QUOTE(uolma @ 2012 03 11, 01:53)
tai taip supratau, kad dabar ant išąlusios žemės galiu drąsiai dėt kartoną ant viršaus šieną kraut ir dengt juodą plėvelę iki kol reiks sodint daržus? Jei taip tai artimiausiu metu taip reiks ir daryt. Na reikia tikrai paskaičiuot tada kas pigiau ar juoda plėvelė ar šiukšlių maišai plėšyt ir klot.
Galima drąsiai. Tik truputį vėliau aš pakėlus plėvelę palaistau karts nuo karto, kad drėgmės būtų pakankamai. Anktyvai sėjai dar nebus viskas suvirškinta. Ai tiesa, aš kartono nedėjau
Su juo gal procesas dar pailgės
Tokiu atveju gali tekt skylutes sodinant daryti, sėjant stambensnius augalus, pvz. cukinijas
Vasaros pabaigoje vieną lysvę buvau kartonu uždengus ir daug žolės uždėjus, bet nežiūrėjau kokia ten padėtis dabar
Rėpliosiu pašnipinėti
O su tais maišais tai vargo vakarienė
Man jie labai smirdi ir per ploni kažkaip atrodo
Be to prispaudaliot visus gi reikia kad vėjas nenupūstų, tai kiek tektų akmenų prisitempti
Papildyta:
QUOTE(iewike @ 2012 03 11, 02:30)
Tai suprantu, kad laikinai... bet pvz i zeme ar nesugaruoja tos blogosios medziagos? Na, as gal ir per daug paranojiskai i tai ziuriu.... Bet bendrai vengiu naudoti plastika bet kur.
O pvz koki kartona dedate? Nes jei pirkti lapus, manau brangoka butu. O jei kokias dezes ardyti, tai jos dazniausiai apipaisytos, t.y. vel su dazais ir kenksmingos medziagom...
Senų dėžių prie parduotuvių būna išlankstyta
Dažniausiai jos nepripaišytos, tik koks lipdukas būna ar lipnia juosta kraštai sutvirtinti, tai nuplešiu ir psio
O dažus sliekai suvirškina, jug net laikraščius galima dėti, kas man irgi iš pradžių nepatikimai atrodė
Bet jei sliekas išgyvena, tai ir mes išgyvensim