Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Keretoja @ 2012 03 26, 14:41)

Pasidalinkit mielosios kada ka sodinsit siltnamyje ar lauke  bigsmile.gif

aš dar pasėjau ankstyvuosius kopūstus, ankstyvąsias morkas, špinatus ir ropes.
Atsakyti
Idomu o jeigu mano šiltnamyje tas įšalas yra, tai ar isdygs ka pasejau?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 26, 10:25)
... Tik kartoną tai šlapią reikėjo tiesti arba dabar gausiai sulaistyti  g.gif

Drėkinau kartoną smile.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 26, 13:07)
Nepilu aš iš niekur jokių žemių g.gif Pakelta mulčiuojama lysvė vis po truputį pati pasipildo ir aukštėja g.gif Yra kas pila žemes, bet tai čia kibiro efektas. Nežinau, kam taip vargti g.gif

Aš irgi žemių nepyliau schmoll.gif Čia pūdau, ruošiu vietą kitiems metams, kaip supratau, šiemet tik nereiklios daržovės gali užaugt smile.gif

Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu sėt/sodint viską bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 03 26, 19:01)
Idomu o jeigu mano šiltnamyje tas įšalas yra, tai ar isdygs ka pasejau?

Galima šalia pasėtų sėklyčių karštu vandeniu palaistyti. Nors geriau tai pries sėjant padaryti. Man labai lopinėlio topinambams reikėjo, tai supyliau kelis arbatinukus ir kitą dieną pasodinau kokia 20 cm gylyje. Nežinau, gal per giliai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 03 26, 20:35)
Drėkinau kartoną  smile.gif
Aš irgi žemių nepyliau  schmoll.gif Čia pūdau, ruošiu vietą kitiems metams, kaip supratau, šiemet tik nereiklios daržovės gali užaugt smile.gif
Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu sėt/sodint viską  bigsmile.gif

Pernai į tokią visko prikrautą naują vietą cukinijas sėjau. Liuks viskas gavosi, tik žiedus pradžioje numetinėjo, bet paskui užderėjo su kaupu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Rūta Mėta,2012 03 26, 22:14]
Man labai lopinėlio topinambams reikėjo, tai supyliau kelis arbatinukus ir kitą dieną pasodinau kokia 20 cm gylyje. Nežinau, gal per giliai g.gif
Papildyta:

Gal biški mirksiukas.gif Būtų užtekę ir 10 cm. Bet išlys, į kitą pusę vis tiek toliau 4u.gif
Atsakyti
[quote=vme,2012 03 26, 22:30]
[quote=Rūta Mėta,2012 03 26, 22:14]

Bet išlys, į kitą pusę vis tiek toliau 4u.gif
[/quote]
Čia tai teisybė thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pakapsčiau savo žemelę pakeltose lysvėse, tai vietom dar net įšalusi.. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas turi patirties krūmų mulčiavimo srity? Labai pavargau po serbentais žoles rauti - tai nusprendžiau pašalui išėjus dėti kompostą, uždengti kartonu ir apdėti žieve. Dabar pagalvojau, kažin kaip bus su pelėm rudenį? Nesugrauš jos serbentų šaknų ten sau žiemos namus sugalvojusios įsirengti po tuo mulču? g.gif
Pasidalinkite prašau patirtim jei kas turite blush2.gif
Atsakyti
Tarsi žievė amžiams lotuliukas.gif Ot ir nea, pildau smagiai tokius plotus kiekvieną sezoną. Kartais ir ne po vieną kartą. Nuo lauko pelių ir kt graužikų gal kokią kovinę katę reikia įsitaisyt ar žiurkgaudį ( pelėgaudį) šuniuką bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 28, 16:12)
Tarsi žievė amžiams  lotuliukas.gif Ot ir nea, pildau smagiai tokius plotus kiekvieną sezoną. Kartais ir ne po vieną kartą. Nuo lauko pelių ir kt graužikų gal kokią kovinę katę reikia įsitaisyt ar žiurkgaudį ( pelėgaudį) šuniuką  bigsmile.gif

biggrin.gif katę turim partizanę tongue.gif net ant stogo peles gaudo... neįsivaizdavau, kad net ant apželdinto stogo gali pelės urvelius rausti blink.gif nu tik ji ne kurmis, po žeme nsirausia smile.gif
Tiesiog mačiau per TV agronomas kažkoks pasakojo kad negalima uždengti žemės paviršiaus ten, kur šaknys paviršinės - mažų medelių, krūmų - jei vasarą ir dedi kokį mulčą, tai rudenį reik nuimt viską ir supurent kad pelės nesiveistų ir šaknų nenugraužtų... užtat ir supanikavau, galvoju gal kas taip daro ir žino iš praktikos unsure.gif būtų gaila jei man suėstų serbentus visus
Atsakyti
Na, yra du niuansai. 1. Kai jau pradeda vėsti orai rudenį tiesiog nekrauti mulčo po serbentais. Sudėti ne anksčiau, kai nusistovi pastovus minusas ir šaltis gerai sutraukia dirvą. 2. Jei yra sklype kurmių, tai galima ir visai nieko nemulčiuot, pelės laksto iškastais kurmių takeliais.
Reziumė, reikia leisti partizanėms katėms truputį pasismagint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 28, 16:34)
Na, yra du niuansai. 1. Kai jau pradeda vėsti orai rudenį tiesiog nekrauti mulčo po serbentais. Sudėti ne anksčiau, kai nusistovi pastovus minusas ir šaltis gerai sutraukia dirvą. 2. Jei yra sklype kurmių, tai galima ir visai nieko nemulčiuot, pelės laksto iškastais kurmių takeliais.
Reziumė, reikia leisti partizanėms katėms truputį pasismagint  bigsmile.gif

smile.gif ačiū už patarimus
Atsakyti