Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Mane tai irgi vis domina toks techninis klausimas-ar mulčiavimas neskatina grybinių ligų g.gif Vistiek mulčiuosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesa stanele @ 2012 02 17, 11:54)
*  man dar labai idomu augalu suderinamumas,
** tik galvoju ar gerai bus pomidorus auginti lauke apmulciuotus? ar bandet augint?

*oooo, čia visas mokslas. Aš kol susidėlioju daržo schemą, tai ilgi vakarai terasoje būna, relaksas rolleyes.gif
**aš auginau. Mulčiavau garstyčiomis (buvau pasėjusi pavasarį į būsimą braškių vietą), po to pjauta žole. labai patiko. Bet lauke daugiau neauginsiu pomidorų: kol vasara sausa, tai viskas puiku, bet kai prasideda lietūs, tai š....gaunasi.
Ir dar-lauko pomidorai ŽYMIAI skanesni nei šiltnamyje užauginti.
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 02 17, 15:45)
*Mane tai irgi vis domina toks techninis klausimas-ar mulčiavimas neskatina grybinių ligų g.gif
**Vistiek mulčiuosiu biggrin.gif

*man visiškai dzin ką skatina, o ko neskatina, nes pagal mano kelių metų eksperimentavimus, padariau tik vieną išvadą-mulčiavimas yra JĖGA.
** drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos darzininkes, nepykite uz mano kvailus klausimus. ax.gif Esu miestiete, bet po truputi judu i prieki, juk negimstame visko mokedami g.gif , todel vis skaitau ir is jusu i galva kraunuosi patarimus thumbup.gif Siais metais noreciau pamulciuoti lysves, aisku viskam mulco neuzteks, tad ka geriausia butu pamulciuoti ( kokias darzoves) g.gif N a ir kiek skaitau niekaip mano kvailai galvai nedaena kada reikia pradeti mulciuoti, kai isdygsta pasetos darzoves, ar kai siek tiek paauga? g.gif Na ir dar - jai pastoviai mulciuoti, tai lysves vis lys aukstyn , aukstyn, o kas tada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 17, 20:19)
*tad ka geriausia butu pamulciuoti ( kokias darzoves) g.gif
**kada reikia pradeti mulciuoti,
*** Na ir dar - jai pastoviai mulciuoti, tai lysves vis lys aukstyn , aukstyn, o kas tada? g.gif

*aš mulčiuočiau braškes.
**kai yra mulčio. Galima pradėti, kai prasideda sėja. Kur bersite sėklytes, palikite kokių 2-3cm. tarpelį. Nors daugelis daigelių ir taip prasikala pro mulčią.
čia matosi agurkų daigeliai:

user posted image

čia žirnių:

user posted image

čia morkų:

user posted image

***tikrai nepakils (na kažkiek minimaliai, kai užklojat šviežiai mulčią, tai pakyla, bet po to pakrinta), nes mulčiu maitinasi mikroorganizmai.
Atsakyti
ziuriu diasaja cia pas mus labai daug ismano sioje srityje thumbup.gif , gal galetum atsakyt i toki klausima kuris man seniai neduoda ramybes, kaip zinot kurias darzoves reikia daiginti ant palanges o kurias reikia tiesiai i dirva set? nu niekaip nesuprantu, prisipirkau seklu, ziuriu kad nesuprantu ka su jom daryt. Na kad pomidorus, paprikas tai zinau kad reikia daigeliais sodint i siltnami, o su kitom kaip? pvz baklazanai, kopustai, zirniai, pupos, moliugai, cukinijios, nasturtes, ? ir dar daug kitu, pagal ka nusprest, ar kiekviena isimint reikia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesa stanele: 18 vasario 2012 - 12:50
QUOTE(inesa stanele @ 2012 02 18, 12:49)
*ziuriu diasaja cia pas mus labai daug ismano sioje srityje  thumbup.gif
**kurias darzoves reikia daiginti ant palanges o kurias reikia tiesiai i dirva set?

*Laurų man nereikia, nes tikrai dar daug nežinau, o ir į mikro pasaulį aš neįlįsiu ax.gif
Kai pradėjau mulčiuoti, tai pirmaisiais metais man atrodė, kad LABAI daug žinau biggrin.gif
**galima daug užsiauginti daigiukų ant palangės. Kitos merginos tikrai daugiau turi patirties šioje srityje. Ant palangės aš daiginu tik šiltnamio agurkus ir pomidorus. O šiltnamyje daiginu: ankstyvuosius kopūstus, kartais ankstyvąsias morkas. Lyg ir viskas. Nebent ką nors pamiršau blush2.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakyma, va radau straipsni apie daigu auginima, gal kam pravers, as tai manau kad reikia konkreciai apie kiekviena darzove pasidometi ka ji megsta,ko nemegsta, kaip kordiumovas raso, turi suzinoti su kuo tau teks bendradarbiauti smile.gif jis i augalus ziuri kaip i kolegas smile.gif

http://www.bobute.lt...aigu-auginimas/
Atsakyti
QUOTE(inesa stanele @ 2012 02 18, 17:40)
kaip kordiumovas raso, turi suzinoti su kuo tau teks bendradarbiauti smile.gif jis i augalus ziuri kaip i kolegas smile.gif

sutinku drinks_cheers.gif o man augalai-laisvalaikis, atsipalaidavimas rolleyes.gif
Mano daržininkavimas prasidėjo nuo Kurdiumovo knygos, bet aklai nesivadovauju juo. Tiesiog stebiu kas tinka mano aplinkai ir augalams.
Atsakyti
QUOTE(inesa stanele @ 2012 02 18, 13:49)
ziuriu diasaja cia pas mus labai daug ismano sioje srityje  thumbup.gif , gal galetum atsakyt i toki klausima kuris man seniai neduoda ramybes, kaip zinot kurias darzoves reikia daiginti ant palanges o kurias reikia tiesiai i dirva set? nu niekaip nesuprantu, prisipirkau seklu, ziuriu kad nesuprantu ka su jom daryt. Na kad pomidorus, paprikas tai zinau kad reikia daigeliais sodint i siltnami, o su kitom kaip? pvz baklazanai, kopustai, zirniai, pupos, moliugai, cukinijios, nasturtes, ? ir dar daug kitu, pagal ka nusprest, ar kiekviena isimint reikia  g.gif

paprastai ant sėklų pokelio būna viskas parašyta
http://www.sonis.lt/...id_product=2569
1 kada sėt, kai ketini augint daigus
2 kada sėt jei ketini sėt tiesiai į dirvą
3 kada sodint daigus į dirva
4 kokiais atstumais juos sodint
5 kada bus derlius
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 02 16, 18:57)
Na as sodindavau isskirscius ir ciskas daugiagalvius, o ji nupjove siek tiek virsu, ten kur laiskas islenda, tada matosi atskiri ruozeliai nauju svogunu, pagal tuos ruozelius sudalino astriu pjuviu, padroze siek tiek ties saknimis, sake taip daryti pries sodinant, as gal nufotografuosiu geriau ir idesiu rytoj, bus aiskiau, as bent jau pirma karta toki buda matau g.gif

Ar as praziopsojau kazkur jusu foto?
Gal imestumet nuroda i ja 4u.gif
Atsakyti
aciu, supratau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, neiketai uzejau sita tema ir nusprendziau siemet bandyt mulciuot ir as biggrin.gif skaitineju dabar senas temas, pirma pabaigiau dabar jau antros 5 psl iveikiau tik iskilo toks klausimas: ten kur bus mano darzas (pirmi metai toj vietoj darysiu ir liks jis ten jau visam laikui) salia auga 8 medziai (kokie nepasakysiu blush2.gif ) ir rudeni buna gana daug lapu, tai jie dabar kris tiesiai i mano darza, tai kazin cia man privalumas ar trukumas? ar galesiu juos palikt kaip mulca g.gif ar teks sugrebt?
Atsakyti