man šiemet ir su agurkais buvo bajeris, bet aš viską nurašau netikusiai agurkų veislei Nusipirkau paprastųjų agurkų, kuriuos sėjau tiesiai į šiltnamį, mulčiavau ne viena kartą tikrai, kokius gal 5 per vasarą. Bet agurkai visiškai netike, ėjo tik į atžalas iš kiekvienos pažasties, vos šiltnamio jie nesulaužė, o agurkų būdavo tik tada kai tas atžalas išgenėdavau, bet galiausiai nėjo nei jų pradžios nei galo rasti, tad teko trumpinti palei žemę o lauke sėjau karnišonus, mulčiavau ir kol galutinai užžėlė, kokius 3-4 kartus, puikiai derėjo ir jau džiaugiuosi kad pagaliau pasibaigė, atsibodo vakuoti
ačiū už pastabas dėl varpučių ir asiūklių.Kieme išversta didžiulė krūva žvyro, na gal kokie jau 2-3 mėnesiai, o asiūkliai iš po apačios iki pat viršaus prasiskverbę tai supratau tiek, kad jiems tas viršutinio sluoksnio storis visiškai nei motas teks pavargti
QUOTE(cezi @ 2011 09 02, 09:16)
kad pas mus jos nėra o internetu jie gal neprekiauja, nes nerandu o dirvos rūgštingumui nustatyt irgi yra juosteles?
Pabandykit susisiekti:
UAB "Gerva"
Piliakalnio g. 7, Vilnius
Tel./faks.: +370 5 230 7010
El. paštas: info@gerva.lt
dar mačiau, kad kalkių tyrimams yra.
QUOTE(bitule @ 2011 09 01, 23:54)
Tikrai pamenu, kad pavasarį buvo kalba apie panašius agurkų pokštus šiltnamyje, kažin kaip ten viskas baigėsi
et, pavasarį tiesiog ne tie agurkai buvo pasėti ir pasitikėta tuo, kuo nereikėjo pasitikėt
Reiktų paieškot atsiliepimų anoj temoj, kaip vėliau augo kitokie agurkai.
Dagma, jų ir šaknys laaabai giliai nueina. Dažnai pjaunamoje vejoje nelieka, bet jau ne pirmus metus mulčuotose vietose dar vis vienas kitas išlenda. Tačiau visitek jų neraunu, o tiesiog nukerpu
Cezi, dolomitmilčiai tik per kelis metus kažkiek prisotina dirvą, tai gali prieš žiemą grėbliu įterpt. Pavasarį tirpdamas sniegas nutekins ten kur reikia
QUOTE(Dagma @ 2011 09 02, 10:20)
ačiū už pastabas dėl varpučių ir asiūklių.
O aš asiūklius karpau ir džiovinu, žiemą prie kitų žolelių arbatų vitaminais papildo Pasidomėkit apie jo naudą. Visai apsidžiaugiu, kai kur ne kur išlenda
Dėl komposto krūvos, tai ant jos (3-jų metų senumo) tik moliūgai tarpsta
O dėl agurkų, tai, nors sakoma kad GŽ nei sėjomainų nei augalų giminystės poveikio nėra, bet vistiek manau, kad salotos nėra draugiškos agurkams Nuo seno sėdavau prie agurkų tik krapus
Sakykit,ar kuri naudojot nukarpytu tuju sakeles darzo mulciavimui? Niekur nerandu informacijos.
QUOTE(glossi @ 2011 10 01, 20:27)
Sakykit,ar kuri naudojot nukarpytu tuju sakeles darzo mulciavimui? Niekur nerandu informacijos.
aš šiltnamy šiemet taip pavasarį mulčiavau - jau nė kvapo nelikę tų šakelių . Super - visas šiltnamis kvepėjo. Nieko blogo nepastebėjau - pomidorai, agurkai, melionai, salieriai, morkos, salotos, špinatai, ridikėliai pas man šiltnamy augo - viskam toks mulčas tiko, mano pastebėjimu . Dėjau jį jau ant kelių centimetrų žolės mulčo, o vėliau ant jo ten dar krovėsi ir krovėsi visko.
QUOTE(Otaip @ 2011 10 02, 06:56)
aš šiltnamy šiemet taip pavasarį mulčiavau - jau nė kvapo nelikę tų šakelių . Super - visas šiltnamis kvepėjo. Nieko blogo nepastebėjau - pomidorai, agurkai, melionai, salieriai, morkos, salotos, špinatai, ridikėliai pas man šiltnamy augo - viskam toks mulčas tiko, mano pastebėjimu . Dėjau jį jau ant kelių centimetrų žolės mulčo, o vėliau ant jo ten dar krovėsi ir krovėsi visko.
Fu,o as jau issigandau,kad nieks nemulciavo o ir vyras durnina As jau visa darza baigiu jomis apdet.Tai gerai,einu baigsiu Tegul ilsisi zemele per ziema po tujomis
O aš daržui žolės pritrukau šiek tiek..teks lapais užbaigt,kaži ar gerai?Avietėms tai labai patiko pernai..
QUOTE(zebrina @ 2011 10 02, 15:51)
O aš daržui žolės pritrukau šiek tiek..teks lapais užbaigt,kaži ar gerai?Avietėms tai labai patiko pernai..
Lapai tai gerai,drasiai mulciuok
Gal kas patars..ar cia tik man taip nusiseke visas darzas mulciuotas storai viskas ciki auga..bet...pakeliau siandien moliuga...o po juo ga penkiolika grambuoliu baltu lervu ir kalnas slieku...kilo mintis tai visame darze po mulcu irgi tokie kiekiai grambliu lervu ? kas mane slaukia kitais metais? nesuvalgys jie visu braskiu...is kur ju tiek? ir kaip su jais kovoti?
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 16:12)
Gal kas patars..ar cia tik man taip nusiseke visas darzas mulciuotas storai viskas ciki auga..bet...pakeliau siandien moliuga...o po juo ga penkiolika grambuoliu baltu lervu ir kalnas slieku...kilo mintis tai visame darze po mulcu irgi tokie kiekiai grambliu lervu ? kas mane slaukia kitais metais? nesuvalgys jie visu braskiu...is kur ju tiek? ir kaip su jais kovoti?
na, pas mane jų irgi žiauriai daug.. bet nepastebėjau, kad kažką blogo darytų augalams...
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 16:12)
kas mane slaukia kitais metais?
prieš pradedant mulčiuoti reikia pasiruošti kenkėjų antplūdžiui. Aš iš to tragedijos nedarau. Mulčiuoju keletą metų ir sėju/sodinu šiek tiek daugiau nei reikia mūsų šeimai. Tik pastebėjau, kad mano ekologiniame darže užauga didesnis derlius ir būna kenkėjų mažiau, nei pas kitus kur naudojama chemija.