Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Ash pernai tik bandziau bulves shiene augint, siemet sodinsiu daugiau nes labai patiko-kasti nieko nereikia-pakeli kruma o bulves jau ten guli smile.gif
Atsakyti
Na, picu nededa ant dazytos puses... O jei darze viskas suyra, tai kur dingsta tie dazai??? Niekas is niekur neatsiranda, niekas niekur nedingsta.... Ir kokiu nors laikrasciu niekas manes neitikintu deti ant darzo....
Papildyta:
Tad as is rudens, be jokiu kartonu ar laikrasciu, siena sudejau ant pievos... Ziuresiu, kas man cia gausis...
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2012 03 11, 18:26)
Na, picu nededa ant dazytos puses... O jei darze viskas suyra, tai kur dingsta tie dazai??? Niekas is niekur neatsiranda, niekas niekur nedingsta.... Ir kokiu nors laikrasciu niekas manes neitikintu deti ant darzo....
Papildyta:
Tad as is rudens, be jokiu kartonu ar laikrasciu, siena sudejau ant pievos... Ziuresiu, kas man cia gausis...

Nuo tokių kiekių kaip kad mes daržuos naudojm, tikrai nebus žalos. jei nuolat ten saldėliuotum laikraščius pilnus švino ir panašią makulatūrą, tai gal konsentracija ir pasiektų nerimą keliančią ribą. O šiaip taigi viskas gamtoje ir žemelėje filtruojasi, nubėga, virsta kitokiomis medžiagomis, formomis...
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2012 03 11, 19:26)
Papildyta:

Kur jus gyvenat? Ar nieko neperkat is parduot., pvz maista, miltus , mesa, zuvi? Ae TV neziurite , kaip ir kokiom medziagom maitinami gyvuliai, pauksciai? O ir tos picos is ko pagamintos? Paanalizuokit ir pamatysit , kad tas kartonas palyginti ka suvalgote is pard. tikras menkniekis, nulis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 11, 10:55)
*Ar jūsuose nėra galimybės tokį nors vieną gaut? 
**Gražūs tie daržai tavo, pavyzdiniai wub.gif
***Aš kur žole mulčiuoju, tai vaizdas tikrai gražus, bet kur lapai ir šienai visokie tai ojojoj vaizdelis blush2.gif

*nenoriu imti iš ūkininkų nieko, nes naudoja chemiją. Visas mulčias mano yra iš mūsų pjaunamos pievos ir dar likutis yra šiaudų iš močiutės laikų thumbup.gif
**ačiū 4u.gif tik nepavyzdiniai, o kol kas eksperimentiniai biggrin.gif
***Pas amne vaizdelis ten gražesnis, kur mulčiavau šiaudais, o kur žole, tai matosi ir plikos žemės plotai.
Reikės foto padaryti, kai bus geras oras ax.gif
Atsakyti
aisku, perku is parduotuves, ir baisu ir pagalvoti, ka tenka valgyti... Bet jei jau sugalvojau pati sodintis, tai noriu kuo maziau tos chemijos.... O va, emiau kaimynu ukininku siaudu.... Ir turbut jie purksti, tad, jau ir taip nebebus tokios ekologiskos tos mano darzoves....

diasaja, o is kiek ploto zoles prisienaujat mulciavimui, kad neuztenka? Mes turim hektara, kazi kokio dydzio darzui tiek uztektu tos zoles?

As tai darza pirmus metus ir darysiu... tai pakolkas nedideli, nes labiau bus ekspereimentinis.
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2012 03 11, 22:06)

diasaja, o is kiek ploto zoles prisienaujat mulciavimui, kad neuztenka? Mes turim hektara, kazi kokio dydzio darzui tiek uztektu tos zoles?

niekada neskaičiavau kokiu santykiu daržas ir pieva ax.gif Kažkur esu skaičiusi, kad santykis tarp daržo ir pjaunamos žolės ploto turi būti 1 ir 3. Bet mano daržas tikrai daugiau suvalgo. Mano poreikiams patenkinti turėtų būti 1 ir 5. Čia matosi dalis mūsų pjaunamos pievos (dažnai futbolą žaidžiam biggrin.gif ):

user posted image

ir šiaip įdomumui biggrin.gif dalis pievos 2011-02-08:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 11, 23:18)
ir šiaip įdomumui biggrin.gif dalis pievos 2011-02-08:

http://s009.radikal....b4fb7c97543.jpg[/img][/url]

Gražios apylinkės 4u.gif Ar čia Šešupė taip išsiliejus?
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif Reikia jūsų patarimo. Nori pievoje daržą pasidaryti ir viską mulčiuoti, tik viena bėda, rudenį niekas neparuošta, o sodinti norisi jau šiemet smile.gif Tad klausimas ar geriau šiemet tą pievą susiarti (žolės kokių 30 cm ir dabar suguldytos) ar dar bandyti dengti šienu ir plėvele? Šieno turiu daug. Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 11, 22:20)
*nenoriu imti iš ūkininkų nieko, nes naudoja chemiją.

Oi, nebūtinai. Šienui pievų gi nieks nepurškia g.gif Kas neturi gyvulių- deklaruoja žemę, nes turi kelis h, tai pjauna tam kad nupjauti, kad tvarkinga būtų ir tiek, kad baudų negautų ir išmokų nenutrauktų. Visai kas kita su šiaudais. Grūdines kultūras žmonės net sau augindami 3 kart metuose "pamaitina" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 11, 22:31)
Ar čia Šešupė taip išsiliejus?

taip, pernai iki daržo Šešupė buvo atėjusi labai arti, trūko tik 5 žingsnių, o iki namo 100 žingsnių.

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 11, 22:45)
*Oi, nebūtinai. Šienui pievų gi nieks nepurškia g.gif 
**Visai kas kita su šiaudais.

*pas mus labai derlingos žemės, tai šienaujamų plotų ir nenaudojamų-nėra, visur auginamos grūdinės kultūros arba ganomi gyvuliai.
**šito gėrio galėčiau gauti daug ir nemokamai, bet chemijos nenoriu.

Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2012 03 11, 23:41)
Sveikos merginos  smile.gif Reikia jūsų patarimo. Nori pievoje daržą pasidaryti ir viską mulčiuoti, tik viena bėda, rudenį niekas neparuošta, o sodinti norisi jau šiemet  smile.gif  Tad klausimas ar geriau šiemet tą pievą susiarti (žolės kokių 30 cm ir dabar suguldytos) ar dar bandyti dengti šienu ir plėvele? Šieno turiu daug. Ačiū už atsakymą 4u.gif

Priklauso nuo to, kokio dydžio tas daržas turės būti. Jei didesnis, tai pradėčiau senoviškai- suarti, suakėti, šaknis išsirinkti, durpių įterpti jei žemė sunki, gal mėšlo pusei ploto, tada sodinti ir mulčiuoti, o jei nedidukas- dengti šienu ir plėvele ir laukti, laukti... kol pasidarys tinkama sodinimui g.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 03 12, 08:26)
taip, pernai iki daržo Šešupė buvo atėjusi labai arti, trūko tik 5 žingsnių, o iki namo 100 žingsnių.

Iš smalsumo noriu paklausti, nes niekad nesusidūriau: ar tie potvyniai pievoms kenkia ar naudos duoda g.gif Na, ar atslūgus derlingesnė žemė, ar kaip tik vanduo viską išdusina g.gif
Atsakyti