Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(japoniuke1 @ 2011 08 22, 17:30)
Merginos,  ax.gif ar nieko tokio, jeigu nuėmusi morkas, burokus ir aplamai visų kitų lapinių daržovių  lapus paliksiu tiesiog ant lysvių? T.y ant mulčiaus, žiemai? Kaip dėl kokių nors ligų?

Tai kad nei morkos, nei burokai nėra lapiniai g.gif Jie šakniniai ax.gif Lapiniai susivalgo (salotos, špinatai...) blush2.gif Bet aš palieku viską, kas nesuvartota 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 22, 21:17)
Tai kad nei morkos, nei burokai nėra lapiniai g.gif Jie šakniniai ax.gif Lapiniai susivalgo (salotos, špinatai...) blush2.gif Bet aš palieku viską, kas nesuvartota 4u.gif

Aš irgi palieku..
Atsakyti
Laba diena,

Laikas nuo laiko paskaitinėju šią temelę ir ką, susigundžiau išmėginti mulčiavimą. Bandomuoju triušiu tapo braškės biggrin.gif . Va taip jos pas mane šiuo metu atrodo:

mulčiuotos braškės
Kadangi nesu labai pedantiška, tai matosi per mulčą išsikišusios žolės blush2.gif Kol kas man visai patinka šitas eksperimentavimas, žiūrėsime kaip toliau seksis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 08 23, 13:59)

Kadangi nesu labai pedantiška, tai matosi per mulčą išsikišusios žolės  blush2.gif

ne pedantiškume esmė biggrin.gif klok ant viršaus, mikroorganizmai padarys dar didesnius tarpus.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 08 23, 13:59)
Laba diena,

Laikas nuo laiko paskaitinėju šią temelę ir ką, susigundžiau išmėginti mulčiavimą. Bandomuoju triušiu tapo braškės  biggrin.gif . Va taip jos pas mane šiuo metu atrodo:

mulčiuotos braškės
Kadangi nesu labai pedantiška, tai matosi per mulčą išsikišusios žolės  blush2.gif Kol kas man visai patinka šitas eksperimentavimas, žiūrėsime kaip toliau seksis  smile.gif

pagal mane tai tu pedantiška hihihi.gif
Atsakyti
O tai viską paliekate ant mulčaus, ar iš pradžių sudedate viską kas lieka nuo derliaus o ant viršaus mulčo?
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 22, 21:17)

doh.gif Aha, gerai jūs čia mane.... Žinoma , kad ne lapiniai- o ir pati turėjau omenyje jų lapus, todėl taip ir parašiau mirksiukas.gif Bet mintį vis tiek visos supratome, a ne?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 08 23, 22:41)
O tai viską paliekate ant mulčaus, ar iš pradžių sudedate viską kas lieka nuo derliaus o ant viršaus mulčo?

jokio skirtumo-ar ant mulčiaus, ar pirmiau lapai-šapai, o po to mulčias. Ką turi, tą ir dedi biggrin.gif Pvz. pas mane didžiajame darže padėtis yra tokia-nukastos ankstyvos bulvės, ant vienos vagos sukrautos bulvių virkščios,medetkos, viskas pūsta, net medetkos ant jų pradėjo dygti, ant likusios tuščios žemės (mulčio neturiu tiek, kad galėčiau užmulčiuoti) savaime pradėjo dygti medetkos thumbup.gif , nes tarp bulvių buvau daug daug jų prisodinusi.
Atsakyti
Siais metais pirma karta pradejau mulciuoti.Svogunai daugiagalviai o ir kiti neuzaugo dideli.Ar jiems zeme netinka, ar vasara ne svogunams o gal mulciavimas jiems nepatinka ?
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2011 08 25, 08:14)
Svogunai daugiagalviai o ir kiti neuzaugo dideli.Ar jiems zeme netinka, ar vasara ne svogunams o gal mulciavimas jiems nepatinka ?

sunku ką ir atsakyti.O kitas daržoves mulčiavote? Kaip jos užaugo?
Aš nepastebėjau, kad svogūnams nepatiktų mulčiavimas.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 08 25, 08:20)
sunku ką ir atsakyti.O kitas daržoves mulčiavote? Kaip jos užaugo?
Aš nepastebėjau, kad svogūnams nepatiktų mulčiavimas.

Pas mane sutapo, kad pirmi metai mulčiuoju, o svogūnai vargani visiškai. Galvojau, kad dėl mulčiavimo, bet panašu, kad per giliai susodinau. Nes nei laiškų nebuvo, nei galvos neauga, bet beje, ir nepūsta. Va prieš kokias tris savaites aš juos visus atkapsčiau, tai per tris savaites dabar jau sparčiai ūgtelėjo..
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 08 25, 08:55)
Pas mane sutapo, kad pirmi metai mulčiuoju, o svogūnai vargani visiškai. Galvojau, kad dėl mulčiavimo, bet panašu, kad per giliai susodinau. Nes nei laiškų nebuvo, nei galvos neauga, bet beje, ir nepūsta. Va prieš kokias tris savaites aš juos visus atkapsčiau, tai per tris savaites dabar jau sparčiai ūgtelėjo..

Svogūnams per giliai negalima, tiesa. Kai sodinu, tai tik įspraudžiu pirštais į žemę, kad viršūnėlė liktų matyt ax.gif Užauga kaip kada kokie ax.gif Visaip būna...Mulčius jiems tikrai nekenkia.
Atsakyti