Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(vobla @ 2012 03 23, 12:42)
keista kad nupuvo g.gif  gal ne del mulco. o pas jus kokia zeme? nes pas mus klasikine pusynine- rusgtus smelis. tai greit perdziuna, susigeria- vanduo neuzsilaiko. ne puna, o perdziuna viskas. tai mulcas kaip tik dregme sulaiko...
pusys jaunos pas mane dar- del to ir kazlekai veisiasi biggrin.gif  bet po biski ir lepsiu atsiranda wub.gif ...

tai gal tas mulcas nebuvo nuo kotu atitrauktas . kiek zinau reikia mulca su pirstais pastumti nuo kotu ka bemulciuotum
Atsakyti
kada mulciuoti braskes siaudais g.gif
Atsakyti
Mergaitės, o galima mulčiuotus augalus apdengt agro plėvele? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 03 23, 17:57)
Mergaitės, o galima mulčiuotus augalus apdengt agro plėvelerolleyes.gif

Galima, bet kam to reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 23, 17:04)

o kam? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 23, 17:04)

Aš čia šiaip pagalvojau, kai naktimis dar šalnų yra... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 03 23, 18:45)
Aš čia šiaip pagalvojau, kai naktimis dar šalnų yra... ax.gif

tai matyt nesupratau klausimo tada blush2.gif Aš pagalvojau kad mulčiuotą lysvę ant mulčiaus uždengt norit? O jeigu dėl augalų, tai kad dar nieks niekur neauga, anksti gi dar sėti lauke ką nors, tikrai nušals ir agroplėvelė neapsaugos. O jeigu kalasi tokie augalai, kurie daugiamečiai savaime jau kalasi, tai klot jų agroplėvele nėra prasmės. Pvz. česnakai...Aš bandysiu šį savaitgalį ridikėlių ir salotų lauke pasėti, bet kraunu mėšlo į lysvę ant senų lapų kad pašildytų, o pasėjus senus langus ant viršaus uždėsiu. Bet tai irgi tik eksperimentas, jug balandį dar ir sniego gali būt, o dabar dar visos naktys su minusu verysad.gif Ir aplamai, čia apie lauką kalba eina ar apie šiltnamį g.gif Susibalamutinau visai blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 23, 14:47)
tai gal tas mulcas nebuvo nuo kotu atitrauktas . kiek zinau reikia mulca su pirstais pastumti nuo kotu ka bemulciuotum

Taigi matyt per daug arti primulčiavau,bet tie kur nesupuvo,tai gūželės buvo geros.Ne tokios kaip parduotuvėj,bet dviejų kumštukų ir balti kieti.Aš tai tik pirmus metus bandžiau kalafiorus augint,nes anyta Kita ,sakė,kad neužauga jie šitoj žemėj,tik į sėklas išeina.Užaugo gal ir ne tokie,kaip turi būt,bet užaugo. lotuliukas.gif
Atsakyti
merginos, vistik man reikia patarimo kaip paruosti zeme darzui. kai parasiau kad planuoju dengti visa plota plevele, tai pataret iki rudens tos pleveles neliesti, o man norisi kazka jau si sezona uzsiauginti doh.gif
jeigu as pleveleje prakirpciau skyles ir susodinciau augalu sodinukus, pvz moliugus kokius , braskes, tai turbut dregmes jiems neuztektu ane g.gif ka daryt unsure.gif
Atsakyti
me snd karvutes mesliuko uzmetem kaimynas dave, ir kad azotas neisgaruotu greitai apkasem, pasalas jau isejas, o siltnamyje sliekai tik vartosi, ech greiciau jau darzan.....
Atsakyti
Pernai sodinau grynam neliestam lauke pomidorus, tai uzaugo tokia pat kaip ir ant komposto-skirtumo nepamaciau. Nushienautoj pievoj maza duobute dariau, sodinau daiga ir mulciavau dideliu sluoksniu shieno, poto per vasara gal koki karta dar dadejau daug mulcho ir viskas. Bulves irgi laisvai galima sodint po shienu ant nusienautos pievos nekasant zemes ir nieko nelaukiant. Moliugai ir cukinijos manau irgi uzaugs jeio daigus sodinsit. Ash sodinau i perpuvusi shiena, kitoj vietoj kasiau duobe, ten dejau shaino tad vel zhemes ir sodinau cukinijas, uzaugo irgi neblogos ish daigu. Manau laisvai galit isbandyti si bei ta pasodinti nieko nelaukiant smile.gif Svarbu ne molis zheme butu..
Atsakyti
o pomidorams mulciuoti geriau sienas ar zole?
kazkur skaiciau, kad agurkams pienas daugiau tinka, o pomidorams zole. O gal as maisau ka nors?
Atsakyti