Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Saulius Jasonis sake kad krumus geriausia mulchiuot ne žolėm bet šakelėm pvz, toks mulčas ishlieka labai ilgai nereikia kasmet vargt, tiesiog reikia susmilkinti daug šakeliu ir užmulčiuot. Krumai irgi labai gerai po mulču auga.
Atsakyti
Kaimynai matau jau pasejo kazka lauke po agroplevele, idomu ka biggrin.gif bet tik zada salnas dar naktimis iki -9 tai man ir siltnami net nesaugu dar atrodo o del lauko tai isvis blink.gif Siltnamyje 2 skirtingos lysves dabar padarytos, visko p truputi paseta tik 1 lysve mulciavau, kitos ne, paziuresiu kur greiciau sudygs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 03 28, 19:36)
Kaimynai matau jau pasejo kazka lauke po agroplevele, idomu ka  biggrin.gif  bet tik zada salnas dar naktimis iki -9 tai man ir siltnami net nesaugu dar atrodo o del lauko tai isvis  blink.gif  Siltnamyje 2 skirtingos lysves dabar padarytos, visko p truputi paseta tik 1 lysve mulciavau, kitos ne, paziuresiu kur greiciau sudygs smile.gif

tai kad dar anksti lauke sėti.. nėr kur skubėti, spėsim.. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 28, 10:15)
Pakapsčiau savo žemelę pakeltose lysvėse, tai vietom dar net įšalusi..  rolleyes.gif

Nieko sau g.gif Aš jau palaistyt porą kartų buvau nes išdžiūvę, lapus sudrėkinu g.gif Koks mulčius tose lysvėse?
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 03 28, 19:36)
Kaimynai matau jau pasejo kazka lauke po agroplevele, idomu ka  biggrin.gif  bet tik zada salnas dar naktimis iki -9 tai man ir siltnami net nesaugu dar atrodo o del lauko tai isvis  blink.gif 

savaitgaliui sniego žada, tai bus strioko kaimynam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2012 03 28, 14:40)
Sveiki, gal kas turi patirties krūmų mulčiavimo srity? Labai pavargau po serbentais žoles rauti - tai nusprendžiau pašalui išėjus dėti kompostą, uždengti kartonu ir apdėti žieve. Dabar pagalvojau, kažin kaip bus su pelėm rudenį? Nesugrauš jos serbentų šaknų ten sau žiemos namus sugalvojusios įsirengti po tuo mulču?  g.gif
Pasidalinkite prašau patirtim jei kas turite  blush2.gif

Mulčiuoju serbentus jau 3 metai, užpernai daug smulkių šakelių pritrupinau ir ant laikraščių sudėjau, pernai lapų ir durpių nemažą sluoksnį , šiemet sena žole, nudžiūvusių gėlių stagarais ir mėšlu užkroviau, ant viršaus šieno truputį, dėl estetinio vaizdo. Jokių pelių niekad pas juos nesutikau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 28, 15:12)
Tarsi žievė amžiams...

O žievė tinka po kiekvienais krūmais? g.gif Man atrodo, kad ji rūgština dirvą, o rūgščioje gerai auga tik šilauogės. Ar aš klystu?
Atsakyti
apie kokią žievę čia kalbat g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 03 28, 19:32)
O žievė tinka po kiekvienais krūmais?  g.gif Man atrodo, kad ji rūgština dirvą, o rūgščioje gerai auga tik šilauogės. Ar aš klystu?

dar avietės ir gervuogės džiaugiasi tokiu mulču wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 03 28, 21:29)
apie kokią žievę čia kalbat  g.gif ?

Kalbu apie spygliuočių ir ąžuolo žievę.
Dėl kitų medžių žievės ir šakelių poveikį dirvai norėčiau sužinoti iš merginų, praktikuojančių šį metodą.
Atsakyti
o aš avietes ir serbentus su eglinėmis pjuvenomis mulčiuoju..va ir dabar avietes jau apmulčiavus esu...
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 03 28, 22:29)
apie kokią žievę čia kalbat  g.gif ?

žievė ten jau tokia gerokai pastovėjus.... pas mus prastovėjus kelis metus ir iš lentpjūvės jau neveikiančios ilgokai... tai daugiau irgi dėl estetinio vaizdo gal, nes po apačia bus kompostas, pelenai, ant jų - kartonas, tik ant kartono žievę galvoju pabarstyt. Žinau, kad nemėgsta serbentai rūgščios žemės drinks_cheers.gif
Atsakyti