Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Taip taip, mūsų Husqwarna tokį irgi turi - nepamainomas dalykas thumbup.gif . Žolių mutantų žudikas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 21, 19:56)
*jeigu labai drėgna, tai aš dar palaukčiau.
**šiaudų? g.gif dėkit tiek, kad šiaudų sluoksnis nebūtų aukštesnis už braškes. Sunku parašyti kiek dėti. Kai pabandysit, bus aiškiau.

Aciu labai 4u.gif
beje Diasaja, Jusu darzas man kaip etalonas ax.gif , kazkas nepasiekiamo ax.gif
Atsakyti
Mano lysves is rudens buvo storai apklotos lapais.Dabar tie lapai dar visai nepradeje irti .Ar man juos sulieti kokiu kefyru ar tik supurenti ir palikti .Gal kai gaus silumos patys sukris ?
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 22, 09:24)
Jusu darzas man kaip etalonas ax.gif , kazkas nepasiekiamo ax.gif

ačiū 4u.gif viskas įmanoma, kai noras ir svajonės valdo wub.gif Dėl etalono, tai stipriai galėčiau prieštarauti, toli dar iki tobulybės biggrin.gif
QUOTE(SaVi @ 2012 03 22, 10:35)
Ar man juos sulieti kokiu kefyru ar tik supurenti ir palikti .

aš nieko nedaryčiau. Tegul natūraliai viskas vyksta. Juk lapai visur sunkiau suyra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 22 kovo 2012 - 11:00
pas mus irgi iš rudens daug lapų, tai viską ant daržo užvariau. Nesuku galvos, nieko nedarysiu, prieš sėjant sėklas dviem pirštais pervesiu, kad lapai prasiskirtų ir sėklos į žemę papultų ir tiek bėdos. Džiaukitės, žolės lėčiau kalsis ir šilta bus po lapais, nes jie dabar tamsūs, juodi, oi gerai šilumą geria biggrin.gif
Atsakyti
lapai greičiau suyra sluoksniuojant juos su nupjauta, kiek apdžiovinta žole 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, atsiprasau, jei pasirodysiu nekukli, bet net nezinau ar verta pradet skaityt visas Jusu temas, nes noriu pirmiausia issiaiskinti toki dalyka, ar verta pradet dometis ir svajot apie mulciuojama darza, jei gyvename salia misko - spygliuociu - jie galima sakyti tiesiog kieme, ir didziaja dali nupjaunamos vejos mases sudaro samanos?
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2012 03 22, 19:43)
Sveikutes, atsiprasau, jei pasirodysiu nekukli, bet net nezinau ar verta pradet skaityt visas Jusu temas, nes noriu pirmiausia issiaiskinti toki dalyka, ar verta pradet dometis ir svajot apie mulciuojama darza, jei gyvename salia misko - spygliuociu - jie galima sakyti tiesiog kieme, ir didziaja dali nupjaunamos vejos mases sudaro samanos?

Mano manymu, viskas ymanoma, tik šiuo atveju žemė yra labai rūgšti. Ten kur norima pasidaryti lysves, pirmiausia kalkinčiau arba pelenų palaipsniui vis pilčiau kad išnaikint samanas ir pakeist dirvos rūgštingumą. Ir iš karto pasidaryčiau pakeltas lysves. Miško paklotėj labai gyvi organizmai, ir mulčiavimas efektyvus labai, bet daržovėms netiks dabartinis rūgštingumas. Pradėčiau nuo braškių, nes jos tokią žemę šiek tiek pakenčia ir po truputį plėsčiaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2012 03 22, 19:43)

pas mane tokia pati situacija. ne visiems augalams patinka, bet braskes ir paprikos (kazkodel unsure.gif ) kraustos is proto. kitam sklypo gale auginu kazlekus biggrin.gif situ nemulciuoju, tik su zoliapjove pravaziuoju blush2.gif ...
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2012 03 22, 18:43)
ar verta pradet dometis ir svajot apie mulciuojama darza, jei gyvename salia misko - spygliuociu - jie galima sakyti tiesiog kieme, ir didziaja dali nupjaunamos vejos mases sudaro samanos?

tiksliai nepatarsiu, bet mano pjaunamoje teritorijoje taip pat papuola dalis samanotos žolės. Niekada nekreipiau į tai dėmesio, mulčiuoju ir džiaugiuosi.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 03 22, 21:59)
pas mane tokia pati situacija. ne visiems augalams patinka, bet braskes ir paprikos (kazkodel unsure.gif ) kraustos is proto. kitam sklypo gale auginu kazlekus biggrin.gif  situ nemulciuoju, tik  su zoliapjove pravaziuoju blush2.gif ...

Tai malonu malonu,kad ne viena miške daržoves ir gėles auginu biggrin.gif bet pas mus toks sanatorinis pušynas,kazlėkai neauga verysad.gif O pernai mulčiavau kalafiorus ir česnakus.Smirdukams patiko,o kalafiorams,kai pradėjo pliaup lietus belekiek dienų,kotai nupuvo.Bet jau gal perdaug primulčiavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 03 22, 23:33)
Tai malonu malonu,kad ne viena miške daržoves ir gėles auginu biggrin.gif bet pas mus toks sanatorinis pušynas,kazlėkai neauga verysad.gif O pernai mulčiavau kalafiorus ir česnakus.Smirdukams patiko,o kalafiorams,kai pradėjo pliaup lietus belekiek dienų,kotai nupuvo.Bet jau gal perdaug primulčiavau ax.gif

keista kad nupuvo g.gif gal ne del mulco. o pas jus kokia zeme? nes pas mus klasikine pusynine- rusgtus smelis. tai greit perdziuna, susigeria- vanduo neuzsilaiko. ne puna, o perdziuna viskas. tai mulcas kaip tik dregme sulaiko...
pusys jaunos pas mane dar- del to ir kazlekai veisiasi biggrin.gif bet po biski ir lepsiu atsiranda wub.gif ...
Atsakyti