Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

bet tu grambuoliu be proto doh.gif idomu ar kitais metais isgyvens bent viena braske nenugrauztom saknim unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 10 10, 17:19)
na, pas mane jų irgi žiauriai daug.. bet nepastebėjau, kad kažką blogo darytų augalams...  rolleyes.gif

nugraužia šaknis, net jauniems krūmams, medeliams ( iki 5 metų) didelė bėda.
Atsakyti
o ka daryt doh.gif unsure.gif jie viska suvalgys blink.gif blink.gif
Atsakyti
nežinau biggrin.gif Pagal GŽ perkasti negalima, o tradicinė agrotechnika tik tokį būdą kovos ir nurodo ( perkast ir pagal galimybes išrinkt, tik jau vėloka tai daryt, lervos lenda į gilesnius dirvos sluoksnius žiemoti, pavasarį ir vėl sugrįš prie šaknų valgymo).
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 18:56)
bet tu grambuoliu be proto doh.gif  idomu ar kitais metais isgyvens bent viena braske nenugrauztom saknim unsure.gif

Taip, tai tikrai bjaurūs parazitai - ne vienus metus su jais kovoju, nes graužia braškių , burokėlių, salotų, agurkų šaknis gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 10, 16:29)
prieš pradedant mulčiuoti reikia pasiruošti kenkėjų antplūdžiui. Aš iš to tragedijos nedarau. Mulčiuoju keletą metų ir sėju/sodinu šiek tiek daugiau nei reikia mūsų šeimai. Tik pastebėjau, kad mano ekologiniame darže užauga didesnis derlius ir būna kenkėjų mažiau, nei pas kitus kur naudojama chemija.

O kaži jei mulčiuosiu lapais,ar nebus blogiau nei žole?Mane kaimynai gazdina kad kirminų bus tirštai blink.gif Nebezinau ka daryt unsure.gif ka patartumėt? g.gif
Atsakyti
A čia pas visas kurios mulčiuoja tie feeeekalai iš g raidės veisiasi unsure.gif
net foto pamačius supykino doh.gif , jei užsiveis pas mane amen mano daržininkystei unsure.gif
Atsakyti
tie feeekalai mulčiuoji ar nemulčiuoji, veisiasi. Amen daržininkystei!
Atsakyti
ne pas mane grambuoliai nesiveisia, turiu kito gėrio - šliužų, tokių riebių, apsivalgiusių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 10 10, 22:22)
O kaži jei mulčiuosiu lapais,ar nebus  blogiau nei žole?Mane kaimynai gazdina kad kirminų bus tirštai blink.gif Nebezinau ka daryt unsure.gif ka patartumėt? g.gif

mulčiuok, kai įšals dirvos paviršius. Savaitgalį rinkau rankomis lapus, vikšrų, vikšrelių tuntai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 10, 22:53)
tie feeekalai mulčiuoji ar nemulčiuoji, veisiasi. Amen daržininkystei!

Ania biggrin.gif , ale ot zarazos cool.gif , bet šlikštynės nesvietiškos brrrrr .
Ale kai užmulčiuoji tai dar užkloji juos žiemai, zarazas. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 10 10, 22:56)
Ania  biggrin.gif , ale ot zarazos  cool.gif , bet šlikštynės nesvietiškos brrrrr .
Ale kai užmulčiuoji tai dar užkloji juos žiemai, zarazas. cool.gif

a jie įpratę žiemą gilyn, kur neįšala nuvairuot - 3-4 metus vystosi dirvoj, kol iš lervos vabalas išsirita.
Atsakyti