Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Prisėdau pasidaryti planelį dažui, nes pernai manau kad neoptimalai išnaudojau daržą. Kai kur vėliau plika žemė liko. Sodinu pas tėvelį, kur daržą tėtis suaria traktoriumi, todėl darže viską sodinu vienu metu, ir tik kieme sukaišioju ridikėlius ir salotas. Man visada problema su tom pavasirėm daržovėm- špinatais, salotomis, krapais ir t.t. nes jos iš daržo greit iškeliauja, ir lieka plika vieta. Geriuasia jas susodinti tarp rudeninio derliaus daržovių. Gal kas turi jau išdirbtą planelį, ką prie ko ar tarp ko sėja. g.gif
Norėčiau sulaukti patarimo, kaip geriau suplanuoti daržą. Daryti lysves ar vagutes. Pas Diasaja matau vagutės. Vagutės vėliau sukrenta ir susilygina, bet gana dideli tarpai lieka ( kadangi tos vagutės traktoriumi padaryti ).
Lysvėse sako, mažiau drėmės išsigarina.
Pasiskaitinėjau, kad šiaudus beriat ant daržo. Daržinėje jo pilna, nes tėtis arklį ( seną ) pardavė. Berstyti ji dabar, turbūt jau vėlu?
Ir dar pas tėtį yra senas įrenginys ( kai kas juos kolekcionuoja ), aš pamaniau, kad juo galima šiemet žolę susmulkinti. Nors daug žolės nebus, nes tėtis ja kiaules šeria. Bet mes turime mėšlo, kurio iš rudenio trešeme dirvą. Tai gal ir mulčiuoti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2012 03 29, 14:51)
Prisėdau pasidaryti planelį dažui, nes pernai manau kad neoptimalai išnaudojau daržą. Kai kur vėliau plika žemė liko. Sodinu pas tėvelį, kur daržą tėtis suaria traktoriumi, todėl darže viską sodinu vienu metu, ir tik kieme sukaišioju ridikėlius ir salotas. Man visada problema su tom pavasirėm daržovėm- špinatais, salotomis, krapais ir t.t. nes jos iš daržo greit iškeliauja, ir lieka plika vieta. Geriuasia jas susodinti tarp rudeninio derliaus daržovių. Gal kas turi jau išdirbtą planelį, ką prie ko ar tarp ko sėja. g.gif

Nedarau smulkaus planelio, jei atsilaisvina koks lopinėlis tai ir pasėju ką nors, arba persodinu, arba mulčiaus užmetu ir ramu, kad dirva gerėja ir "tuščia" būdama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2012 03 29, 14:51)
*Prisėdau pasidaryti planelį dažui,
** Kai kur vėliau plika žemė liko.
*** Gal kas turi jau išdirbtą planelį, ką prie ko ar tarp ko sėja. g.gif
**** Pas Diasaja matau vagutės.
***** Bet mes turime mėšlo, kurio iš rudenio trešeme dirvą. Tai gal ir mulčiuoti nereikia.

*jau keli metai darau planą, taip bandau suteikti augalams naudingų medžiagų kuo daugiau.
**negalima palikti plikos žemės.
***įsivesk į poną Googlą "Sėjomaina" ir sėkmės skaityme, planavime thumbup.gif
****pas mane įvairu-vagutės, lysvės.
*****aš mulčiuoju dar ir dėl to, kad nereiktų tręšti.
Atsakyti
mamytes, ka manot apie pusu zieves mulca? ka, kokius augaliukus, su tokiu galima mulciuoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gozė @ 2012 03 29, 18:51)
mamytes, ka manot apie pusu zieves mulca? ka, kokius augaliukus, su tokiu galima mulciuoti?  blush2.gif

aš gėlyną kločiau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 29, 18:52)
aš gėlyną kločiau.

o avietes, gervuoges ar galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gozė: 29 kovo 2012 - 17:55
QUOTE(gozė @ 2012 03 29, 18:55)
o avietes, gervuoges ar galima?

avietes manau, kad galima. Skaičiau kažkur, kad kas yra iš miško, tai ir mulčias turi būti miško kilmės.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 29, 18:58)
avietes manau, kad galima. Skaičiau kažkur, kad kas yra iš miško, tai ir mulčias turi būti miško kilmės.

tai valio biggrin.gif
o siltnami pjuvenom ar eina mulciuot?

atsibosiu klausimais blush2.gif doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gozė @ 2012 03 29, 19:01)

*o siltnami pjuvenom ar eina mulciuot?

**atsibosiu klausimais  blush2.gif  doh.gif  4u.gif

*jeigu nemaišysit su žemėmis, tai galima. Man labiausiai patiko šiltnamį mulčiuoti garstyčiomis.
**aš esu labai kantri biggrin.gif ką šiek tiek žinau-su malonumu pasidalinsiu savo maža patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 29, 19:05)
*jeigu nemaišysit su žemėmis, tai galima. Man labiausiai patiko šiltnamį mulčiuoti garstyčiomis.
**aš esu labai kantri biggrin.gif ką šiek tiek žinau-su malonumu pasidalinsiu savo maža patirtimi.

aciu wub.gif
Atsakyti
Pjuvenos nelabai gerai siltnamiui ir vienmeciams augalams. Nepaaiskinuis dabar, reik knygoj surast kur parasyta, bet gal kitos merginos primins, jos kazkaip pudamos ar tai azoto daug sunaudoja ar tai ko, nepamenu, bet geriau zole ir shienas, o pjuvenos man rodos gerai braškėms tinka.
O darzo planeli antrus metus svajoju pasidaryt bet niekaip nedaeina rankos, buvau pradejus bet taip ir nepabaigiau pernai..
Atsakyti
o kai mulciuoji zolemis, kai sudziuna jas reik keist blush2.gif
jauciu durnizma suskeliau doh.gif blush2.gif
Atsakyti