Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

man šiemet ir su agurkais buvo bajeris, bet aš viską nurašau netikusiai agurkų veislei doh.gif Nusipirkau paprastųjų agurkų, kuriuos sėjau tiesiai į šiltnamį, mulčiavau ne viena kartą tikrai, kokius gal 5 per vasarą. Bet agurkai visiškai netike, ėjo tik į atžalas iš kiekvienos pažasties, vos šiltnamio jie nesulaužė, o agurkų būdavo tik tada kai tas atžalas išgenėdavau, bet galiausiai nėjo nei jų pradžios nei galo rasti, tad teko trumpinti palei žemę biggrin.gif o lauke sėjau karnišonus, mulčiavau ir kol galutinai užžėlė, kokius 3-4 kartus, puikiai derėjo ir jau džiaugiuosi kad pagaliau pasibaigė, atsibodo vakuoti biggrin.gif

ačiū už pastabas dėl varpučių ir asiūklių.Kieme išversta didžiulė krūva žvyro, na gal kokie jau 2-3 mėnesiai, o asiūkliai iš po apačios iki pat viršaus prasiskverbę doh.gif tai supratau tiek, kad jiems tas viršutinio sluoksnio storis visiškai nei motas doh.gif teks pavargti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 09 02, 09:16)
kad pas mus jos nėra o internetu jie gal neprekiauja, nes nerandu verysad.gif  o dirvos rūgštingumui nustatyt irgi yra juosteles?

Pabandykit susisiekti:

UAB "Gerva"
Piliakalnio g. 7, Vilnius
Tel./faks.: +370 5 230 7010
El. paštas: info@gerva.lt

dar mačiau, kad kalkių tyrimams yra.

Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 09 01, 23:54)
Tikrai pamenu, kad pavasarį buvo kalba apie panašius agurkų pokštus šiltnamyje, kažin kaip ten viskas baigėsi mastau.gif

et, pavasarį tiesiog ne tie agurkai buvo pasėti ir pasitikėta tuo, kuo nereikėjo pasitikėt blush2.gif
Reiktų paieškot atsiliepimų anoj temoj, kaip vėliau augo kitokie agurkai.

Dagma, jų ir šaknys laaabai giliai nueina. Dažnai pjaunamoje vejoje nelieka, bet jau ne pirmus metus mulčuotose vietose dar vis vienas kitas išlenda. Tačiau visitek jų neraunu, o tiesiog nukerpu wink.gif

Cezi
, dolomitmilčiai tik per kelis metus kažkiek prisotina dirvą, tai gali prieš žiemą grėbliu įterpt. Pavasarį tirpdamas sniegas nutekins ten kur reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 02 rugsėjo 2011 - 09:35
QUOTE(Dagma @ 2011 09 02, 10:20)
ačiū už pastabas dėl varpučių ir asiūklių.

O aš asiūklius karpau ir džiovinu, žiemą prie kitų žolelių arbatų vitaminais papildo blush2.gif Pasidomėkit apie jo naudą. Visai apsidžiaugiu, kai kur ne kur išlenda blush2.gif
Dėl komposto krūvos, tai ant jos (3-jų metų senumo) tik moliūgai tarpsta g.gif
O dėl agurkų, tai, nors sakoma kad GŽ nei sėjomainų nei augalų giminystės poveikio nėra, bet vistiek manau, kad salotos nėra draugiškos agurkams g.gif Nuo seno sėdavau prie agurkų tik krapus ax.gif
Atsakyti
Sakykit,ar kuri naudojot nukarpytu tuju sakeles darzo mulciavimui? g.gif Niekur nerandu informacijos.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2011 10 01, 20:27)
Sakykit,ar kuri naudojot nukarpytu tuju sakeles darzo mulciavimui? g.gif Niekur nerandu informacijos.

4u.gif aš šiltnamy šiemet taip pavasarį mulčiavau - jau nė kvapo nelikę tų šakelių biggrin.gif . Super thumbup.gif - visas šiltnamis kvepėjo. Nieko blogo nepastebėjau - pomidorai, agurkai, melionai, salieriai, morkos, salotos, špinatai, ridikėliai pas man šiltnamy augo - viskam toks mulčas tiko, mano pastebėjimu cool.gif . Dėjau jį jau ant kelių centimetrų žolės mulčo, o vėliau ant jo ten dar krovėsi ir krovėsi visko.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 10 02, 06:56)
4u.gif  aš šiltnamy šiemet taip pavasarį mulčiavau - jau nė kvapo nelikę tų šakelių  biggrin.gif . Super  thumbup.gif - visas šiltnamis kvepėjo. Nieko blogo nepastebėjau - pomidorai, agurkai, melionai, salieriai, morkos, salotos, špinatai, ridikėliai pas man šiltnamy augo - viskam toks mulčas tiko, mano pastebėjimu  cool.gif . Dėjau jį jau ant kelių centimetrų žolės mulčo, o vėliau ant jo ten dar krovėsi ir krovėsi visko.

4u.gif Fu,o as jau issigandau,kad nieks nemulciavo o ir vyras durnina blush2.gif As jau visa darza baigiu jomis apdet.Tai gerai,einu baigsiu mirksiukas.gif Tegul ilsisi zemele per ziema po tujomis bigsmile.gif
Atsakyti
O aš daržui žolės pritrukau šiek tiek..teks lapais užbaigt,kaži ar gerai?Avietėms tai labai patiko pernai..
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 10 02, 15:51)
O aš daržui žolės pritrukau šiek tiek..teks lapais užbaigt,kaži ar gerai?Avietėms tai labai patiko pernai..

Lapai tai gerai,drasiai mulciuok mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas patars..ar cia tik man taip nusiseke doh.gif visas darzas mulciuotas storai viskas ciki auga..bet...pakeliau siandien moliuga...o po juo ga penkiolika grambuoliu baltu lervu doh.gif doh.gif doh.gif ir kalnas slieku...kilo mintis tai visame darze po mulcu irgi tokie kiekiai grambliu lervu doh.gif doh.gif doh.gif ? kas mane slaukia kitais metais? nesuvalgys jie visu braskiu...is kur ju tiek? ir kaip su jais kovoti? doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 16:12)
Gal kas patars..ar cia tik man taip nusiseke doh.gif  visas darzas mulciuotas storai viskas ciki auga..bet...pakeliau siandien moliuga...o po juo ga penkiolika grambuoliu baltu lervu doh.gif  doh.gif  doh.gif  ir kalnas slieku...kilo mintis tai visame darze po mulcu irgi tokie kiekiai grambliu lervu doh.gif  doh.gif  doh.gif ? kas mane slaukia kitais metais? nesuvalgys jie visu braskiu...is kur ju tiek? ir kaip su jais kovoti? doh.gif  doh.gif

na, pas mane jų irgi žiauriai daug.. bet nepastebėjau, kad kažką blogo darytų augalams... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 16:12)
kas mane slaukia kitais metais?

prieš pradedant mulčiuoti reikia pasiruošti kenkėjų antplūdžiui. Aš iš to tragedijos nedarau. Mulčiuoju keletą metų ir sėju/sodinu šiek tiek daugiau nei reikia mūsų šeimai. Tik pastebėjau, kad mano ekologiniame darže užauga didesnis derlius ir būna kenkėjų mažiau, nei pas kitus kur naudojama chemija.
Atsakyti