Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2012 03 26, 14:23)
rimtai?  O aš rėmą stačiau ant velėnos, klojau kartoną, pyliau žemės, susodinau augalus ir mulčiavau...  rolleyes.gif

Viskas čia gerai pas tave, nes ant velėnos daroma. Svarbiausia, kad tas kartonas šlapias būtų. Pas mane jau daržas buvo, tai tik įrėminau ir psio. Tiesa, ne dėžės pas mane, o dvi ilgos lentos. Be galų blush2.gif Kadangi lysvės ilgis iki 10 m., tai nesuprantu, kam tie galai g.gif Nieks gi neišbyrės, o padaryt daug paprasčiau ax.gif
Atsakyti
o kiek sezonu atlaiko tos lentos, neispuna?
Atsakyti
Ash pernai i remines lysves klojau kazkoki ten popieriu ar kartona, nebepamenu, tada dejau komposta ir organikos, tada sodinau ir mulchiavau smile.gif Bet kaip sakiau nepamaciau skirtumo tarp siu augalu ir pasodintu pievoje..
Vat man dabar idomu kada ka jau galima bus sodint kad nenushaltu seklos smile.gif
Siltnamyje 6adieni pasejau po eilute ridikeliu, salotu, rukolu ir petrazoliu eksperimento tvarka, apmulciavau shienu ir dar agroplevele uzdejau biggrin.gif
Pasidalinkit mielosios kada ka sodinsit siltnamyje ar lauke bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 26, 14:39)
o kiek sezonu atlaiko tos lentos, neispuna?

Jei lenta iki viršaus pripildyta žemių- supus greičiau. Mūsiškės puikiai stovi, jau 3 sezonas bus šiemet kai kurioms.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 03 26, 14:41)

Pasidalinkit mielosios kada ka sodinsit siltnamyje ar lauke  bigsmile.gif

jau tikrai nemazai kas pasejo siobeito siltanmiuose mirksiukas.gif ridikeliai, salotos morkytes kiek teko skaityti

RutaMeta aciu uz ats 4u.gif viskas logiska, kai zemiu pripilta tai aisku pus greiciau, o pas tave tik remeliai is lentu mirksiukas.gif
tai vat ir idomu, kiek ilgaamzes tos dezes SU zemem rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 26, 14:48)
RutaMeta aciu uz ats  4u.gif  viskas logiska, kai zemiu pripilta tai aisku pus greiciau, o pas tave tik remeliai is lentu  mirksiukas.gif
tai vat ir idomu, kiek ilgaamzes tos dezes SU zemem  rolleyes.gif

Nu, yra ir pas mane žemių lysvėse truputį lotuliukas.gif
Atsakyti
Laiščiau šiltnamius.Kur ridikėliai susėti,nugraibščius šieną jau dygsta,Kur po šienu ankščiau sėti net nesimato??? g.gif g.gif
Atsakyti
taigi nieks šienu pasėtų sėklų ir neuždengia, jį reikia į šoną atstumt. Kai jau sudygsta, tuomet galima kiek arčiau daržovių pristumt. Be to, sudžiuvęs šienas atspindi šviesą - šviesus mulčas neleidžia pašilti dirvožemiui.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 26, 16:07)
taigi nieks šienu pasėtų sėklų ir neuždengia, jį reikia į šoną atstumt. Kai jau sudygsta, tuomet galima kiek arčiau daržovių pristumt. Be to, sudžiuvęs šienas atspindi šviesą - šviesus mulčas neleidžia pašilti dirvožemiui.

Aš taip ir pagalvojau,kad per šalta po šienu.Nuėmiau sluoksnį.Kažkaip pagalvojau,kad bus šilčiau. blush2.gif
Atsakyti
N ash irgi shiena ish shonu apdejau, pati tarpeli kur paseta laisva palikau, na jei sakot ne per anksti siltnamyje set tai reiks gal ir morkyciu dar pabandyt, bet kiek bandziau zeme, tai purus ishtirpes sluoksnis yra apie 10 cm o toliau ledas visishkas... Mat mano siltnamis 3ius metus su ta pacia plevele stovi, ziemai dar stoga nuiminejam, tai jau palopytas biskelis, tai shian bet ten gal ir prapucia truputi, ner visishkai sandarus, todel manau kad nakti nebus ten ipatingai silta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 26 kovo 2012 - 16:11
Tai jei per ziema buvo be stogo, tai tas pats kaip lauke. Pas mane buvo uzdengtas, tai isalo su sakem nepasiekiau.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 26, 17:14)
Tai jei per ziema buvo be stogo, tai tas pats kaip lauke. Pas mane buvo uzdengtas, tai isalo su sakem nepasiekiau.

as irgi nepasiekiau g.gif specialiai pakasem gal 30 cm, nebuvo jokio pasalo g.gif
Atsakyti