AčiūFonda pasiulymai , net nebežinau kurį čia pelningesnį (ir kad mažiau darbo idet)išsirinkt
O jei rimtai ,tai tai del vietos stokos man reikia tą krūvą sunaikint ,nes jau tuoj dangų rems kad kitais metais vel galėciau atliekas kraut..nors jų siemet žymiai mažiau buvo ,kai pradejau mulčiuot,stengiuosi panaudot viską kas tinkama mulčui.
Tai teks nešt ant daržo ir i šiltnamį..jokio biznio
Sveikutes, norejau paklausti ar galima rudeni mulciuoti braskes? As jas nusiravejau pakedenau ir dabar taip gavosi kad jos "plikos" ar mulciuojama tik pavasari. Aciu
QUOTE(Aurora25 @ 2011 08 30, 14:14)
Sveikutes, norejau paklausti ar galima rudeni mulciuoti braskes? As jas nusiravejau pakedenau ir dabar taip gavosi kad jos "plikos" ar mulciuojama tik pavasari. Aciu
Galima. Geriausiai šiaudais
QUOTE(zebrina @ 2011 08 29, 08:52)
...Tai teks nešt ant daržo ir i šiltnamį..jokio biznio
Biznis toks, kad reiks maziau trasu, augs geresnis derlius
mulčiuoti, žinoma, kad galite...Nepalikit plikos žemės...
Sveikutes, norejau paklausti ar galima rudeni mulciuoti braskes?
Ne tik galima, bet ir REIKIA Mulčiuosiu tol, kol žolę eis rudenį pjauti.
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 29, 13:21)
Bet ar tikrai ant komposto auginant būna "sveikos" daržovės? Aš tai bijočiau nitratų, šiaip ar taip ten gi prisotintas organinių trąšų juodžemis
Geriau nerizikuoti, ir daržovių nusipirkti Maximoje Nuo kompostinio moliūgo tikrai nenusinuodysite, jeigu rimtai
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2011 08 27, 16:55)
Mano braškės pakeltose lysvėse...
Koks gražus man toks vaizdelis Ar braškės šiūmetinės ar jau senesnės?
Papildyta:
QUOTE(Fonda @ 2011 08 29, 00:29)
Yra daug variantų Pirmas: parduodi kompostą... 25 litrai 20 litų... galima ir pigiau. Antras: pleti sliekų gamybos verslą, t.y. augini ir parduodi sliekus... rūšiuotus į Kalifornijos (tie brangūs) ir vietinius (žvejybai dugninėmis, jei riebūs...) Trečias variantas: ant komposto krūvos kitąmet augini didelius ir labai sveikam gyvenimui tinkamus "balionus"... arbūzus, melionus, dynes, cukinijas ir pan. Ketvirtas: širdies atgaivai įsirengi riebų "alpinariumą"... Pasirinkimas...
Ekspozicija puiki Ir verslo planeliai verti dėmesio
Sveikos merginos
Aš esu visai žalia naujokė. Gavau žemės sklypelį, kur galėsiu auginti daržoves. Kadangi sklypas apleistas, tai vos zole dvimetrinę nupjovėm.O jei dar daržą kast . Bet paciu laiku suzinojau apie gamtinę žemdirbystę: nereikia žemes kast, ravėt,o tik mulčiuot.Kaip tik savaitgaliams . Tai va, nupjovėm žolę.Vyras sukalė du karkasus, kad labai mulčas neišsibarstytų. Ir į juos pridėjau padžiuvusios žolės.Ruošiuosi į juos sodinti braškes ir žieminį česnaką. Tik dabar galvoju, kad prieš sodinimą gal dar nereikėjo žemės mulčiuoti. Kaip manot?
Padariau taip, kadangi pagalvojau, kad bus minštesnė žemė sodinimui.
Aš esu visai žalia naujokė. Gavau žemės sklypelį, kur galėsiu auginti daržoves. Kadangi sklypas apleistas, tai vos zole dvimetrinę nupjovėm.O jei dar daržą kast . Bet paciu laiku suzinojau apie gamtinę žemdirbystę: nereikia žemes kast, ravėt,o tik mulčiuot.Kaip tik savaitgaliams . Tai va, nupjovėm žolę.Vyras sukalė du karkasus, kad labai mulčas neišsibarstytų. Ir į juos pridėjau padžiuvusios žolės.Ruošiuosi į juos sodinti braškes ir žieminį česnaką. Tik dabar galvoju, kad prieš sodinimą gal dar nereikėjo žemės mulčiuoti. Kaip manot?
Padariau taip, kadangi pagalvojau, kad bus minštesnė žemė sodinimui.
QUOTE(zebrina @ 2011 08 29, 08:52)
AčiūFonda pasiulymai , net nebežinau kurį čia pelningesnį (ir kad mažiau darbo idet)išsirinkt
O jei rimtai ,tai tai del vietos stokos man reikia tą krūvą sunaikint ,nes jau tuoj dangų rems kad kitais metais vel galėciau atliekas kraut..nors jų siemet žymiai mažiau buvo ,kai pradejau mulčiuot,stengiuosi panaudot viską kas tinkama mulčui.
Ir aš nešioju... jei ne vietoj krūvą pridarau Na bet gal čia tavo paskutinė krūva ...kaip ir paskutinė pamoka Bet augaliukai padėkos...
Papildyta:
QUOTE(mazojira @ 2011 08 29, 10:30)
Fonda ačiū už pasiūlytą biznio planą super
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 29, 13:21)
Bet ar tikrai ant komposto auginant būna "sveikos" daržovės? Aš tai bijočiau nitratų, šiaip ar taip ten gi prisotintas organinių trąšų juodžemis
Na tai reikia pradėt skaityt kompostavimo ABC... http://www.verdetera...postavimas.html
...ar neatrodo, kad šiame komposte buvo naudoti tik žalieji augalai ...nepastebėjau, kad būtų dėta į jį bet kokios rūšies mėšlo ...arba praleidau Kadangi mes niekada nenaudojam jokio mėšlo... apie nitratų perteklių kalbos nėra... rašiau jau, kad Kalifornijos sliekai nitratų nekuria... O ir tų nitratų iš mėšlo bijot nereikia, nes augalai jo pertekliaus nekaupia...augalai gi ...o apie chemiją išvis nekalbam... ne savižudžiai gi esam...