Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(matuke @ 2012 03 20, 21:26)
as net neisivaizduoju kaip likt sodyboje su vaikais nakvot, be elektros, teliko ir panasiu dalyku  lotuliukas.gif
o taip tai neprivazinesi , biudzetas neleidzia  unsure.gif  schmoll.gif

Vežiau sodan net nesusimąsčius apie tai bigsmile.gif Kamuolį į rankas, pripuiamą baseiną. Buvo jiems ką veeikt ir be pc, tv, elektros biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 20, 22:59)
Sėdėjom vakarais prie žvakių, ramybė be teliko ir muzikos ir papildomų darbų prie kompo thumbup.gif Telefonai išsikrovė- tyla visiška, tik svirpliai čirškia ir paukščiukai čiulba wub.gif

Va to man ir trūksta gyvenant mieste - tylumos nuo mašinų, muzikų, triukšmo, gamtos garsų labai pasiilgstu wub.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 20, 23:26)
Po tokių stovyklų tikrai visi gyvi, beje ir šeimynos su kūdikiais taip pat biggrin.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif

xxkamane, ir mane kankina tie patys klausimai apie braškyną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 14:49)
Žliuges į salotas?  g.gif  Gal ir nieko, reiks pamėgint. Įdomi bus vyro reakciją pamatyt  lotuliukas.gif , sakys, čia užuomina kažkokia? TU mane visišku ožiu laikai?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O kaip tas žliuges nuo žemės nuplaut?  g.gif

taip, į salotas.. smile.gif Taigi neraukit su šaknimis ir nebus žeminos. O jei kokia žemė ir bus prikibus, tai pakiškit po vandeniu ir nuplaukit. Juk plaunar visas daržoves prieš dedant į lėkštę. O dėl vyro nepergyvenkit, pripras.. irnesakyk.gif biggrin.gif
O be to yra daug valgomų ir labai naudingų žolių: kiaulpienės, balandos, garšvos, dilgelės.. Čia tik pačias populiariausias surašiau.. biggrin.gif

QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 14:58)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Supratau, kad kol mes savo WėCė ant kojų nepastatėm, jokių žliugių nei vyrui, nei kam kitam  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

vidurių tikrai nepaleidžia, išbandyta.. biggrin.gif manau, kad tiek nesuvalgysit, kad vidurius paleistų.. tongue.gif

QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 15:15)
Mums gi pirmadienį baisingas vėjas WėCė mūsų nupūtė. Ejo vyras i tuliką, žiūri - nėr tuliko. Apsidairo - ogi guli jis gražiai ir žiūri į debesis. Taip kad, jokių žliugių  schmoll.gif
lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
valgykit be baimės, viskas bus tvarkoj.. mirksiukas.gif
Atminkit, kad natūraliai augančios žolės yra daug naudingesnės už sukultūrintas žmogaus..
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 21, 17:26)
...Atminkit, kad natūraliai augančios žolės yra daug naudingesnės už sukultūrintas žmogaus..

Tai reik kurt naują temą apie tai, kaip puoselėti tai, kas iki šiol kėlė mums rūpestį ir buvo metama lauk iš daržo...pienės man jau seniai patinka - darau vyną ir medų, dilgynių ir balandų naudą irgi žinau, bet pabandyti nedrįstu, na ir t.t....
Atsakyti
mergaites patarkite ka daryti su braskemis, laukti ar ne?
klausimas, zeme syla braskine, labai dregna aisku dabar, vos ne balos, bet brskes buvo taip graziai nuraveta, bet jau zolei gi nesalta darosi, ar galiu uzmulciuosi siaudais tas braskes, ar pakenteti palaukti silumos, israveti ir tada mulciuoti? dar klausimelis del tu siau nu kiek ju gi deti ant tu braskiu
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 03 21, 16:41)

Vežiau sodan net nesusimąsčius apie tai  bigsmile.gif Kamuolį į rankas, pripuiamą baseiną. Buvo jiems ką veeikt ir be pc, tv, elektros biggrin.gif thumbup.gif

Čia būna periodai,kai užtenka tik kamuolio,baseino.Paskui jau nebesinori sodybon,paskui jau gerai būna gimtadienius švęsti su draugais.Po to jau su savo šeimomis visai gera būna pailsėti.Mes jau perėjome visus periodus.Gal niekas nesupyks,kad ne į temą,juk čia supermama.
Vargau šiandien braškyne,kol atkapščiau šiaudus,nes atrodo iš rudens ir ne daug uždėjau šiaudų,bet dabar braškės vos vos matosi iš po šiaudų. O česnakų ieškojau iš viso tarp šiaudų sudygūsių. bigsmile.gif Žemelė jau minkšta galima tarp braškių ir papurenti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 21, 16:35)

* zeme syla braskine, labai dregna aisku dabar, vos ne balos,
** dar klausimelis del tu siau nu kiek ju gi deti ant tu braskiu

*jeigu labai drėgna, tai aš dar palaukčiau.
**šiaudų? g.gif dėkit tiek, kad šiaudų sluoksnis nebūtų aukštesnis už braškes. Sunku parašyti kiek dėti. Kai pabandysit, bus aiškiau.
Atsakyti
Aš nedėčiau šiaudų dar.Neleis ilgiau įšalui iš žemės išeiti.Plius šiaudai šviesūs,nepritrauks šilumos.Na,trumpiau tariant laukčiau,kol įšils dirva 4u.gif
Atsakyti
pirkau siandien juoda plevele, mastau kad nuvykus i sodyba, gal balandzio gale g.gif ta plevele paklosiu ant darzo. ar man ja geriau per visa vasara islaikyti ar koki balandzio vidury bandyti ja nuimti ir kazka sodinti mulciuojant g.gif dar varijanta galvoju, kad gal kirpti skyles pleveleje ir sodinti tokiu budu bulves ir moliugus, gal ir braskiu krumelius g.gif gal yra pamastymu is sono rolleyes.gif nes kolkas tai neturesiu kuom sodyboje mulciuoti, tai taip bent pasopudys dirva mastau ,,,
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 21, 17:35)
mergaites patarkite ka daryti su braskemis, laukti ar ne?
klausimas, zeme syla braskine, labai dregna aisku dabar, vos ne balos, bet brskes buvo taip graziai nuraveta, bet jau zolei gi nesalta darosi, ar galiu uzmulciuosi siaudais tas braskes, ar pakenteti palaukti silumos, israveti ir tada mulciuoti? dar klausimelis del tu siau nu kiek ju gi deti ant tu braskiu

Aš dar nedėčiau, tegu kaip reikiant žemė įšyla, kitaip manyčiau braškių vėliau turėsi.

QUOTE(matuke @ 2012 03 21, 21:17)
pirkau siandien juoda plevele, mastau kad nuvykus i sodyba, gal balandzio gale  g.gif  ta plevele paklosiu ant darzo. ar man ja geriau per visa vasara islaikyti ar koki balandzio vidury bandyti ja nuimti ir kazka sodinti mulciuojant  g.gif  dar varijanta galvoju, kad gal kirpti skyles pleveleje ir sodinti tokiu budu bulves ir moliugus, gal ir braskiu krumelius  g.gif  gal yra pamastymu is sono  rolleyes.gif  nes kolkas tai neturesiu kuom sodyboje mulciuoti, tai taip bent pasopudys dirva mastau ,,,

Balandžio vidury tai tikrai per anksti. Nebus dar žolės nušutusios. Idealiausia būtų, mano supratimu, iki kitų metų pamiršt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 22:50)

Balandžio vidury tai tikrai per anksti. Nebus dar žolės nušutusios. Idealiausia būtų, mano supratimu, iki kitų metų pamiršt  smile.gif

o taigi nusisnekejau lotuliukas.gif
norejau parasyti kad balandi uzkloti plevele o po poros menesiu, koki birzeli kanors paseti g.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 03 21, 17:33)
Tai reik kurt naują temą apie tai, kaip puoselėti tai, kas iki šiol kėlė mums rūpestį ir buvo metama lauk iš daržo...pienės man jau seniai patinka - darau vyną ir medų, dilgynių ir balandų naudą irgi žinau, bet pabandyti nedrįstu, na ir t.t....

temą sukurti galiu, tik ar bus diskutuojančių? rolleyes.gif

QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 22:50)
Aš dar nedėčiau, tegu kaip reikiant žemė įšyla, kitaip manyčiau braškių vėliau turėsi.
Balandžio vidury tai tikrai per anksti. Nebus dar žolės nušutusios. Idealiausia būtų, mano supratimu, iki kitų metų pamiršt  smile.gif

drinks_cheers.gif pamiršti bent jau iki vasaros antros pusės..
Atsakyti
Nebeskaičiau galo diskusijos, tai gal išsiaiškinot... bet bent jau STIHL turi ne tik ritę su šniūru, dar galima nusipirkti a la peilį. Nežinau, kaip lietuviškai vadintųsi blush2.gif bet daugmaž va taip atrodo:
user posted image
tai su juo aš praeitą vasarą net savo ūgio kiečius, varnalėšas iškapojau ir praktiškai nesudėvimas daiktas thumbup.gif
Atsakyti