Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Fonda @ 2011 11 10, 11:08)
gun_bandana.gif  box.gif  bash.gif  protest.gif  nono.gif  gun_rifle.gif  help.gif  scare.gif  fool.gif  mega_shok.gif  blush2.gif  cry.gif ...na ir godumas žmogaus!!!!!!!! neišsitęko!!!!!..paskui nesistebėkit, iš kur vaikų toks žiaurumas!!!!!

http://tiesiaisviesi.../kurmis-83.html

Šiaip tai aš neleidžiu to daryti, nes nu netrukdo. Bet jis čia greitai sumąstė, tai nespėjau sulaikyti smile.gif Tiesa, kai po daržą jis man lakstė ir moliūgus su cukinijom pavarė taip, kad vos sugebėjau išgelbėti ir ilgą laiką nieko nedavė vaisių, tai labai ant jo pykau. bet kai ėmiausi priemonių, tai po daržą nebesidarbavo biggrin.gif. O čia - ėmė ir nužudė tokį gražuoliųką verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 10 lapkričio 2011 - 10:32
QUOTE(diasaja @ 2011 11 08, 21:12)
mano logika tokia:
jeigu yra kurmių, vadinasi yra jiems maisto.
Kažkur skaičiau, kad kurmiai maitinasi grambuolio lervomis.

Pritariu... ir su savo kurmiais gyvenu taikoje smile.gif Kultūringi jie tokie pas mus - neina nei į daržą, nei į kiemą, nei į gėlynus, o duodasi tik po sodą, kur ir yra tų grambuolio lervų. O jų tikrai yra, nes teko ne kartą pačiai iškasti doh.gif Tos lervos griaužia augalų šaknis, o išsiritę karkvabaliai - medžių ir vaismedžių lapus, taip kad kurmiai daro gerą darbą lervas išrinkdami. Ir dar, iš kurmiarausių prisikasu purios žemės gėlynams atnaujinti thumbup.gif Tik pamatydavau šviežią kauburį - už kibirėlio ir kastuvėlio, nes visuomet atsiras sodyboje ką papildyti gera žeme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramika: 10 lapkričio 2011 - 12:51
Sveikos mulčiuotojos, tikiuosi priimsit įsavo gretas 4u.gif
Mulčiiuoju antrus metus. Iš pradžių vyras užsikretė tuo, o paskui jau aš tongue.gif
Šį rudenį smagu buvo žiūrėt į kaimynus, kaip jie vis ateina slapčia į mūsų daržą pasižiūrėti, tai vieni tai kiti. O vakar išvis konsiliumą surengė prie mūsų sklypo, matyt galvojo, kad mūsų nėra. O aš smagiai pro langą žiūrėjau kaip jie vaikšto apžiūrinėja, kartonus kilnoja, tarpusavyje kažką diskutuoja, juokiasi, pirštus prie smilkinio sukioja biggrin.gif o kartą nugirdau kaip kaimynai mus sektantais tarpusavyje vadina biggrin.gif Juokiaus susiriesdama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2011 11 11, 21:54)
O aš smagiai pro langą žiūrėjau kaip jie ...................

geras vaizdelis thumbup.gif lotuliukas.gif Visi tą periodą praeiname, sekantis periodas bus-konsultacijų thumbup.gif
Atsakyti
na, jei šiuo metu dar kartonų yra ir galima juos kilnot, t.y. nesuirę, tai ir aš nieko gero nepagalvočiau. Piršto sukiojimas senokai išgyvendintas. O sektantais matyt yra dėl ko vadint, gal per pilnatį apeigas rengiat, aukojat kokius eriukus, ožiukus...? lotuliukas.gif

Tiesa, pasirodo kaimynai visur tokie patys - turi naglumo į svetimus daržus eit ir dar tuo metu, kai tikisi, kad šeimininkų nėra.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 12, 10:35)
na, jei šiuo metu dar kartonų yra ir galima juos kilnot, t.y. nesuirę, tai ir aš nieko gero nepagalvočiau. Piršto sukiojimas senokai išgyvendintas. O sektantais matyt yra dėl ko vadint, gal per pilnatį apeigas rengiat, aukojat kokius eriukus, ožiukus...?  lotuliukas.gif

Tiesa, pasirodo kaimynai visur tokie patys - turi naglumo į svetimus daržus eit ir dar tuo metu, kai tikisi, kad šeimininkų nėra.

Matyt labai jau keistai atrodom sodininkams, kuriems įaugę į kraują žemės rausimas lotuliukas.gif
o dėl apiegų, tai jo, kartais rengiam ir dar ant laužo šį bei tą kepam, tuo metu kai aplinkui visi kariauja su piktžolėm tongue.gif

Dėl kartono, tai jį klojau rudenį. Skaičiau viename straipsnyje ir pabandžiau. Pasiteisino praėjusiais metais, todėl taip dariau ir šiemet. Iki pavasario jo turėtų nelikti.
Atsakyti
Sveikos.

Aš su tokia problemėle. Visą mano šiltnamį "išarė" kurmiai. Bet nerealiai žiauriai. Tiesą sakant,nelabai įsivaizduoju,ką daryt. Kurmiarausiai didžiausi po mulčium,tai kaip ką nors sėt pavasarį?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 12 11, 08:54)
Sveikos.

Aš su tokia problemėle. Visą mano šiltnamį "išarė" kurmiai. Bet nerealiai žiauriai. Tiesą sakant,nelabai įsivaizduoju,ką daryt. Kurmiarausiai didžiausi po mulčium,tai kaip ką nors sėt pavasarį?

Suprantu tave,tik nežinau ką patart,nes mano visas mulčiuotas daržas taip iškilotas kad ner gal jau laisvos žemės doh.gif blink.gif Suės kurmiai ir kirmėles ir mano taip kruopščiai per vasarą augintus sliekus verysad.gif Jaučiu kaimynai žvengia pamatę tokį mano "minų lauką",nes gi visi apsiarę,tik aš viena ne ax.gif
O pavasarį žiurėsiu ,pagal situaciją,jei zemė bus puri(na bent jau tokios tikiuosi)-darysiu lysves ir sodinsiu-sėsiu..jei ne tai tada gal paviršių paprašysiu kad su frezu pravažiuotų..
Šiltamį senokai bemačiau,tai nežinau kokia ten situacija,reiks kada nueit apžiūrėt..
Atsakyti
ir mano darže pilna kurmių, net žemuoges visas iškėlė.

Vyras matė naujėnuose reportažą, kad čia visos Lietuvos problemą- prisiveisė daug kurmių. O ką daryti nesakė.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viketa: 11 gruodžio 2011 - 10:11
QUOTE(viketa @ 2011 12 11, 11:11)
Vyras matė naujėnuose reportažą, kad čia visos Lietuvos problemą- prisiveisė daug kurmių.

Oi, ne vien Lietuvos...
Mačiau žemėlapį kaip kurmiai traukia link Maskvos ir kitų didmiesčių. Veisiasi jie visur mūsų klimato zonoje.
Pasirodo, kad problema rimta - šiltėja klimatas, dauginasi vabalų populiacijos, reiškia yra kam juos valgyti, ir natūralūs jų priešai kurmiai veisiasi ir jais maitinasi, bet jei nebus kurmių, nebus ir mūsų auginamo maisto. Vabalai viską sunaikintų.

Bet tai - ne pati blogiausia blogybė. Blogiau kai "ūkininkai" rondapais javus purškia ir vėliau mums jį duonos pavidale sumaitina doh.gif . Va čia tai rimta bėda (kaip ir kita chemija, leidžiama biurokratų sugalvotomis vis didėjančiomis leistinomis nuodų porcijų "normomis").

Taip kad kas blogiau? Kurmis ekologinis ar chemija? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 21 gruodžio 2011 - 15:53
Sveikos,
Parasysiu savo mintis , tikiuoslabai neispeiksit smile.gif
Esu gimus ir uzaugus ant " asfalto ", ale einant metams pradejo traukt zemes darbai, ramybe kaime blush2.gif
Paziurejau viena laida per TV ir 'uzsikreciau ' noru uzsiaugint darzoviu savo seimai.
Rode mieto darza ( lyg ir taip ji vadino), ten tokiuose loveliuose sukaltuose is lentu auginamos buvo darzoves, o tarpuose tarp tu 'lysviu ' su zo liapjove galima zole pjaut.
Zodziu , kiek maciau tai tose medziu apremintuose lysvese viskas buvo mulciuojama pjauta zole. Nutariau ir as pameginti. Sodas jau yra ( kuris daug metu buvo paverstas pieva), mediniai bortai (naudojami ant paleciu) irgi jau yra. Beliko sugalvot , kaip ten ka toliau daryt.
Nors ir labai geda, bet parasysiu ka mano blondiniskas protas rodo smile.gif
Manau tuos lovius pripilti zemiu, sumaisytu su kompostu, tada viska dengti su zole arba kokiu medzio mulcu ir padarius tarpelius sodint sodinukus.
Kazin mano visas darbas nenueis perniek ??? Kas ka manote ???

Atsakyti
QUOTE(Ručike @ 2011 12 26, 16:20)
* mediniai bortai (naudojami ant paleciu) irgi jau yra.
**Manau tuos lovius pripilti zemiu, sumaisytu su kompostu,

*nelabai suprantu g.gif gal galima konkrečiau.
**loviai-kokio gylio? g.gif
Atsakyti