Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Rami_Ledi @ 2012 03 10, 20:18)
gražus daržas, Diasaja

ačiū 4u.gif merginos yra ir gražesnių parodę wub.gif
Atsakyti
As is rudens buvau apdejus sienu savo pieva, kur norejau paversti darzu. Pakolkas is po sniego sienas matyti, po juo neaisku, ar jau bus tinkama sodinti pavasari.... Su plevelem kazkaip nenoriu, nes jo man palstikas, o plastikas skleidzia ir negerus dalykus, tad kazkaip man neekologiskai atrodo.... Ypac juodi siuksliu maisai... Spec pleveles bent kvepuoja, o tie maisai, kazin ar gerai... NA, bet as siaip, gal per daug paranojike.... Nes man ir is kaimymu pasiskolinti siaudai nepatikimai atrodo, o gal jie buvo purksti.... As nemaciau nei is kur juos augino ir ka su jais dare.... Tad zadu auginti savo darzoves, o jau dabar nesu isitikinusi, ar tikrai jos bus ekologiskos, jei pvz tie siaudai jau kokie nuupurksti....
Galvoju, gal tuos siaudus rugpienio kokiu skiediniu palaistyti, kad geriau ir greiciau ta terpe tinkama sodinimui butu? Ar ir taip, is rudens paruosta bus tinkama jau sodinti?
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 09, 13:30)
Juoda plėvelė labai gerai naujai ruošiamai vietai. Aš pernai naujame lopynėlyje priverčiau lapų, senos žolės stagarų tokių ir užklojau plėvele net dviguba. Po ja viskas daug greičiau įšyla dėl juodos spalvos, žemė atšyla kai kitur dar pašalas, o po trijų mėn. ten jau galima sodinti mulčiuojant. Lapai jau būna suvalgyti, kokių usnių šaknys tiesiog patraukus iki 1 m ilgio išsitraukia, žemė puri, tik peliukų urvelių ir takelių būna priraizgyta, nes ir jiems ten šilta ir malonu ax.gif Vieną savo lysvę jau prieš savaitę juoda plėvele uždengiau, tai vakar žiūrėjau- žemė atšilus thumbup.gif
O dėl lapų tai nesuku galvos. Kraunu ant lysvių nes kieme liepa didelė tai jų labai daug. Tik dedu juos kai dar niekas nesėta ir nesodinta. Jokių nepageidaujamų ligų ar kenkėjų dėl jų nepastebėjau.

tai taip supratau, kad dabar ant išąlusios žemės galiu drąsiai dėt kartoną ant viršaus šieną kraut ir dengt juodą plėvelę iki kol reiks sodint daržus? Jei taip tai artimiausiu metu taip reiks ir daryt. Na reikia tikrai paskaičiuot tada kas pigiau ar juoda plėvelė ar šiukšlių maišai plėšyt ir klot.
IEWIKE tai tie maišai tik laikinai, juos vėliau juk nuimi nepalieki pūt ant daržo. Čia tik eina kalba, kad juos dėt, kad procesą pagreitint po žiemos.
Atsakyti
Tai suprantu, kad laikinai... bet pvz i zeme ar nesugaruoja tos blogosios medziagos? Na, as gal ir per daug paranojiskai i tai ziuriu.... Bet bendrai vengiu naudoti plastika bet kur.
O pvz koki kartona dedate? Nes jei pirkti lapus, manau brangoka butu. O jei kokias dezes ardyti, tai jos dazniausiai apipaisytos, t.y. vel su dazais ir kenksmingos medziagom...
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 11, 01:53)
tai taip supratau, kad dabar ant išąlusios žemės galiu drąsiai dėt kartoną ant viršaus šieną kraut ir dengt juodą plėvelę iki kol reiks sodint daržus? Jei taip tai artimiausiu metu taip reiks ir daryt. Na reikia tikrai  paskaičiuot tada kas pigiau ar juoda plėvelė ar šiukšlių maišai plėšyt ir klot.

Galima drąsiai. Tik truputį vėliau aš pakėlus plėvelę palaistau karts nuo karto, kad drėgmės būtų pakankamai. Anktyvai sėjai dar nebus viskas suvirškinta. Ai tiesa, aš kartono nedėjau g.gif Su juo gal procesas dar pailgės g.gif Tokiu atveju gali tekt skylutes sodinant daryti, sėjant stambensnius augalus, pvz. cukinijas g.gif Vasaros pabaigoje vieną lysvę buvau kartonu uždengus ir daug žolės uždėjus, bet nežiūrėjau kokia ten padėtis dabar g.gif Rėpliosiu pašnipinėti ax.gif O su tais maišais tai vargo vakarienė doh.gif Man jie labai smirdi ir per ploni kažkaip atrodo g.gif Be to prispaudaliot visus gi reikia kad vėjas nenupūstų, tai kiek tektų akmenų prisitempti g.gif
Papildyta:
QUOTE(iewike @ 2012 03 11, 02:30)
Tai suprantu, kad laikinai... bet pvz i zeme ar nesugaruoja tos blogosios medziagos? Na, as gal ir per daug paranojiskai i tai ziuriu.... Bet bendrai vengiu naudoti plastika bet kur.
O pvz koki kartona dedate? Nes jei pirkti lapus, manau brangoka butu. O jei kokias dezes ardyti, tai jos dazniausiai apipaisytos, t.y. vel su dazais ir kenksmingos medziagom...

Senų dėžių prie parduotuvių būna išlankstyta ax.gif Dažniausiai jos nepripaišytos, tik koks lipdukas būna ar lipnia juosta kraštai sutvirtinti, tai nuplešiu ir psio ax.gif O dažus sliekai suvirškina, jug net laikraščius galima dėti, kas man irgi iš pradžių nepatikimai atrodė g.gif Bet jei sliekas išgyvena, tai ir mes išgyvensim 4u.gif
Atsakyti
Rudenį ir aš gabalėlį žemės pasiruošiau- apdėjau kartonu ir užklojau šiaudais. Kaip ten kas "susivirškino" dar nežiūrėjau, bet jau labai rūpi.. bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vat nuėjau ir pažiūrėjau kur kartonas buvo dengtas. Kartono nė kvapo, sena žolė kur nekur, žemė kai kur plika ir giliau įšalus g.gif Ot velnias doh.gif Reikėjo daugiau visko rudenį prikraut doh.gif Ten kur lapų priverčiau ten vaizdas geresnis g.gif Ai geras, vienam kampe daržo MB rudenį krūvą seno šieno iš tvarto sunešė, sakiau bus pavasariui, o vakar kažkas vieną vištą lauke nudaigojo, tai ieškojo kur užkast nabagę verysad.gif Visur dar įšalę tai išdarkė visą tą krūvą o po ja- sliekai thumbup.gif Vadinasi galima padaryt taip, kad ir per žiemą procesas vyktų, bet tai mulčio kiekis koks turi būti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 11, 09:35)
bet tai mulčio  kiekis koks turi būti doh.gif

vienintelis mulčiavimo minusas ir yra, kad jo reikia labai DAUG. Gaila, bet aš pinai negaliu apmulčiuoti mažojo ir Šešupės daržų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 11, 11:25)
vienintelis mulčiavimo minusas ir yra, kad jo reikia labai DAUG. Gaila, bet aš pinai negaliu apmulčiuoti mažojo ir Šešupės daržų.

Mūsų apylinkėse labai daug seno šieno rulonų laukuose stypso. Juos dykai atiduoda, tik su parvežimu visą laiką galvos skausmas kai priekabos nėra verysad.gif Ar jūsuose nėra galimybės tokį nors vieną gaut? Ant tokių plotų kaip tavo būtų pats tas g.gif Gražūs tie daržai tavo, pavyzdiniai wub.gif Aš kur žole mulčiuoju, tai vaizdas tikrai gražus, bet kur lapai ir šienai visokie tai ojojoj vaizdelis blush2.gif
Atsakyti
ax.gif O kur Jūsų apylinkės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rami_Ledi: 11 kovo 2012 - 12:09
QUOTE(Rami_Ledi @ 2012 03 11, 13:08)
ax.gif  O kur Jūsų apylinkės?

Už 10 km. jau Jeznas. Link dzūkų, taip sakant ax.gif
Atsakyti
Pas mane visas balkonas dėžėm užgriozdintas,kaupiau per žiemą nuo picų, siuntinių, jos tikrai ne kenksmingos. O ir praduotuvėse jei maistą deda į dėžes, tai tikrai ne kenksmingos. Bandysiu taip ir daryt, klot kartoną ir dėt seną šieną.
Atsakyti