Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 10, 07:04)
radai Lietuvos guru įrašą iš praktinio šio pavasario seminaro.

Ne, jos parsisiųsti manau nesigaus, nes tik įdėta internete.
Šio seminaro (vyko prieš porą savaičių) vieningu balsavimu gamtinės žemdirbystės forume nefilmavo...

o tu pasididink ant viso ekrano ir matysi normaliai. Visgi filmuota mėgėjiška kamera, ir studijinio vaizdo nesitikėk...  mirksiukas.gif

Aš jau jį peržiūrėjau, savo akimis pamačius iš karto viskas žymiai aiškiau, ir netgi praverstų pasėdėt dar kartą ir pasikonspektuot smile.gif bet aš pvz negaliu tėvams parodyt, dėl tos pačios priežasties, kad jie neturi interneto.

žalia, juk čia tas pats seminaras kur tu įkėlei? bent jau iš ten savo įkeltą ir iškrapščiau.
Atsakyti
Tinklalapyje sodyba.org yra Jasonio straipsniai su GŽ pagrindais-atprintuoji ir veži tėvams skaityti.

http://www.sodyba.or...sodas_ir_darzas
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2011 08 10, 09:28)
Tinklalapyje sodyba.org yra Jasonio straipsniai su GŽ pagrindais-atprintuoji ir veži tėvams skaityti.

http://www.sodyba.or...sodas_ir_darzas

Ačiū už rūpestį, peržiūrėsiu ir šitą, nors jau man atrodė, kad viską Jasonio susirinkau ir atspausdinau,o čia lyg ir dar kažko neskaityto radau 4u.gif
To teksto jau kaip ir pakanka, vaizdinės medžiagos daugiau reiktų, pasisklaidysiu dar kartą praeitas temas, ten nuotraukų juk yra.

Manau, kad mano tėtis tikrai pabandys thumbup.gif nežinau kam, bet jis netgi turi dalį daržo užsimulčiavęs, tikriausiai "pūdymą" jis ten pasidaręs, man rods ten pačioj apačioj netgi ir pjuvenos g.gif , o mano akimis ten kitais metais kokioms bulvėms - tikras rojus.
Atsakyti
Gaivinu temelę. Rudenėja. Kaip savo lysveles žiemai ruošiat? Bus lapų nemažai doh.gif Kur ir kaip juos klot, kad per žiemą žemelė turėtų ką veikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 20, 07:23)
Gaivinu temelę. Rudenėja. Kaip savo lysveles žiemai ruošiat? Bus lapų nemažai doh.gif Kur ir kaip juos klot, kad per žiemą žemelė turėtų ką veikti g.gif

Aš pernai lapais tik avietes buvau apmulčiavus,labai puri žemė pavasarį buvo -lapai beveik visiškai suirę.
Šiemet turbūt viskam žoles užteks..kur buvo bulves,svogunai,žirniai žemė jau apmulčiuota,tik zole visiškai nedžiūna-drėgna g.gif gal nieko jei pelyt prades?
Atsakyti
turbut zole vertingiau ,mulciuoti negu lapai? g.gif
o zole imate tik nuo pieveles, t.y. kur nera saknu ir seklu piktzoliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nulika: 20 rugpjūčio 2011 - 20:01
QUOTE(Nulika @ 2011 08 20, 20:01)
o zole imate tik nuo pieveles, t.y. kur nera saknu ir seklu piktzoliu?

Taip,imu nuo pievelės,bet pastebejau kad siek tiek prisisejo tokių mažų baltų ramunyčių(pas mane jų labai daug..)tai tenka rets nuo reto vis praraut maziukes..
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2011 08 20, 21:01)

nemanau. Kiekviename mulčiuje yra gerų savybių. Tik lapai ilgiau irs.
Atsakyti
Gal kas galite trumpai parasyti, kokius darbus atlikti is rudens, kad paruosti zeme kitiems metams, tik pirmi metai kaip bandysiu auginti pagal GŽ principus. 4u.gif Uztenka tik apkloti mulciumi dirva, ar dar kazka reikia daryti, lygtai girdejau, kad seja rapsus, o paskui apkasa, kad zeme derlingesne butu? ar klystu? 4u.gif
atsiprasau, radau, kad senoje temoje apie sejima diskutavot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo witulee: 22 rugpjūčio 2011 - 13:03
QUOTE(witulee @ 2011 08 22, 14:01)
tik pirmi metai kaip bandysiu auginti pagal GŽ principus.  4u.gif

Apie GŽ daugiau rasi ČIA
Atsakyti
Merginos, ax.gif ar nieko tokio, jeigu nuėmusi morkas, burokus ir aplamai visų kitų lapinių daržovių lapus paliksiu tiesiog ant lysvių? T.y ant mulčiaus, žiemai? Kaip dėl kokių nors ligų?
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2011 08 22, 17:30)
ar nieko tokio, jeigu nuėmusi morkas, burokus ir aplamai visų kitų lapinių daržovių  lapus paliksiu tiesiog ant lysvių? T.y ant mulčiaus, žiemai? Kaip dėl kokių nors ligų?

Aš palieku. jeigu labai labai būtų ligoti-nepalikčiau.
Atsakyti