Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Dzhine @ 2012 03 11, 18:57)
Nuo tokių kiekių kaip kad mes daržuos naudojm, tikrai nebus žalos. jei nuolat ten saldėliuotum laikraščius pilnus švino ir panašią makulatūrą, tai gal konsentracija ir pasiektų nerimą keliančią ribą. O šiaip taigi viskas gamtoje ir žemelėje filtruojasi, nubėga, virsta kitokiomis medžiagomis, formomis...

Spaustuvės nebenaudoja švino su dažais laikraščių spausdinimui. Reiks paklausti savo draugo, kuris prekiauja tais dažais, kokį brudą dabar deda.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2012 03 02, 16:50)
Atsiprašau, bet ir jūs geriau tokių kategoriškų patarimų apie deginimą neduokite.Tai didžiulė blogybė gamtai.Kiek ten visokių vabaliukų,boružių žiemoja.....Daugelis,tais patarimais gali pasinaudoti.O jie išties savanaudiški.Juk medis neveltui tuos lapus visą vasarą augina........

Sutinku drinks_cheers.gif , lapai geras mulčas. Pati patyriau, kuo daugiau visokių gyvių tuo geriau augaliukams - neserga ir niekas jų stipriai nenugriaužia, ten gyvūnija vieni su kitais kovoja. Jei ir paragauja kokį lapelį, tai mano stalas nuo to nenukenčia biggrin.gif . Tik man gailu būna, kai vėjas pakyla ir dalį lapų nupučia, bet taip atsitinka kai augaliukai dar būna mažūčiukai. Gal tuos rudenio lapus reiktų žemėm apibarstyti g.gif
Kai kaimynas degindavo lapus, aš rėkdavau ant jo, kad tokį gėrį pelenais paleidžia. Dabar nebedegina, džiaugiasi gamtos dovanom tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 11, 10:16)
Rudenį ir aš gabalėlį žemės pasiruošiau- apdėjau kartonu ir užklojau šiaudais. Kaip ten kas "susivirškino" dar nežiūrėjau, bet jau labai rūpi..  bigsmile.gif  biggrin.gif

na va, vakar ėjau pažiūrėti, kas su ta mano žeme darosi.. Ir nieko nepamačiau, nes ten viskas lede įšalę, net šiaudų atkelti negalėjau.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkraistė @ 2012 03 12, 10:22)
Tik man gailu būna, kai vėjas pakyla ir dalį lapų nupučia, bet taip atsitinka kai augaliukai dar būna mažūčiukai. Gal tuos rudenio lapus reiktų žemėm apibarstyti g.gif

Aš ant lapų žolės stambesnės uždedu kad vėjas nenešiotų, arba palaistau, kad šlapi būtų. Tada neskraidžioja jie ir greičiau suyra nei sausi.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 12, 08:54)
Iš smalsumo noriu paklausti, nes niekad nesusidūriau:

nauda thumbup.gif ta vieta kur būna pastoviai užliejamas upės vanduo, žolė želia kaip išprotėjusi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 12 kovo 2012 - 10:57
Aš vakar išmasčiau, jei vietoj juodos plėvelė, t.į šiukšlių maišų dėt juodą agro plėvelę, Ji gerai įkais ir pro ją pralys, nereiks laistyt po apačioje esančio šieno su kartonu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 12 kovo 2012 - 11:21
QUOTE(uolma @ 2012 03 12, 12:01)
Aš vakar išmasčiau, jei vietoj juodos plėvelė, t.į šiukšlių maišų dėt juodą agro plėvelę, Ji gerai įkais ir pro ją parlys, nereiks laistyt po apačie esančio šienos su kartonu?  g.gif

O ta plėvelė nėra brangesnė už paprastą plėvelę g.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 03 12, 11:56)
nauda thumbup.gif ta vieta kur būna pastoviai užliejamas upės vanduo, žolė želia kaip išprotėjusi  thumbup.gif

Tuomet turite aukso vertą žemę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 12, 10:17)
Aš ant lapų žolės stambesnės uždedu kad vėjas nenešiotų, arba palaistau, kad šlapi būtų. Tada neskraidžioja jie ir greičiau suyra nei sausi.

Ačiū už žolę 4u.gif , kažkaip nebuvau susiprotėjusi. Atrodo, kad jau padengei žemę ir kvit, belieka tik lapus skraidančius gaudyti doh.gif
Atsakyti
O as is mamos tikejau kitokios reakcijos kai pasakysiu kad mulciuosiu darza, bet ji mane labai nustebino bigsmile.gif parodziau nuotraukas senoj temoj jusu uzmulciuotu darzu ir pasakiau kad ir as siemet taip darysiu, tai ji paziurejo paziurejo nuotraukas ir sake "bet ga gerai, zole neauga" bigsmile.gif
mano mama dar jauna tai matyt naujos priima, o va uosviene 10 metu vyresne tai jau nesuprato mano ketinimu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 03 14, 13:56)
O as is mamos tikejau kitokios reakcijos kai pasakysiu kad mulciuosiu darza, bet ji mane labai nustebino bigsmile.gif parodziau nuotraukas senoj temoj jusu uzmulciuotu darzu ir pasakiau kad ir as siemet taip darysiu, tai ji paziurejo paziurejo nuotraukas ir sake "bet ga gerai, zole neauga" bigsmile.gif
mano mama dar jauna tai matyt naujos priima, o va uosviene 10 metu vyresne tai jau nesuprato mano ketinimu lotuliukas.gif

Manoji anyta irgi keistai žiūrėjo. Dabar ir pati mulčiuoja ir dar draugėm pasakoja apie tai. Tad reikia tik laiko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 12, 12:01)
Aš vakar išmasčiau, jei vietoj juodos plėvelė, t.į šiukšlių maišų dėt juodą agro plėvelę, Ji gerai įkais ir pro ją pralys, nereiks laistyt po apačioje esančio šieno su kartonu?  g.gif

manau, kad bus gerai juoda agroplėvelė. Aš irgi nusipirkau. Eisiu šildyt žemelę.. smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Ruošiuosi ir aš siais metais dalį daržo užmulčiuot. Perskaičiau visą jūsų temą, bet taip ir nesupratau ką daryti su tarpuvagiais?? Pas mus žemė sunki - priemolis, toj vietoj kur noriu mulčiuoti, na ir žoles vasarą ten išrauti, ar apkaupti - juodas darbas. Pagalvojau, kad mulčiavimas bėdą išspręstų. Tik kaip su tais tarpuvagiais? Juos irgi kartonais ir žolėm apdėt?? Tada nesimatys kur lysvė kur takelis? O jei takelius taip palikt tai labai apžels...
Paprotinkit smile.gif
Atsakyti