Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(zebrina @ 2012 03 18, 19:23)
diasaja o tai ant šiaudų jau žoles dėt nebereikia? g.gif Ar visgi geriau juos nuimt ir dėt žolę,nes pas mane tai žemė jų nei kiek nesuvalgė schmoll.gif

jeigu turi pakankamai žolės, tai gali dėti. Šiaudai taip greitai nesuyra. nereikia NIEKO nuiminėti. Tegul jie guli, o mikroorganizmai gerą darbą darys thumbup.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 19:26)
*Mane veža tavo daržai, Diasaja thumbup.gif Tokio įkvėpimo pasikraunu, kad ojoj thumbup.gif
** Bet kam tuos sausus lapelius nurankioji g.gif Dėl estetinio vaizdo ar dėl ligų rizikos?

*ačiū 4u.gif mane ir veeeža biggrin.gif
**aš nuo braškių krūmų nurankioju, o nuo mulčio nieko nieko biggrin.gif

QUOTE(matuke @ 2012 03 18, 21:33)
o man kazkodel vaidenasi kad pro siaudus tai pralystu visokios usnys, dilgeles ir kitokios tvirtesnes piktzoles  g.gif

jeigu kas nors išlenda, tai išraunu ir paguldau ant mulčio, o jeigu tingiu blush2.gif lankstytis, tai didelę saują žolės ant išlindusios žolytės užmetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 18 kovo 2012 - 21:41
QUOTE(matuke @ 2012 03 18, 22:33)
o man kazkodel vaidenasi kad pro siaudus tai pralystu visokios usnys, dilgeles ir kitokios tvirtesnes piktzoles  g.gif pas mane sodyboj tai usnynas  doh.gif

Ot as apie usnis irgi nekokios nuomones, pas mane darze vienoj vietoj auga kelios usnys ir as ju niekaip negaliu isnaikinti, iskasu gyliausia duobe, israukiu saknis, bet po kuurio laiko ir vel atauga.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 18, 21:42)
bet po kuurio laiko ir vel atauga.

šaknų neišnaikinsi (bent jau aš nemoku). Tik per galvas moku dėti su žole, padeda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 18, 22:44)
šaknų neišnaikinsi (bent jau aš nemoku). Tik per galvas moku dėti su žole, padeda biggrin.gif

hihihi.gif
thumbup.gif supratau dabar, reikia keisti poziuri drinks_cheers.gif o siaip pamastymas tik, per kiek laiko kazin sunyktu tos usnu saknys neleidziant joms dygti g.gif
Papildyta:
as viena negrazu kampa buvau uzklojusi juoda plevele, kad nustelbtu usnis, tai jos rupkes suplese plevele ir vistiek islindo verysad.gif
Atsakyti
o man kazkodel vaidenasi kad pro siaudus tai pralystu visokios usnys, dilgeles ir kitokios tvirtesnes piktzoles  g.gif pas mane sodyboj tai usnynas  doh.gif

Dilgėlės tai turtas ir vitaminų šaltinis ax.gif Dažnai nukerpant ar nuskinant iki žydėjimo jos smulkėja ir smulkėja, kol nunyksta per kelis metus. Bet usnių didelis kiekis man rodos rodo, kad dirva rūgšti g.gif Gal pabandyt kalkinti daržą g.gif Bet bijau nusišnekėti. Jei viena kita išlenda tiesiog nukerpu ir paguldau ten pat.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 18, 21:50)

*  supratau dabar, reikia keisti poziuri  drinks_cheers.gif
**o siaip pamastymas tik, per kiek laiko kazin sunyktu tos usnu saknys neleidziant joms dygti  g.gif

*taaaaip biggrin.gif yra geras posakis: jeigu negali pakeisti situacijos, tai keisk požiūrį į tai mirksiukas.gif
**gal per 2 metus g.gif nežinau, neužfiksavau. Dar viena-kita išlenda pas mane, dilgėlės tai greitai išnyko.
Atsakyti
Tai gal dar kokiu sunkiu daiktu apvozt, pvz. lentom(senom) arba kokiu skarda, as labai noriu isnaikint ir galvojau juoda plevele degsiu ten, bet matau kad nepades, pas mane koks 10x10 kvadr. cm, labai mazai vietos jos uzima , bet nervina labai, zemuogeles ten dabar pasodintos, tai perdaug ka ir negaliu daryt. Bet jau kiek metu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 18, 22:42)
iskasu gyliausia duobe, israukiu saknis, bet po kuurio laiko ir vel atauga.

Jų šaknys kaip slibino- nurauni galvą o trys atauga...Kasant mažytės šaknelės susikapoja ir nors ir mažiausias gabaliukas atgyja.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 18, 22:56)
Tai gal dar kokiu sunkiu daiktu apvozt, pvz. lentom(senom) arba kokiu skarda,

Lenta joms ne kliūtis. Išdygs už lentos. Jų šaknys raitosi prisiraito kaip po cheminio garbiniavimo, ir vistiek randa kelią į šviesą.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 22:57)
Jų šaknys kaip slibino- nurauni galvą o trys atauga...Kasant mažytės šaknelės susikapoja ir nors ir mažiausias gabaliukas atgyja.

Sutinku, tikri slibinai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 22:28)
Taip, išplakti reikia. Bet ir dabar ne visi vyrai kaime tai tinkamai padaro, todėl vienas kaimynas pas kitą neša. Išplakimas yra tam, kad visą geležtės metalą nuplonintų, nes nuolat galandant su gude (pas mus taip vadina) tik pačią gele-tės apačią, ašmenys su laiku  pavirsta kaip kirvio, t.y. staiga užsmailėja. Tada žolę ne pjauna, o kapoja. Mano vyras nemoka plakti. Jis tiesiog su kampiniu šlifuokliu praeina iš abiejų pusių karts nuo karto ir viskas ax.gif Čia šiuolaikiškai blush2.gif Nu, vienai pačiai moteriai visu tuo užsiimti tikrai nelengva, jei nėra vyriškos pagalbos g.gif Gal paprasčiau trimerį įsigyti g.gif

Ačiū! thumbup.gif idėja su kampiniu šlifuokliu 4u.gif čia jau ir MB įtrauksiu į reikalą bigsmile.gif nes manasis miesčionis į mano archainius darbo metodus labai kreivai žiūri, tai bent kiek modernumo įnešiu hihihi.gif
Trimerį turim, bet negaliu jo pakęsti, ta vibracija ne man ax.gif , su nostalgija prisimenu žole slystančių dalgio ašmenų jausmą blush2.gif
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 18, 23:02)
Sutinku, tikri slibinai verysad.gif

Iš savo pastebėjimų susidariau vaizdą, kad usnys mėgsta tik judinamą žemę. Žodžiu kuo daugiau kedenam jų patalus, tuo aršiau jos kelia galvas. Šalia mūsų yra apleistas žemės sklypas, kuris kažkada buvo suartas ir paliktas likimo valiai, tai prieš keletą metų ten buvo pavyzdinė usnių plantacija doh.gif bet visiškai nieko nedarant, vienais metais jos dingo, kaip burtų lazdele pamojus, o sklype dabar klesti eilinė, paprastų smilgų pieva thumbup.gif
Aš sakyčiau, kad svarbiausia joms neleisti žydėti, brandinti sėklų (reguliariai apskabyti viršūnes), ir nepalikti atviros purios žemės (jei mulčo sluoksnis pakankamai storas, nebus galimybės užsisėti). Pastaruoju metu mano darže usnys išlenda tik bulvėse, nes ne visada iškart sutvarkau nukastas vietas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 18 kovo 2012 - 22:29
QUOTE(bitule @ 2012 03 18, 17:27)
Oi kaip man reikėtų šio dalykėlio... gal kartais kas nors turite minčių kur įsigyti jau sutvertą dalgį? Nes vis matau parduodamas atskiras dalis, o kiek iš vaikystės pamenu, jas surinkti į vieną krūvą ne toks jau paprastas užsiėmimas  ax.gif
Pernai iš nevilties net pjautuvą buvau nusipirkusi, bet su juo vargo vakarienė, o ne darbas  biggrin.gif

As maciau vienam internetiniam puslapi atrodo rankine bendzinine sienapjove, pagaliau radau http://www.prekybair...701f12.11306236 sprendimas geras butu, bet kaina doh.gif nu nevisiem ikandama
Atsakyti

Bet kaip lengvai iš mulčiaus jos išsitraukia - jokio pasipriešinimo thumbup.gif , nes po mulčiu žemelė puri ir lengva, kaip pūkas thumbup.gif , ir su kiekvienais metais vis lengvesnė ir puresnė thumbup.gif
Atsakyti