Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 01 17, 18:55)
Rupūžės vaikšto pėsčios, jos nemoka užlipti ant stačios sienos, reikalingi nuolaidūs šlaiteliai arba tarpai bortelyje.

o jei kolektyvinis sodas praktiškai mieste, kaži, galima tų rupužių iš kažkur parsivešt ir paleist g.gif

Jau, matyt, pavasaris ateina, reiktų kokius pomidorus sėt ar ką -- pradeda rankos "niežtėt" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 25, 11:10)
komposta deti tik i tas sklylutes, kur pernai , analogiskai ir siemet, bus sodinami daigai? ar atkelti mulca (bet jauciu nesamone) ir primaisius komposto ji vel uzdengti?

mulčio aš nejudinu, tik padarau duobutę didesnę ir į ją įberiu komposto.
Atsakyti
Jei reikės rupūžių, tik sakykite, nes šeima nespėja jų gaudyti iš išvežti fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 01 25, 23:04)
o jei kolektyvinis sodas praktiškai mieste, kaži, galima tų rupužių iš kažkur parsivešt ir paleist  g.gif
Jau, matyt, pavasaris ateina, reiktų kokius pomidorus sėt ar ką -- pradeda rankos "niežtėt"  biggrin.gif

Nezinau ar Jus praktikuojate jau seniai mulciavima, taciau man jau pirmais metais pradejus mulciuoti ir tai tik puse viso darzo, atsirado mase rupuziu, kurios valge mano kopustu lapus ir mane gasdino lotuliukas.gif
Manau pas Jus ju tikrai yra, tik pradejus mulciuoti ju isdygs dar daugiau thumbup.gif
Atsakyti
Pernai pavasarį tiesiog suarėme žemės plotelį pievoje, apsėjome vikiais ir garstyčiomis, kai užaugo garstyčios ant jų pradėjome dėti žolę, lapus pradėjome ruošti tokį pūdymą, suklojome apie tris sluoksnius.
Šį pavasarį ant viršaus užpilti durpiu su žemėmis ir sėti ar galima tiesiog padarius vageles įjas sėti, tiesiog bijau kad nenudegintų dygstančių daigų.
Atsakyti
Kaip ir atsigavau po rudeninio šoko smile.gif ,tai pradedu dėliot mintis ,kaip čia vėl reiks daržą mulčiuot.Kadangi reiks iš naujo darytis lysves, tai man toks klausimas iškilo:ar daryt lysves plačias, ar siauras tokias, kad viena eilutė tik sodintųsi, kaip patogiau būtų paskui mulčiuot?Gal kas norės pasidalinti mintimis ir praktika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2012 02 01, 15:42)
*Kaip ir atsigavau po rudeninio šoko smile.gif
**ar daryt lysves plačias, ar siauras tokias, kad viena eilutė tik sodintųsi, kaip patogiau būtų paskui mulčiuot?

* o kas buvo nutikę? g.gif Su mulčiavimu kas nors blogai?
**darau taip, kad būtų patogu su karučiu privažiuoti prie mulčiuojamo ploto.
Atsakyti
o kokio aukščio lysves darotes g.gif
aš jaučiu pernai per aukštas pasidariau,nes iš tolo tai kaip kapai atrodė blush2.gif
kiek mačiau diasajos foto,lyg neaukštos ax.gif
kur auginate prieskonius?ar darže ar kažką atskiro turit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 01, 16:02)
*o kokio aukščio lysves darotes  g.gif
**aš jaučiu pernai per aukštas pasidariau,nes iš tolo tai kaip kapai atrodė  blush2.gif
***kiek mačiau diasajos foto,lyg neaukštos  ax.gif
****kur auginate prieskonius?ar darže ar kažką atskiro turit  ax.gif

*neaukštas, vos vos pakilę.
**vienais metais ir aš buvau pasidariusi kapus. Šūds gavosi, tokiose lysvėse greičiau drėgmė išgaruoja. daugiau niekada taip nedarysiu.
***tikrai taip.
****tik darže. Priežastys kelios: atbaido kenkėjus, dėl grožio, spalvų įvairovės, man darže turi viskas žydėti ir kvepėti biggrin.gif
Atsakyti
Taigis rudenį guodžiausi, kad uošvis staigmeną padarė-sukasė,nes pagalvojo,kad aš laiko neturiu sukast doh.gif ,nors n-kartų kalbėjom, kad nekasiu, kad toks būdas dirvai atsigaut ir t.t.
Kai tos žemelės ne per daugiausiai,tai karučiui įvažiuot gaila bet neteks,aš pernai prisiveždavau šalia dirvos, o paskui į kibirus ir žaizdavau,arba po pažasčia ir barstaliojau smile.gif
Mąstau gal kokius burokus, morkas ir dar kažką kaip bulves sodint į tokias ilgas vagutes g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2012 02 01, 16:06)
*Taigis rudenį guodžiausi,
**Kai tos žemelės ne per daugiausiai,tai karučiui įvažiuot gaila bet neteks,aš pernai prisiveždavau šalia dirvos, o paskui į kibirus ir žaizdavau,arba po pažasčia ir barstaliojau smile.gif
***Mąstau gal kokius burokus, morkas ir dar kažką kaip bulves sodint į tokias ilgas vagutes g.gif

*oi, atsimenu 4u.gif
**aš niekada netaupau tarplysvių sąskaita, nes man jie turi būti platūs, nemėgstu, kad augalai būtų sugulę ant tos dalies kur aš vaikščioju, o jeigu dar ir šieno glėbį nešu ar su žolės kibirais, tai siauru takeliu labai nepatogu.
Atsakyti
Iškilo klausimas - kada mulčiuot šiaulais? Ko gero kai žemė gerai įšilus bus g.gif O tai šiltnamy lėčiau žemė per likusius šiaudus įšils, vėliau pašalas išeis ir t.t.? g.gif
Atsakyti