Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 08 25, 08:55)
Pas mane sutapo, kad pirmi metai mulčiuoju, o svogūnai vargani visiškai. Galvojau, kad dėl mulčiavimo, bet panašu, kad per giliai susodinau. Nes nei laiškų nebuvo, nei galvos neauga, bet beje, ir nepūsta. Va prieš kokias tris savaites aš juos visus atkapsčiau, tai per tris savaites dabar jau sparčiai ūgtelėjo..

sodindama svogūnus į negilų ravelį pripilu smulkaus smėlio, subedu galvutes ir aplink užmulčiuoju. Kai šį pavasarį ir vasaros pradžioj buvo labai karšta, o laistyt nebuvo galimybių, tai mulčiavimas net gi labai padėjo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 25, 13:58)
sodindama svogūnus į negilų ravelį pripilu smulkaus smėlio, subedu galvutes ir aplink užmulčiuoju. Kai šį pavasarį ir vasaros pradžioj buvo labai karšta, o laistyt nebuvo galimybių, tai mulčiavimas net gi labai padėjo.

Kiek? Ar kyso kiek nors galvutes, ar tik dugnelis smelyje, o visa kita - po mulcu? Ar ant pacio svoguno mulco nera?
Sias metais pirma karta sodinau ir man cia forume patare ikisti i zeme per svoguno auksti. Tai labai prastai puse vasaros buvo - maniau supus galutinai, nes laiskai nugelto, o ir buvo tik po pora trejeta laisku. Bet kai nuroviau tai dar pusetinas rezultatas gavosi. Palyginus. Zinoma, su tais kur is seklu net lyginti negaliu, bet vis tiek kokius 4-5 kartus didesni nuroviau nei pasodinau.
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 08 25, 14:24)
Kiek? Ar kyso kiek nors galvutes, ar tik dugnelis smelyje, o visa kita - po mulcu? Ar ant pacio svoguno mulco nera?
Sias metais pirma karta sodinau ir man cia forume patare ikisti i zeme per svoguno auksti. Tai labai prastai puse vasaros buvo - maniau supus galutinai, nes laiskai nugelto, o ir buvo tik po pora trejeta laisku. Bet kai nuroviau tai dar pusetinas rezultatas gavosi. Palyginus. Zinoma, su tais kur is seklu net lyginti negaliu, bet vis tiek kokius 4-5 kartus didesni nuroviau nei pasodinau.

per pusę ar 2/3 galvutės, o mulčą kiek toliau nuo pačių galvučių. Na, kad uždengtų ir taip greit nenugaruotų vanduo iš dirvos, bet ir ne prie pat svogūnų. Čia jei žole mulčiuojam wink.gif

Šiemet kažkokius pamaišytus Supernetto parduotuvėj pirkau, ne labai ko ir tikėjausi ( čia prisiminus situaciją su sodinukais šiemet), bet galvos užaugo kaip geras kumštis.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 25, 14:30)
per pusę ar 2/3 galvutės, o mulčą kiek toliau nuo pačių galvučių. Na, kad uždengtų ir taip greit nenugaruotų vanduo iš dirvos, bet ir ne prie pat svogūnų. Čia jei žole mulčiuojam wink.gif

Šiemet kažkokius pamaišytus Supernetto parduotuvėj pirkau, ne labai ko ir tikėjausi ( čia prisiminus situaciją su sodinukais šiemet), bet galvos užaugo kaip geras kumštis.

Aciu. vadinas as palaidojau juos tiesiog - gerai kad apskritai nesupuvo.
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 08 25, 14:41)
Aciu. vadinas as palaidojau juos tiesiog - gerai kad apskritai nesupuvo.

Aš svogūnus irgi buvau palaidojus, bet jie paskui patys išlipo į paviršių, laiškai buvo labai gražūs. Patys svogūnai ne itin dideli, bet man tokie, kokių ir noriu biggrin.gif Mulčiavau, nors aplinka tam ir prieštaravo. Sakyčiau, mano svogūnai "išėjo į laiškus", kaip sakoma. Negelto, nepuvo, laiškai buvo stori, ilgi, tik lūžinėjo ir griuvinėjo nuo svorio.
Atsakyti
Kaip manote, jei dabar tuščią užmulčiuotą lysvę (ruošiu pavasariui) dar juoda plėvele užkločiau kad greičiau procesas vyktų g.gif Noriu, kad iki žiemos ją perdirbtų, nes pavasarį mulčius ilgai neleidžia dirvai įšilti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 26, 12:11)
Kaip manote, jei dabar tuščią užmulčiuotą lysvę (ruošiu pavasariui) dar juoda plėvele užkločiau kad greičiau procesas vyktų g.gif Noriu, kad iki žiemos ją perdirbtų, nes pavasarį mulčius ilgai neleidžia dirvai įšilti g.gif

Jaučiu, pasinaudosiu savo pačios patarimu: nepabandęs- nesužinosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano braškės pakeltose lysvėse... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 08 27, 16:55)
Mano braškės pakeltose lysvėse...  ax.gif

nu gi gražu wub.gif
Atsakyti
Vel iškilo kausimukų g.gif Turiu nemažai komposto,kurį būtinai reikia šiemet kažkur isdeliot.Tai ar aš jį galiu dabar det ant apmulciuoto lauko ,o po to dar viršuj apmulčiuot?(o jau komposte sliekų kiek blink.gif blink.gif ,norejau gėlėms žemes pasiimt-be šansų vien sliekynas)
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 08 28, 09:14)
Tai ar aš jį galiu dabar det ant apmulciuoto lauko ,o po to dar viršuj apmulčiuot?

jeigu pakankamai sudžiūvęs mulčias, tai dėčiau.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 08 28, 09:14)
Vel iškilo kausimukų g.gif Turiu nemažai komposto,kurį būtinai reikia šiemet kažkur isdeliot.Tai ar aš jį galiu dabar det ant apmulciuoto lauko ,o po to dar viršuj apmulčiuot?(o jau komposte sliekų kiek blink.gif  blink.gif ,norejau gėlėms žemes pasiimt-be šansų vien sliekynas)

Yra daug variantų 4u.gif Pirmas: parduodi kompostą... 25 litrai 20 litų... galima ir pigiau. Antras: pleti sliekų gamybos verslą, t.y. augini ir parduodi sliekus... rūšiuotus į Kalifornijos (tie brangūs) ir vietinius (žvejybai dugninėmis, jei riebūs...) lotuliukas.gif Trečias variantas: ant komposto krūvos kitąmet augini didelius ir labai sveikam gyvenimui tinkamus "balionus"... arbūzus, melionus, dynes, cukinijas ir pan. Ketvirtas: širdies atgaivai įsirengi riebų "alpinariumą"... Pasirinkimas... ax.gif lotuliukas.gif
(pavyzdinė ekspozija draugės biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 28 rugpjūčio 2011 - 23:31