Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(giedrulka @ 2012 03 20, 17:42)
Aš tai nekenčiu asiūklių, vijoklių ir varpučio. Labiausiai varpučio gun_bandana.gif

O pas mane daug kur zliuge doh.gif buvau nulekus i soda o ten visur pilka, purvas, ale tos zliuges zalios ir bujoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 03 21, 08:47)
O pas mane daug kur zliuge  doh.gif buvau nulekus i soda o ten visur pilka, purvas, ale tos zliuges zalios ir bujoja  blink.gif

Žliugė yra gėris, neleidžia įsitvirtint kitoms piktžolėms ir tuo pačiu apsaugo dirvos paviršių nuo erozijos 4u.gif Jei dar tik tvarkymosi pradžia, tai nepulkit naikint žliugę. Visada suspėsit vėliau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 21, 10:11)
Žliugė yra gėris, neleidžia įsitvirtint kitoms piktžolėms ir tuo pačiu apsaugo dirvos paviršių nuo erozijos  4u.gif Jei dar tik tvarkymosi pradžia, tai nepulkit naikint žliugę. Visada suspėsit vėliau  mirksiukas.gif

Rudeni sutvarkiau viena lysve, isravejau,isrinkau visas saknis, sukaisiojau zieminius cesnakus, apmulciavau su zole, o dabar visa lysve apejus zliugemis. Tai ka, jas palikti g.gif o cesnakiukai islis?? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 21 kovo 2012 - 09:25
QUOTE(ruta19 @ 2012 03 21, 09:25)
Rudeni sutvarkiau viena lysve, isravejau,isrinkau visas saknis, sukaisiojau zieminius cesnakus, apmulciavau su zole, o dabar visa lysve apejus zliugemis. Tai ka, jas palikti  g.gif o cesnakiukai islis??  rolleyes.gif

o dar neišlindę česnakai?
Jei erzina, tai geriau su žirklėmis nukarpyk ir palik ten pat. Kol nežydi, tai taip paliktos tikrai neužsisės wink.gif
Atsakyti
Žliugė - niekai. Vat ji mane tik sunervino, kai tarp čiobrelių alpinariume įsisuko. Sunku išrankioti. O darže - nebaisu. Mulčiu užkrovei ir ramu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 03 21, 09:47)
O pas mane daug kur zliuge  doh.gif buvau nulekus i soda o ten visur pilka, purvas, ale tos zliuges zalios ir bujoja  blink.gif

maistine prasme jos vertingos. Valgykit- dėkit į salotas.. thumbup.gif
Atsakyti
Žliuges į salotas? g.gif Gal ir nieko, reiks pamėgint. Įdomi bus vyro reakciją pamatyt lotuliukas.gif , sakys, čia užuomina kažkokia? TU mane visišku ožiu laikai? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O kaip tas žliuges nuo žemės nuplaut? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 14:49)
Žliuges į salotas?  g.gif  Gal ir nieko, reiks pamėgint. Įdomi bus vyro reakciją pamatyt  lotuliukas.gif , sakys, čia užuomina kažkokia? TU mane visišku ožiu laikai?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O kaip tas žliuges nuo žemės nuplaut?  g.gif

thumbup.gif As jau skaiciau apiie jas. Tik reikes nufotkinti ir parodyti ar tikrai ten zliuges blush2.gif o tai priesiu kokio s... tongue.gif

Va kam idomu:

Žliūgė

Vaistinės ypatybės:
Tai vaistas nuo vidurių pūtimo, turi raminantį, šlapimą varantį , atsikosėjimą lengvinantį, tonizuojantį poveikį.Pagrindinė savybė-vidurius paleidžiantis.

Naudojimas:

Turi panašias savybes kaip vaistinis putokšlis.Galima naudoti vidiniam vartojimui.Išoriškai naudojamas odos ligoms gydyti bei kompresams, esant karbunkulams, skauduliams, abscesams.Vartojant vidiniai, gerai veikia, sergant reumatu, astma, bronchitu.Žliūgė turėtų būti viena iš sudėtinių arbatos dalių tiems, kas linkę priaugti svorio.Mažina cholesterolio kiekį kraujyje.Su šviežiomis sultimis padarius aliejų ar vazeliną, galima gydyti įvairius odos susirgimus.

Žliūgė gali būti naudojama kaip daržovė (špinatai).

Turi vitamino C, turtinga mineralų:kalcio, magnio ir kalio.Šalina iš organizmo toksinus, stiprina kraujagyslių sieneles, ne tik gerai gydo, bet ir malšina skausmą, naudojant išoriškai.

Užpilas-užplikyti 1 v.š arbatžolių su puse puodelio vandens.Gerti po 0,5-1 puodelį per dieną.

Nuoviras-3 v.š.pavirinti 1,1 ltr vandens, gerti po pilną puodelį kas 3 val.

Sultys-po 1 v.š. tris kartus per dieną.

Arbata-1 v.š.užplikyti puodeliu vandens ir palikti pusvalandžiui.Gerti 3 ar 4 puodelius per dieną tarp pusryčių, pietų ir vakarienės, karts nuo karto gurkšnojant.
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 03 21, 14:52)
.Pagrindinė savybė-vidurius paleidžiantis.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Supratau, kad kol mes savo WėCė ant kojų nepastatėm, jokių žliugių nei vyrui, nei kam kitam lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 14:58)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Supratau, kad kol mes savo WėCė ant kojų nepastatėm, jokių žliugių nei vyrui, nei kam kitam  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Mums gi pirmadienį baisingas vėjas WėCė mūsų nupūtė. Ejo vyras i tuliką, žiūri - nėr tuliko. Apsidairo - ogi guli jis gražiai ir žiūri į debesis. Taip kad, jokių žliugių schmoll.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, perskaiciau beveik visas temas apie mulcavima, kadangi siemet pirmi metai mano "darzininkavimo" nedydelis siltnamiukas+nediduke lusve darzoviu+braskuynas nedidukas.
Apie mulciavima susidomejau nesenai, nes ravejimas ir ypac mano zemeje doh.gif
darzoves sodinu po kelias tik "tam kartui" darziuko lysve siaurute, noreciau prasilepesti ja i ploti, ar man tinkamas budas dabar butu padeti kartona, uzmesti siaudu (turiu nepurkstu, senuciuku ax.gif ) ir laukti balandzio pabaikos? ar jau nieko nedaryti, perkasti, pakelti lysve, privezti zemiu, pasodinti kaip priklauso ir paskui mulciuoti? Jieskau lengvesnio budo sauk pasiknibineti, nes MB visai nelinkes i darzininkyste ir tuo labaiu kasinejimus schmoll.gif su burbejimasi eina. ax.gif

ir dar klausimas, zeme syla braskine, labai dregna aisku dabar, vos ne balos, bet brskes buvo taip graziai nuraveta, bet jau zolei gi nesalta darosi, ar galiu uzmulciuosi siaudais tas braskes, ar pakenteti palaukti silumos, israveti ir tada mulciuoti? dar klausimelis del tu siau nu kiek ju gi deti ant tu braskiu blush2.gif
Atsakyti