Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(nijole0619 @ 2012 02 29, 18:52)
o gal kitą kartą galima būtų ne taip kategoriškai, juk net išskyriau ,,Saulute32 - na mano nuomonė kita".Beje, lieku prie savo nuomonės.

Atsiprašau, bet ir jūs geriau tokių kategoriškų patarimų apie deginimą neduokite.Tai didžiulė blogybė gamtai.Kiek ten visokių vabaliukų,boružių žiemoja.....Daugelis,tais patarimais gali pasinaudoti.O jie išties savanaudiški.Juk medis neveltui tuos lapus visą vasarą augina........
Atsakyti
Sveikos,
Kadangi matau reiks didinti daržo ribas pievoje, ir iš rudens nespėjau pasiruošti, galvoju ar šiemet spėsiu. Turiu daug kartono pasirinkus ir šieno dar daug likę seno. Kaži kada galėčiau dėt viską ant pievos? Gal dar anksti kol pašalas neišėjęs, nes jei viską dabar uždengsiu, tai gal ilgai šils žemė, ar aš klystu. g.gif Ir ar spėsiu dar šiemet ten sodint ką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 09, 12:56)
Sveikos,
Kadangi matau reiks didinti daržo ribas pievoje, ir iš rudens nespėjau pasiruošti, galvoju ar šiemet spėsiu. Turiu daug kartono pasirinkus ir šieno dar daug likę seno. Kaži kada galėčiau dėt viską ant pievos? Gal dar anksti kol pašalas neišėjęs, nes jei viską dabar uždengsiu, tai gal ilgai šils žemė, ar aš klystu.  g.gif Ir ar spėsiu dar šiemet ten sodint ką?  g.gif

as tai, neturedama kito pasirinkimo, siandien siaudais apmeciau darzus. Sienas tamsesnis,tai juo geriau butu. Galima dabar apmulciuot,po to juoda plevele uztiest,kad labiau sildytu.
Kad siemet spesit ten sodinti,tai tikrai taip. Pernai pavasari apmulciavau su kartonais po apacia,tai iki sodinimo sezono zemele puiki buvo.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2012 03 09, 12:45)
as tai, neturedama kito pasirinkimo, siandien siaudais apmeciau darzus. Sienas tamsesnis,tai juo geriau butu. Galima dabar apmulciuot,po to juoda plevele uztiest,kad labiau sildytu.
Kad siemet spesit ten sodinti,tai tikrai taip. Pernai pavasari apmulciavau su kartonais po apacia,tai iki sodinimo sezono zemele puiki buvo.

Na juodos plėvelės neturiu, ir nelabai norėčiau leist pinigus ant jos be reikalo. Jau šiandien daržus apdėjot, o tai ar ne per anksti apačiajo ne ledas? A,i nors jei juoda plėvelė tai gal atšils. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 09, 13:59)
Na juodos plėvelės neturiu, ir nelabai norėčiau leist pinigus ant jos be reikalo. Jau šiandien daržus apdėjot, o tai ar ne per anksti apačiajo ne ledas? A,i nors jei juoda plėvelė tai gal atšils.  g.gif

Juoda plėvelė labai gerai naujai ruošiamai vietai. Aš pernai naujame lopynėlyje priverčiau lapų, senos žolės stagarų tokių ir užklojau plėvele net dviguba. Po ja viskas daug greičiau įšyla dėl juodos spalvos, žemė atšyla kai kitur dar pašalas, o po trijų mėn. ten jau galima sodinti mulčiuojant. Lapai jau būna suvalgyti, kokių usnių šaknys tiesiog patraukus iki 1 m ilgio išsitraukia, žemė puri, tik peliukų urvelių ir takelių būna priraizgyta, nes ir jiems ten šilta ir malonu ax.gif Vieną savo lysvę jau prieš savaitę juoda plėvele uždengiau, tai vakar žiūrėjau- žemė atšilus thumbup.gif
O dėl lapų tai nesuku galvos. Kraunu ant lysvių nes kieme liepa didelė tai jų labai daug. Tik dedu juos kai dar niekas nesėta ir nesodinta. Jokių nepageidaujamų ligų ar kenkėjų dėl jų nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 09, 14:59)
Na juodos plėvelės neturiu, ir nelabai norėčiau leist pinigus ant jos be reikalo. Jau šiandien daržus apdėjot, o tai ar ne per anksti apačiajo ne ledas? A,i nors jei juoda plėvelė tai gal atšils.  g.gif

Man tai siuksliu maisai tam pasitarnauja.tie dideli stori juodi.Tik man nemazai ju prireikia,bet vis pigiau,nei spec plevele tam pirkti.
Atsakyti
paziurejau sita video ir kilo klausimas, o kaip tas bulves nukast bigsmile.gif kazkaip manau kad su traktorium ar arkliu nekasa, tai tenka po viena kera su rankelem is tu siaudu istraukt g.gif bet tai kiek laiko uztrunki kol visa lauka nukasi (na jei normaliai uzsisodini kad seimai uztektu) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 03 10, 16:18)
* o kaip tas bulves nukast bigsmile.gif
** bet tai kiek laiko uztrunki kol visa lauka nukasi (na jei normaliai uzsisodini kad seimai uztektu) doh.gif

*rankomis smile.gif
**jeigu jums tik šeimai, tai tikrai įmanoma užsiauginti tokiu būdu. Tik ar turėsit tiek daug šiaudų?
Štai mano bulvės mulčiuotos pjautos žole, sodinau su rankomis ir nukasiau su rankomis:

user posted image

kai sodinau, tai galvojau, kad užteks tik iki naujų metų, bet dabar žinau, kad užteks pilnai iki šviežių bulvių.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 03 10, 16:18)
paziurejau sita video ir kilo klausimas, o kaip tas bulves nukast bigsmile.gif kazkaip manau kad su traktorium ar arkliu nekasa, tai tenka po viena kera su rankelem is tu siaudu istraukt g.gif bet tai kiek laiko uztrunki kol visa lauka nukasi (na jei normaliai uzsisodini kad seimai uztektu) doh.gif

Ten pat biski zemiau buvo video ir apie kasima nemanau kad sunku reik tik israuti krumiukus ir siaudus praskirti, man patiko reiks pas mama isbandyti truputi http://www.youtube.c...feature=related 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 10, 17:36)
**jeigu jums tik šeimai, tai tikrai įmanoma užsiauginti tokiu būdu. Tik ar turėsit tiek daug šiaudų?
Štai mano bulvės mulčiuotos pjautos žole, sodinau su rankomis ir nukasiau su rankomis:

user posted image

kai sodinau, tai galvojau, kad užteks tik iki naujų metų, bet dabar žinau, kad užteks pilnai iki šviežių bulvių.

na kolkas nezadu sodint bulviu, bet paziurejus antraji video nusprendziau pabandyti keleta bulvikiu taip pasodinti "del sportinio intereso" biggrin.gif jei tik siaudu is kur nors gausiu, o sienas netinka tam reikalui kazin g.gif

o kaip tavo daisaja derlius buvo? galim lygint su video parodytu: geresnis, blogesnis +-toks pats? biggrin.gif o bulves kisai i zeme ir apmulciavai zole ar dejai bulve ant zemes ir ant virsaus zole?

QUOTE(kristinkag @ 2012 03 10, 17:43)
Ten pat biski zemiau buvo video ir apie kasima nemanau kad sunku reik tik israuti krumiukus ir siaudus praskirti, man patiko reiks pas mama isbandyti truputi http://www.youtube.c...feature=related  4u.gif

o, net nepastebejau sio video. autorius sako kad derlius ispudingas, bet man ne visai taip atrodo blush2.gif labai daug maziuku bulviuku, dideliu ne tiek jau ir daug, ar cia ik man taip atrodo biggrin.gif

pries kelias dienas kalbejom su uosviene apie sodinimus jau tai uzsiminiau apie tai kad mulciuosiu tai keistai paziurejo hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 03 10, 17:37)

*o kaip tavo diasaja derlius buvo?

** tai keistai paziurejo hihihi.gif

*derlius puikus thumbup.gif net nesitikėjau, kad taip ilgai užteksim. Sodinau 4 plastmasines dėžutes (kur būna PC daržovės/vaisiai sudėti). Prikasėm gal 5-7 maišus bulvių. Neatsimenu tiksliai blush2.gif
aš esu bandžiusi sodinti ir pievoje ant kartono bulves, bet man nepatiko. Tai dabar pabandžiau sodinti tradiciškai į vagas ir mulčiavau pjauta žole. Niekuo netręšiau.
**į mane taip pat keistai žiūrėjo ir kaimynai, ir šiaip atvažiuojantys poilsiauti, ir baidarininkai, nes mano daržas ant Šešupės kranto wub.gif , o dar ir žydintis visą vasarą wub.gif tai smalsuolių darže dažnai turiu lens.gif
Atsakyti
gražus daržas, Diasaja
Atsakyti