Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 01, 16:22)
Iškilo klausimas - kada mulčiuot šiaulais?

Pradėčiau mulčiuoti, kai įšils žemė, o jeigu jau buvo mulčiuota, tai kada bus mulčio. Saulė greičiau įšildo tamsius paviršius (pliką žemę).
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 01, 16:09)

**aš niekada netaupau tarplysvių sąskaita, nes man jie turi būti platūs, nemėgstu, kad augalai būtų sugulę ant tos dalies kur aš vaikščioju, o jeigu dar ir šieno glėbį nešu ar su žolės kibirais, tai siauru takeliu labai nepatogu.

ir man nepatinka,kai reik žiūrėt kaip koją dedi,o ir mergina mėgsta darže pasėdėt,bent jau pernai pastovi klientė buvo thumbup.gif ,bet yra kaip yra,be to ir daržovėms nepatinka ta grustis,kiekviena cm turiu gerai apgalvot,žodžiu ne kas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 01, 16:06)
*neaukštas, vos vos pakilę.
**vienais metais ir aš buvau pasidariusi kapus. Šūds gavosi, tokiose lysvėse greičiau drėgmė išgaruoja. daugiau niekada taip nedarysiu.
***tikrai taip.
****tik darže. Priežastys kelios: atbaido kenkėjus, dėl grožio, spalvų įvairovės, man darže turi viskas žydėti ir kvepėti biggrin.gif

4u.gif mirksiukas.gif aišku
Atsakyti
O pas mane kapai lotuliukas.gif bet jokių priekaištų neturiu rolleyes.gif Tik rupužių vyras karts nuo karto užmeta biggrin.gif
Radau senoj temoj savo daržo foto biggrin.gif VA ČIA. Jetus,kaip laukiu vasaros doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 01 vasario 2012 - 19:45
QUOTE(Alekto @ 2012 02 01, 19:40)
O pas mane kapai lotuliukas.gif bet jokių priekaištų neturiu rolleyes.gif Tik rupužių vyras karts nuo karto užmeta biggrin.gif
Radau senoj temoj savo daržo foto biggrin.gif VA ČIA. Jetus,kaip laukiu vasaros doh.gif  blush2.gif

ai tavo tai gražiai įrėmintos wub.gif
o maniškės tai hihihi.gif būčiau prie savo PC parodyčiau lotuliukas.gif bet derlium patenkinta buvau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 02 01, 19:40)

Radau senoj temoj savo daržo foto biggrin.gif

gražu, kaip taip tvarkingai viskas wub.gif Tik įdomu, kiek metų lentos atlaikys g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 02, 08:07)
gražu, kaip taip tvarkingai viskas wub.gif Tik įdomu, kiek metų lentos atlaikys g.gif

kiek atlaikys, tiek. Paskui visas i mulca smile.gif o lysvems naujas smile.gif Ten gi tos lentos tai tokia trasa. Mano vyras buvo tokiu medienu priemetes ant zemes prie kokius 5 metus, tai vasara kibiriukais semiau ir ant komposto dejau - geris didelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 02 01, 20:40)
Radau senoj temoj savo daržo foto biggrin.gif VA ČIA. Jetus,kaip laukiu vasaros doh.gif  blush2.gif

man visai patinka- gražu ir tvarkinga.. thumbup.gif Papasakokit kokias daržoves sėjat/sodinat į tą pačią lysvę, ką su kuo maišot.. 4u.gif Matau, kad morkas su svogūnais kartu apgyvendinot. Skaičiau, kad taip nepuola kenkėjai. Ar pasiteisino? Žadu ir aš taip morkiukus su svogūnais apgyvendinti.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 02 vasario 2012 - 10:35
Man irgi įdomu ar pasiteisino morkas su svogūnais taip sodint? g.gif Ir aš šiemet numačius taip sodint.
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 02 02, 18:12)
Man irgi įdomu ar pasiteisino morkas su svogūnais taip sodint? g.gif  Ir aš šiemet numačius taip sodint.

aš turiu štai tokius žodžius apie morkas ir svogūnus g.gif
gal Knifofija užsuks ir pakomentuos ar aš čia teisingai užsirašiusi blush2.gif
Morkos + svogūnai - Morkoms ir svogūnams tikrai patiks kartu, nes abu juos ėda tos pačios musytės, nereiks vargšėms po platų daržą lakioti, visi patiekalai vienoj vietoj.
Papildyta:
va radau net kur buvau skaičiusi g.gif
QUOTE(,2009 03 06, 00:19)
Augalų suderinamumas sveikiems ir gražiems augalams išauginti:
Braškės + česnakai
Serbentai + levanda, builiai, dašiai, juozažolė, čiobreliai
Pomidorai + petražolės
Morkos + bazilikas, šalavijas
Morkos + svogūnai
Bulvės + česnakai, kanapės, bitkrėslė, nasturtos, medetkos, serenčiai
Bulvės + krienai
Svogūnai + nasturtos, medetkos, serenčiai
Kopūstai + čiobreliai, agurklė, medetkos
Žiediniai kopūstai + salieras
Pasodinti po vaismedžiais apsaugo nuo kenkėjų: nasturtos, juozažolė, čiobreliai, šalavijai, mėtos, česnakai

Drugelius vilioja rudgrūdėlės, šilokai, budėjos, o naktį vakarais žydinčios ir kvepiančios nakvišos, sausmedžiai.
Bitelėms – žioveinis, mairūnas, levanda, agurklė
Kurmiai nemėgsta juodųjų pupų
Skruzdėlės nemėgsta bitkrėslių, kiečių, mėtų.

Natūralios augalų trąšos: savaitei kibire užmerkti dilgelių, kiaulpienių ar dirvinių asiūklių (galima ir viską kartu), po to atskiesti ir laistyti. Taip pat gera trąša yra pelenai.
Natūralios priemonės nuo amarų, voratinklinių erkių
1) sumalti 200 – 300g. česnakų ar svogūnų su lukštais + 10 l. vandens + 20g. ūkiško muilo. Palaikyti 2 paras.
2) 200 – 300g. smulkintų pienės šaknų + 400g. lapų + 10 l. vandens + 20g. ūkiško muilo. Palaikyti 2 – 3 valandas, nukošti ir apipurkšti išsiskleidusius medžių pumpurus. Pakartoti po žydėjimo.
3) Puse kibiro svogūnų lukštų užpilti 60 – 70 laipsnių vandeniu. Palaikyti 1 parą, nukošti, dvigubai atskiesti ir nupurkšti medžius.

QUOTE(Knifofija @ 2009 03 06, 10:39)
Morkom su svogūnais tikrai patiks kartu, nes abu juos ėda tos pačios musytės, nereiks vargšėms po platų daržą lakioti, visi patiekalai vienoj vietoj  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Atsakyti
As kartu auginu. Morkas musytes puola ir svogunai sirgo, kol druska nepabarsciau. Manau patiko ji ir morkoms, nes svogunai tikrai atsigavo ir morkos maziau sukosi lapeliai. biggrin.gif
Atsakyti
O as morkas su krapais auginau. Nebuvo jokiu bedu... Nors gal cia tik siaip sutapimas, kad nieko nenutiko, nes as tik juos ir auginau pernai.... Siemet bandysiu kazka daugiau....
Atsakyti