Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(bitule @ 2012 03 18, 23:17)
Ačiū! thumbup.gif  idėja su kampiniu šlifuokliu  4u.gif čia jau ir MB įtrauksiu į reikalą  bigsmile.gif

Į sveikatą smile.gif Svarbiausia, kad tą dieną vyrui rankos nedrebėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 23:37)
Į sveikatą smile.gif Svarbiausia, kad tą dieną vyrui rankos nedrebėtų biggrin.gif

Aha biggrin.gif , kad tik iš dalgio pjūklas su ilgu kotu nesigautų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 18, 23:29)
Bet kaip lengvai iš mulčiaus jos išsitraukia - jokio pasipriešinimo  thumbup.gif , nes po mulčiu žemelė puri ir lengva, kaip pūkas  thumbup.gif , ir su kiekvienais metais vis lengvesnė ir puresnė  thumbup.gif

tai suteikia vilciu biggrin.gif
sodyba tai mano ateities vizija tik gyva, kiekvienais metais kyla klausimas ka su ja darom, bet gal bent tokiu budu reikalai pajudes g.gif planuoju visa darzo plota moliugais uzsodinti bigsmile.gif rudeni bent nauda pasijus, nors obuoliu tai visada turim rolleyes.gif tik kad atsutmas nuo namo iki namo 70 km bisk nervina cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 03 18, 23:57)
Aha  biggrin.gif , kad tik iš dalgio pjūklas su ilgu kotu nesigautų  lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif Nu tada medžius bus kuo genėt. Žolė palauks lotuliukas.gif
Atsakyti
Man usnys nėra taip dar blogai.Jos bent lengvai išsirauna.Bet jau asiūkliai pro bet kokį mulčą prasikala. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 03 19, 08:09)
Man usnys nėra taip dar blogai.Jos bent lengvai išsirauna.Bet jau asiūkliai pro bet kokį mulčą prasikala. doh.gif

Asiūkliai auga ten, kur rūgštu 4u.gif pakalkinkit dirvą - patys dings. Ir dar asiūkliai nemėgsta dažnai knebinėjamos dirvos smile.gif , kai jiems ramiai augti neleidžiama. Pas mane naujam sklype buvo asiūklynas, o po 5 metų aptikau jau tik kai kur, mažiau judinamose vietose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 19, 09:10)
Asiūkliai auga ten, kur rūgštu  4u.gif  pakalkinkit dirvą - patys dings. Ir dar asiūkliai nemėgsta dažnai knebinėjamos dirvos  smile.gif , kai jiems ramiai augti neleidžiama. Pas mane naujam sklype buvo asiūklynas, o po 5 metų aptikau jau tik kai kur, mažiau judinamose vietose  ax.gif

drinks_cheers.gif jau po poros metų mulčiavimo pas mus dingo visi asiūkliai - dirva nebe skurdi ir jiems nepatiko schmoll.gif , dabar jau dilgėlės lyst pradeda biggrin.gif.
O kas vis kankina lysdami pro mulčą ir jį apraizgydami - visokie vijokliai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 18, 23:29)
Bet kaip lengvai iš mulčiaus jos išsitraukia - jokio pasipriešinimo  , nes po mulčiu žemelė puri ir lengva, kaip pūkas , ir su kiekvienais metais vis lengvesnė ir puresnė

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , net leidžiu paaugt iki tinkamo dydžio, kad galima būtų vos ne stačiom praeinant blush2.gif įsikibus išraut ir nereikia blusinėt pažeme ax.gif
QUOTE(Otaip @ 2012 03 19, 09:44)
...  dabar jau dilgėlės lyst pradeda

Tai gerai, turėsi vitaminų thumbup.gif , o dilgėlės tik geroj trašioj žemėj auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 03 19, 13:11)
Tai gerai, turėsi vitaminų  thumbup.gif , o dilgėlės tik geroj trašioj žemėj auga  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif šito gėrio neraunu - mes visa šeima labai mėgstam dilgėlių sriubą essen.gif (pradžioj dėl jų kaimynų sklypų pakraščius apeidavau lotuliukas.gif - ten laabai gerai, nes daug kas į kraštus piktžolių ir žolės krūvas sumeta, ten geri dilgėlynai biggrin.gif).
Atsakyti
Sveikos, gamtos ir žemės mylėtojos wink.gif 4u.gif

Šeštadienį buvau nustebinta, MB nusivežė mane į savo tėvo gimtinę, kuris jau miręs ~10m, tiek pan ir namas netvarkomas, neprižiūrimas, ką jau kalbėt apie žemės išdirbimą, sodinimus doh.gif

Tik pamačius, apsidairiau, nusifotkinau aplinką... O vakar vos ne pusę nakties mąsčiau, dėliojau viską galvoj kaip ir ką darysiu, kur sodinsiu, sėsiu, auginsiu.... Ot užsikabinau! doh.gif lotuliukas.gif Teks smulkiau susipažint su mulčiavimu, nes manau tai geriausias sodinimas pagal mano galimybes...ten ne tik užkampis, bet ir vandens nėra (šulinys n metų nevalytas), elektra atjungta.

[attachmentid=220510]

Kaip matot, bus man darbelio keleriems metams į priekį bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tikrai, darbų bus daug, bet smagu, jei pati galėsi šeimininkauti, kaip nori.
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 03 19, 17:29)
Teks smulkiau susipažint su mulčiavimu, nes manau tai geriausias sodinimas pagal mano galimybes...ten ne tik užkampis, bet ir vandens nėra (šulinys n metų nevalytas), elektra atjungta.

Iš manęs menka patarėja, bet situacija panaši-vanduo pas mus iš krano, nelaistysi juo, brangu. Tai mulčiavimas tikras išsigelbėjimas.
Atsakyti