Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai su klausos negalia 8 tema

QUOTE(Stepukė @ 2011 11 15, 12:14)
Taip, jis Vilniuje. Esame Vilnieciai
Edutė, o ar ilgai pratinotes prie aparatelio? Ar po to prastesnio KA vaikui nebuvo kokio "soko" kai perejot prie geresnio KA?

Prie aparatėlių smile.gif
Vyresnėliui diagnozavom vėlai, jau virš 2 metų buvo, tai jam buvo sunkiau tiesiog uždėti... Nesidėdavo ir viskas. Paskui, kaip pradėjom lankyti tą patį darželį, kur jūs pas surdupedagogus vaikštote, darželyje būdavo su aparatėliais, o mus pamatęs iškart nusiimdavo lotuliukas.gif Tai maždaug geri tokie 2-3 mėnesiai praėjo, kol jau priprato.
O su mažiuku visai kitaip - pusės metų diagnozavus galvojau nebus bėdų. Tai mums aparatų įdėjimas - išsiiminėjimas truko gerus pusę metų. Suėjo vaikui metai ir kaip kas burtų lazdele pamojo - baigėsi tie aparatų lupimai iš ausų ir dėjimai į burną arba nukišimai kur nors. Aš jau ir viltį buvau praradusi, bet... viskas gerai smile.gif.
O šoko nebuvo nei vienam, nei kitam. Vyresnėliui keitėm po metų, o mažiukui po to kai nustojo juos į burną kišti, po kokių 7-8 mėn. Viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
Sveika prisijungusi, Stepuke 4u.gif
Drąsiai klausk, kas domina, visada atsiras, kas atsakys, je bus susidūręs su panašia situacija. Mes taip pat auginam dvejus berniukus su klausos sutrikimu, beje tokio pat likimo esu ir pati. Lankome tą pačią ugdymo įstaigą, kurioje pas surdopedagogę lankaisi tu su dukrele. Vyresnėlis jau priešmokyklinuko amžiaus, kitais metais eis į bendrojo lavinimo moklyklos pirmą klasę. Čia jis puikiai paruoštas mokyklai ir toliau ruošiamas. Sakau, kad paruoštas, nes jau pavasarį surdopedagogė sakė, kad jis jau pasiruošęs į mokyklą, bet mes nusprendėme jį leisti į pirmą klasę, suėjus 7 m. Jam aparatėlius teko dėti trijų su puse, tad ir pasipriešinimo nebuvo, nes sąmoningai pajuto, kad taip geriau girdi. Pradžioje nešiojome visai neblogus tuo metu skiriamus pagal jo klausą valstybinius, o po trijų metų nešiojimo, t.y. dabar įsigysim naujus, geresnius.
O jaunėliui Bera atliktas buvo 4 mėn. - kaip ir rašė Edutė tokio lygio nejautra nestipri, be to tą pačią dieną paleidžia-, aparatėlius pradėjom nešioti 5 mėn. Šiek tiek krapštydavo juos lauk kokių 8 mėn, nes buvo įdomu, kas tai. Tiesiog kantriai įdėdavome atgal. ai tiesa, džiaugiuosi, kad jam iš kart dėjom valstybinius, o po metų nešiojimo - įsigijom savus geresnius. Nes per tą laiką visko buvo - ir pametęs buvo - mažas vaikas sviedžia, o kol tu pamatai, kad tik su vienu, jau esi ir gabalą kelio nuėjęs.
Kadangi tavo mergaitė jau metukų tai nebūtinai panašiai bus, viskas nuo vaiko priklauso individualiai, ir amžiaus, žinoma, taip pat. Sėkmės jums.
Atsakyti
QUOTE(Stepukė @ 2011 11 15, 11:10)
JovitaB, apie ta centra Kaune suzinojau is jusu, lankome Vilniaus m. http://www.vaikudarz...mo-centras.html va sita darzeli (t.y. lankomes tik pas surdopedagoge). O kodel taip ilgai laukete kompensacijos uz aparateli? Mes irgi esame nusprende pirkti patys geresni aparateli.

Edutė, aciu 4u.gif

Kadangi pirmus aparatus gavom iš valstybės kompensuojamų, tai 5 metus mums nepriklausė kompensacija.
Žinoma, kad geriau pirkti gerą daiktą, kuris padės vaikui.
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2011 10 27, 10:35)
dar mums patarė,jei krenta KI,pasidaryti ausų įdėkliukus,ir užmauti ant KI,tada į ausytę,kaip klausos aparatą,bet mes neišbandėm šito varianto

Pabandykite šitą variantą, nes klausos aparatą individualus įdėklas kuo puikiausiai prilaiko. smile.gif
Atsakyti
labutis, Stepuke. mes pirkom iskart geresnius. po to gavom kompensacija. tiesa, reikejo luktert koki pusmeti. girdejau, kad daroma ir kitaip -- vienus ima valstybinius, kitus perkasi is savu lesu. ir turi dvi poras. gydytoja sake, ypatingai pajury gyvenantys taip daro: vienus prie juros nesioja, o kitus siaip kasdien.

sveika prisijungus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aciu visoms uz palaikyma:) 4u.gif Ir uz issamius atsakymus smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mano draugės mažyliui nustatė visišką kurtumą Bera tyrimo dėka. Bet ji niekam nelinkėtų pasidaryti Bera, nes po jo jos sūnus pasidarė nevalgus visą savaitę, kvėpavo labai keistai. Buvo labai išsigandusi, nes nebuvo paaiškinta nieko, kas bus po to. Šiaip ar taip, po savaitės, po ilgų vaikštinėjimų pas gydytojus jos vaikas pamažu grįžo į normalią būseną.
Pasidalinkit ir jūs, gal kas esate susidūrę su panašia situacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IvanVaida: 22 lapkričio 2011 - 11:31
QUOTE(IvanVaida @ 2011 11 22, 12:30)
Sveikos, mano draugės mažyliui nustatė visišką kurtumą Bera tyrimo dėka. Bet ji niekam nelinkėtų pasidaryti Bera, nes po jo jos sūnus pasidarė nevalgus visą savaitę, kvėpavo labai keistai. Buvo labai išsigandusi, nes nebuvo paaiškinta nieko, kas bus po to. Šiaip ar taip, po savaitės, po ilgų vaikštinėjimų pas gydytojus jos vaikas pamažu grįžo į normalią būseną.

Na, aš vis tik linkusi manyti, kad tai buvo individuali organizmo reakcija į narkozę, o ne į BERA tyrimą. Mano abiems vaikams darė, nebuvo visiškai jokių problemų...
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Radau informacijos apie rengini Kaune, gal kas dalyvaut noretumet:
http://www.suvoka.lt..._...=3&Itemid=1
Atsakyti
QUOTE(IvanVaida @ 2011 11 22, 12:30)

Nieko panašaus nebuvo. Mano Kajus 1 m. 1 mėn. buvo gavęs net 4 narkozes (dėl galvos tomografijos, bera, polipų operacijos ir galų gale implanto įdėjimo), bet jokių ilgalaikių pasekmių nebuvo. Na aišku pirmą dieną, kai kątik po narkozės buvo piktesnis, bet tik tiek... Beja Kajui tą pačią dieną buvo net dvi narkozės darytos: atliktas BERA, o po kelių valandų polipų operacija, bet ir tai tik tą dieną buvo piktas, apsnūdęs... Man buvo paaiškinta, kad bera tyimo metu narkozė minimali, todėl ir darė net dvi per dieną... Čia gal šiaip sutapimas, gi būna vaikams visko: ir dantys dygsta, ir pilvą skauda ar šiaip ne ta koja iš lovos išlipa...
Atsakyti
QUOTE(Edutė @ 2011 11 22, 12:59)
Na, aš vis tik linkusi manyti, kad tai buvo individuali organizmo reakcija į narkozę, o ne į BERA tyrimą. Mano abiems vaikams darė, nebuvo visiškai jokių problemų...

Sutinku su tuom, ir mūsų dviem sūnums tai buvo atlikta, ir reakcija po tyrimo buvo normali, jei nepaisytum to, kad mažius kokią valandą buvo irzlus - bet jo ir amžius buvo mažas - keturių mėnesių. Aš taip pat linkusi manyti, kad tai labai idividualu, kaip ir suaugusiems labai skirtingai - vieni sunkiai atsigauna po narkozių, kiti kaip niekur nieko.
Atsakyti
sveikos mamytes... padekit, nebezinau ka daryti... esame is klaipedos, musu merginai sausi bus 3 metukai, neaiskiai kalbame. pradejus vaikscioti pas logopedus-pasiule issitirti klausa. gali buti kad girdi bet neprigiri, pasake man jie taip (nors as taip nemanau),daremes ir disko ivertinima-viskas gerai.ramybes delei nuvaziavome i kauna pas p. Kuzmina ir ji i atsakyma siuntimui irase-itariamas vidutinis neprigirdejimo laipsnis, liepe atvykti po menesio pakartotiniam tyrimui. nunesus atsakyma musu pediatrei ji nustebo nuo tokio ivertinimo ir pasikonsultvausi su kitais gydytojais, pasiule vaziuoti pas gyd. Gradauskiene i vilniu, ir nebevykti pas Kuzmina.... ka man dabar daryti?visiskai pasimeciau, pas gradauskiene talonesliu duoda sausio galui, o pas kuzmina turime vaziuoti 12 16. jei tartis del mokamos konsultacijos, ar sakyti kad buvome pas kuzmina? padekit kas nors nurimti, nes jauciu kaip jau stogas visiskai vaziuoja unsure.gif
Atsakyti