai vaistuku (nuo galvos skausmo, zarnyno problemu ir t.t.). Na cia mano tokia nuomone, nes kaip sakiau baisiai bijau salutiniu poveikiu (vaistu informacinius lapelius skaitau labai atsakingai ir paskui bijau ax.gif ) tai stengiuos apsidrausti...
Nenorejau nuvertinti gydytoju, nes jie turetu geriausiai zinot pacienta ir jo poreikius, bet cia jau kaip kam pasitaiko mirksiukas.gif
O mano problema (labai maloni problema) atostogos siltuos krastuos ir pleistro slepimas blush2.gif Reiks labai atsitaikyti vieta kur ji klijuot, kad neislystu is po maudymosi kostiumelio g.gif
Beje, dabar pagalvojau kaip ateity bus thumbup.gif kai galesiu atostogas susiplanuot, kad mmm neipultu tuo paciu metu thumbup.gif
Atsakyti
na va, uzsiklijavau pleistra nepadarius pertraukos, kad nebutu mm. Nieko gero... Man atrodo, kad jos jau prasideda ir butent ta diena, kaip ir nulupus ji prasidetu.

Eilies mano atostogos tokios verysad.gif
Bet dabar jau nezinau ka toliau daryt, jei susirgsiu nulupti ji, ar taip ir sunaudoti ta antraja pakuote...
patarkit kas su patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2012 07 18, 11:37)
na va, uzsiklijavau pleistra nepadarius pertraukos, kad nebutu mm. Nieko gero... Man atrodo, kad jos jau prasideda ir butent ta diena, kaip ir nulupus ji prasidetu.

Eilies mano atostogos tokios  verysad.gif
Bet dabar jau nezinau ka toliau daryt, jei susirgsiu nulupti ji, ar taip ir sunaudoti ta antraja pakuote...
patarkit kas su patirtim  4u.gif

Niekam nebuvo, kad susirgtmet? nezinau ka toliau man daryt verysad.gif
Atsakyti
nu vat negaliu patarti ,tiek tos patirties.antra pleistra tik uzsiklijavau,laukiau kada prasides salutiniai poveikiai,kolkas nieko g.gif buvau tikra,kad bus,nes nuo vaistu visada sulaukiu.pirmom dienom lyg su zarnynu kazkas negerai buvo,bet su skrandziu turiu problemu,tai gal net ne pleistras kaltas.Mm buvo kaip iprastai,nei maziau nei daugiau,pasibaige,jokiu tepliojimu ,nieko..ar cia reiskia ,kad man jis labai tinka biggrin.gif paprastai nuo pleitru skirtu zaizdoms alergija turiu,cia nieko kolkas..na matysim toliau..
Atsakyti
As irgi vis ruosius pradeti naudoti pleistra, tik klausimukas, jus ji klijuojate kai tik pradeda teplioti (man buna taip kokia 1-2 dienas), ar kai jau normalus kraujavimas prasideda? Aciu, jei kas atsakys.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2012 07 20, 16:26)
As irgi vis ruosius pradeti naudoti pleistra, tik klausimukas, jus ji klijuojate kai tik pradeda teplioti (man buna taip kokia 1-2 dienas), ar kai jau normalus kraujavimas prasideda? Aciu, jei kas atsakys.

na as manau is kart ,kaip rasoma,pacia pirma menesiniu diena.matyt jums ta pirma diena prasideda tepliojimu,o man tai is kart stipriai,ir butent pirmas pora dienu ,o paskui po truputi kraujuoja.smile.gif
Atsakyti