Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

AčiūFonda thumbup.gif pasiulymai , net nebežinau kurį čia pelningesnį (ir kad mažiau darbo idet)išsirinkt lotuliukas.gif
O jei rimtai ,tai tai del vietos stokos man reikia tą krūvą sunaikint ,nes jau tuoj dangų rems doh.gif kad kitais metais vel galėciau atliekas kraut..nors jų siemet žymiai mažiau buvo ,kai pradejau mulčiuot,stengiuosi panaudot viską kas tinkama mulčui.
Tai teks nešt ant daržo ir i šiltnamį..jokio biznio g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Fonda ačiū už pasiūlytą biznio planą tongue.gif super smile.gif
Atsakyti
Bet ar tikrai ant komposto auginant būna "sveikos" daržovės? Aš tai bijočiau nitratų, šiaip ar taip ten gi prisotintas organinių trąšų juodžemis mastau.gif
Atsakyti
Sveikutes, norejau paklausti ar galima rudeni mulciuoti braskes? As jas nusiravejau pakedenau ir dabar taip gavosi kad jos "plikos" ar mulciuojama tik pavasari. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Aurora25 @ 2011 08 30, 14:14)
Sveikutes, norejau paklausti ar galima rudeni mulciuoti braskes? As jas nusiravejau pakedenau ir dabar taip gavosi kad jos "plikos" ar mulciuojama tik pavasari. Aciu

Galima. Geriausiai šiaudais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 08 29, 08:52)
...Tai teks nešt ant daržo ir i šiltnamį..jokio biznio g.gif  biggrin.gif

Biznis toks, kad reiks maziau trasu, augs geresnis derlius mirksiukas.gif
Atsakyti

bigsmile.gif hihihi.gif
mulčiuoti, žinoma, kad galite...Nepalikit plikos žemės... schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes, norejau paklausti ar galima rudeni mulciuoti braskes?

Ne tik galima, bet ir REIKIA biggrin.gif Mulčiuosiu tol, kol žolę eis rudenį pjauti.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 29, 13:21)
Bet ar tikrai ant komposto auginant būna "sveikos" daržovės? Aš tai bijočiau nitratų, šiaip ar taip ten gi prisotintas organinių trąšų juodžemis mastau.gif

Geriau nerizikuoti, ir daržovių nusipirkti Maximoje g.gif ax.gif Nuo kompostinio moliūgo tikrai nenusinuodysite, jeigu rimtai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2011 08 27, 16:55)
Mano braškės pakeltose lysvėse...  ax.gif

Koks gražus man toks vaizdelis wub.gif Ar braškės šiūmetinės ar jau senesnės?
Papildyta:
QUOTE(Fonda @ 2011 08 29, 00:29)
Yra daug variantų 4u.gif Pirmas: parduodi kompostą... 25 litrai 20 litų... galima ir pigiau. Antras: pleti sliekų gamybos verslą, t.y. augini ir parduodi sliekus... rūšiuotus į Kalifornijos (tie brangūs) ir vietinius (žvejybai dugninėmis, jei riebūs...) lotuliukas.gif  Trečias variantas: ant komposto krūvos kitąmet augini didelius ir labai sveikam gyvenimui tinkamus "balionus"... arbūzus, melionus, dynes, cukinijas ir pan. Ketvirtas: širdies atgaivai įsirengi  riebų    "alpinariumą"... Pasirinkimas... ax.gif  lotuliukas.gif

Ekspozicija puiki wub.gif Ir verslo planeliai verti dėmesio thumbup.gif
Atsakyti
o kaip su žieminiais česnakais? juos irgi iš rudens mulčiuoti?
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Aš esu visai žalia naujokė. Gavau žemės sklypelį, kur galėsiu auginti daržoves. Kadangi sklypas apleistas, tai vos zole dvimetrinę nupjovėm.O jei dar daržą kast doh.gif . Bet paciu laiku suzinojau apie gamtinę žemdirbystę: nereikia žemes kast, ravėt,o tik mulčiuot.Kaip tik savaitgaliams biggrin.gif . Tai va, nupjovėm žolę.Vyras sukalė du karkasus, kad labai mulčas neišsibarstytų. Ir į juos pridėjau padžiuvusios žolės.Ruošiuosi į juos sodinti braškes ir žieminį česnaką. Tik dabar galvoju, kad prieš sodinimą gal dar nereikėjo žemės mulčiuoti. Kaip manot?
Padariau taip, kadangi pagalvojau, kad bus minštesnė žemė sodinimui.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 08 29, 08:52)
AčiūFonda   thumbup.gif  pasiulymai , net nebežinau kurį čia pelningesnį (ir kad mažiau darbo idet)išsirinkt lotuliukas.gif
O jei rimtai ,tai tai del vietos stokos man reikia tą krūvą sunaikint ,nes jau tuoj dangų rems doh.gif kad kitais metais vel galėciau atliekas kraut..nors jų siemet žymiai mažiau buvo ,kai pradejau mulčiuot,stengiuosi panaudot viską kas tinkama mulčui.
Tai teks nešt ant daržo ir i šiltnamį..jokio biznio g.gif  biggrin.gif

Ir aš nešioju... jei ne vietoj krūvą pridarau biggrin.gif ax.gif Na bet gal čia tavo paskutinė krūva schmoll.gif ...kaip ir paskutinė pamoka biggrin.gif Bet augaliukai padėkos... doh.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mazojira @ 2011 08 29, 10:30)
Fonda ačiū už pasiūlytą biznio planą  tongue.gif super smile.gif

blush2.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 29, 13:21)

Na tai reikia pradėt skaityt kompostavimo ABC... lotuliukas.gif http://www.verdetera...postavimas.html
...ar neatrodo, kad šiame komposte buvo naudoti tik žalieji augalai schmoll.gif ...nepastebėjau, kad būtų dėta į jį bet kokios rūšies mėšlo schmoll.gif ...arba praleidau schmoll.gif Kadangi mes niekada nenaudojam jokio mėšlo... apie nitratų perteklių kalbos nėra... rašiau jau, kad Kalifornijos sliekai nitratų nekuria... O ir tų nitratų iš mėšlo bijot nereikia, nes augalai jo pertekliaus nekaupia...augalai gi smartass.gif ...o apie chemiją išvis nekalbam... ne savižudžiai gi esam... mirksiukas.gif
Atsakyti