sveikos, gal kas zino is kur siaudu gauti? Nu taip noriu siaudu arba bent sieno, bet neisivaizduoju is kur ji galima gauti. Nepazystu ukininku juokiu
QUOTE(laurriukas @ 2012 03 18, 17:34)
Tai tarkim, apariam mes tą plotą, bulves sumetu po žeme bet visai paviršiui. Tarkim, su kauptuku padarau skylute, ir užbarstau 2cm žemių. Tada dedu šiaudų 15 cm. Čia gerai ar ne? Tarpvagius irgi šiaudais apdėsiu.
Mačiau filmuką, kur sumėtė ant žemės bulves, nei kiek neįkasė, o ant viršaus šiaudų prikrovė. Kokiu sluoksniu tai nesakė. Va iš čia ir sugalvojau.
Ant apartos žemės kartono gal neverta dėt.
Nu šiaudai ne bėda, jei jau prsivešim vieną kitą ruloną, manau užteks ir vėliau padėliot. Bet kažkaip iš kart dėt 45 cm, tai čia jau kupeta iki kelių gausis Vėjas išpustys... Ar ne?
Mačiau filmuką, kur sumėtė ant žemės bulves, nei kiek neįkasė, o ant viršaus šiaudų prikrovė. Kokiu sluoksniu tai nesakė. Va iš čia ir sugalvojau.
Ant apartos žemės kartono gal neverta dėt.
Nu šiaudai ne bėda, jei jau prsivešim vieną kitą ruloną, manau užteks ir vėliau padėliot. Bet kažkaip iš kart dėt 45 cm, tai čia jau kupeta iki kelių gausis Vėjas išpustys... Ar ne?
Gal jau auginusios galėtų geriau pakonsultuoti, bet kam arti ir dar akėti, tada su kauptuku varkti, jei bulvės po šienu augs Jau rašiau, kad žemėje bulvės tradiciškai sodinamos, tik galima mulčiuoti. Ir jeigu jau tradiciškai sodinamos, tai kodėl tik paviršiuje Ir tie keli rulonai šiaudų tada kam Nu, nebent kelis h bulvių sodinsit. Kupeta šiaudų greitai susislegia, sudrėksta nuo lietaus, ir niekur jos vėjas nenešioja Jei pas jus žemė tik suarta ir nieko daugiau nedaryta, tai išlyginti ją reikia, suakėti ir daryti kas norima. Pas mane įrėminta lysvė yra, lapų ten ir senos žolės joje prikrauta, tai dengsiu viską kartonu ir dėliosiu bulvių puseles. Ant viršaus šiaudų. Žiūrėsiu, kas gausis.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 09:51)
Mulčiui žolę paauginu ir pjaunu dalgiuku.
Oi kaip man reikėtų šio dalykėlio... gal kartais kas nors turite minčių kur įsigyti jau sutvertą dalgį? Nes vis matau parduodamas atskiras dalis, o kiek iš vaikystės pamenu, jas surinkti į vieną krūvą ne toks jau paprastas užsiėmimas
Pernai iš nevilties net pjautuvą buvau nusipirkusi, bet su juo vargo vakarienė, o ne darbas
diasaja, puikus braškynas
O tais šiaudais, kada galiu pamulčiuoti. Turiu omenyje, pavasrį, kai tik jas apkaupsiu ar kada
Mačiau kaimynai turi daug šiaudų, gal man perleis šiek
O tais šiaudais, kada galiu pamulčiuoti. Turiu omenyje, pavasrį, kai tik jas apkaupsiu ar kada
Mačiau kaimynai turi daug šiaudų, gal man perleis šiek
QUOTE(diasaja @ 2012 03 17, 19:30)
Mulčiuoti ir juos.
čia vien tik šiaudais:
čia vien tik šiaudais:
QUOTE(Teracota @ 2012 03 18, 18:30)
diasaja, puikus braškynas
ačiū Aš braškių nekaupiu. Pavasarį, kai tvarkysiu braškes (nurinksiu sausus lapus), ten kur mulčias praretėjęs arba suvalgytas, tai su tokiu nedideliu trinagiu papurenu šiek tiek žemę:
kur yra šiaudai, tai tik praeidama nurinksiu sausus lapus ir viskas
diasaja o tai ant šiaudų jau žoles dėt nebereikia? Ar visgi geriau juos nuimt ir dėt žolę,nes pas mane tai žemė jų nei kiek nesuvalgė
QUOTE(diasaja @ 2012 03 18, 19:36)
ačiū Aš braškių nekaupiu. Pavasarį, kai tvarkysiu braškes (nurinksiu sausus lapus), ten kur mulčias praretėjęs arba suvalgytas, tai su tokiu nedideliu trinagiu papurenu šiek tiek žemę:
Mane veža tavo daržai, Diasaja Tokio įkvėpimo pasikraunu, kad ojoj Bet kam tuos sausus lapelius nurankioji Dėl estetinio vaizdo ar dėl ligų rizikos?
Ačiū,
šiemet daržininkausiu tokiu principu
šiemet daržininkausiu tokiu principu
QUOTE(diasaja @ 2012 03 18, 19:36)
QUOTE(bitule @ 2012 03 18, 18:27)
Oi kaip man reikėtų šio dalykėlio... gal kartais kas nors turite minčių kur įsigyti jau sutvertą dalgį? Nes vis matau parduodamas atskiras dalis, o kiek iš vaikystės pamenu, jas surinkti į vieną krūvą ne toks jau paprastas užsiėmimas
Dabar parduodamų surinkimas daug paprastesnis nei anksčiau. Jokių pleištų kalti nereikia, toks žiedas metalinis užsimauna ir prisiveržia galvai laikyti. Kotai irgi su visom rankenom gatavi, nereikia pačiam rankenų gaminti. O šiaip tai kaimuose pas žmones galima paieškoti, ūkininkų turguje pasiklausinėti arba Rumšiškėse apsilankyti, muziejuje visko pamokys Tik jei pirksit cielą, vistiek teks išardyti, nes pavojinga ir nesaugu tokius ašmenis mašinoje vešti, sedynes supjaustyt ar subadyt rizka, nors ir įvyniotas būna Taigi, paprasčiau išmokti jį sutverti, jei jau reikalas yra juo naudotis
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 21:05)
Taigi, paprasčiau išmokti jį sutverti, jei jau reikalas yra juo naudotis
Visko gali būti, kad ne toks velnias baisus kaip jį piešia matyt teks susikaupti šiam reikalui. Tą geležtę galbūt vienaip ar kitaip pritaisyčiau prie koto, bet blogiausia, kad kiek pamenu, ašmenys tiesiai iš parduotuvės dar nelabai tinkami naudojimui prieš tai juos reikia plaktuku "išplakti" ant tokio metalinio pleištuko, o čia jau tikrai reikia tam tikrų įgūdžių . Ar čia aš jau prieštvanines technologijas menu, gal dabar taip nebedaro?
Senukų konsultantai šioj vietoj nelabai turėjo ką pasakyti tai kažkaip nesusigundžiau pirkti, bet jaučiu, kad vertėtų pabandyti.
O gal kas esate pirkusios naują dalgį, ir galėtumėte apšviesti šioje srityje ?
QUOTE(bitule @ 2012 03 18, 22:03)
Visko gali būti, kad ne toks velnias baisus kaip jį piešia matyt teks susikaupti šiam reikalui. Tą geležtę galbūt vienaip ar kitaip pritaisyčiau prie koto, bet blogiausia, kad kiek pamenu, ašmenys tiesiai iš parduotuvės dar nelabai tinkami naudojimui prieš tai juos reikia plaktuku "išplakti" ant tokio metalinio pleištuko, o čia jau tikrai reikia tam tikrų įgūdžių . Ar čia aš jau prieštvanines technologijas menu, gal dabar taip nebedaro?
Senukų konsultantai šioj vietoj nelabai turėjo ką pasakyti tai kažkaip nesusigundžiau pirkti, bet jaučiu, kad vertėtų pabandyti.
Taip, išplakti reikia. Bet ir dabar ne visi vyrai kaime tai tinkamai padaro, todėl vienas kaimynas pas kitą neša. Išplakimas yra tam, kad visą geležtės metalą nuplonintų, nes nuolat galandant su gude (pas mus taip vadina) tik pačią gele-tės apačią, ašmenys su laiku pavirsta kaip kirvio, t.y. staiga užsmailėja. Tada žolę ne pjauna, o kapoja. Mano vyras nemoka plakti. Jis tiesiog su kampiniu šlifuokliu praeina iš abiejų pusių karts nuo karto ir viskas Čia šiuolaikiškai Nu, vienai pačiai moteriai visu tuo užsiimti tikrai nelengva, jei nėra vyriškos pagalbos Gal paprasčiau trimerį įsigyti
o man kazkodel vaidenasi kad pro siaudus tai pralystu visokios usnys, dilgeles ir kitokios tvirtesnes piktzoles pas mane sodyboj tai usnynas