Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

o laikrascius ar gerai kloti? jie gi fui, chemija, svinas ar dar kox ten brudas... kur jis dingsta? Gi neisgaruoja, paskui i busimas darzoves pateks....?
Atsakyti
Atėjau pasiguosti,žinau, kad tik jūs mane suprasit verysad.gif
Nuo pavasario tvarkingai dirbau prie savo daržo,mulčiavau,džiaugiaus daržo gėrybėmis,kad tik žemelė atsigautų,kad kuo daugiau gyvasties atsirastų.Jau beveik suruošiau žiemoti,apdengiau beveik visą žiemos miegui,ogi gryžtu vieną vakarą ,mano žemė visa sukasta, taip ir atsisėdau,nemoku papasakoti kaip jaučiausi.Pasirodo uošvis pagalvojo, kad aš neturiu laiko susikast, tai padarė siurprizą, gun_bandana.gif norėčiau už tokį siurprizą.Ir dar kaip supyko,kai paklausėm kam jis kišasi kur jam nereik? Žodžiu vėl viskas iš naujo prasidės nuo pavasario, dabar net negaliu žiūrėt į tą pusę, širdį skaudą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2011 11 08, 15:29)
Nuo pavasario tvarkingai dirbau prie savo daržo,mulčiavau,džiaugiaus daržo gėrybėmis,kad tik žemelė atsigautų,kad kuo daugiau gyvasties atsirastų.Jau beveik suruošiau žiemoti,apdengiau beveik visą žiemos miegui,ogi gryžtu vieną vakarą ,mano žemė visa sukasta, taip ir atsisėdau,nemoku papasakoti kaip jaučiausi.Pasirodo uošvis pagalvojo, kad aš neturiu laiko susikast, tai padarė siurprizą,  gun_bandana.gif norėčiau už tokį siurprizą.Ir dar kaip supyko,kai paklausėm kam jis kišasi kur jam nereik? Žodžiu vėl viskas iš naujo prasidės nuo pavasario, dabar net negaliu žiūrėt į tą pusę, širdį skaudą verysad.gif

na jau tikrai doh.gif gun_rifle.gif gun_bandana.gif užjaučiu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2011 11 08, 15:29)

Man tas pats buvo pas uošvius pavasarį, grebojau žolę, kroviau į maišus tysiau į daržą, klojau, ir dar pasakiau, kad nereikia jos kapliuoti. Bet atvažiavus po kiek laiko radau anytos patvarkyta. Tai lygiai taip pačiai ir aš jaučiausi. doh.gif
Atsakyti
o mano soda baigia kurmiai suarti doh.gif Nezinau, kaip su jais kovoti?
Ypac ju padaugejo, kai pradejau mulciuoti...Gal kas zinot, kaip juos isvaryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Profit @ 2011 11 08, 21:10)
..Gal kas zinot, kaip juos isvaryti  verysad.gif

mano logika tokia:
jeigu yra kurmių, vadinasi yra jiems maisto.
Kažkur skaičiau, kad kurmiai maitinasi grambuolio lervomis.
Atsakyti
QUOTE(Profit @ 2011 11 08, 22:10)
o mano soda baigia kurmiai suarti  doh.gif  Nezinau, kaip su jais kovoti?
Ypac ju padaugejo, kai pradejau mulciuoti...Gal kas zinot, kaip juos isvaryti  verysad.gif

Man šią vasarą labai padėjo įpiltas į kurmiariausius surūgęs pienas - persikėlė iš daržo į pievą. Pas manęs ir visas daržas išraustas kurmio bei dar kažkokio žvėrelio, nes kai česnakus sodinau radau pilna urvų. Tačiau dabar palieku ramybėje - vasarą juos varysiu iš daržo lauk.
Atsakyti
ausrairminde jamk balionėlį 4u.gif . Bet tai įžvelk ir gerąją pusę - patręštas daržas. Nėra jau taip darbas visai veltui. Na dar vieną 4u.gif .

Kurmiai atsikraustė ir į mano daržą ir veją. g.gif
Atsakyti
Ypac ju padaugejo, kai pradejau mulciuoti...Gal kas zinot, kaip juos isvaryti  verysad.gif

Paimčiau nors ir dešimt 4u.gif Gyvų!!! Geriau Kaune, bet tiktų ir Šiauliai, Panevėžys... doh.gif
Atsakyti

Palik tu tuos kurmius žiemai ramybėje - jie pasirūpina tavo žeme. O pavasarį, kai pradėsi sodinti, tada ir imkis priemonių.
Aš kai įpyliau surūgusio pieno, tai jis į pievą atsikraustė. O MB jį galų gale nužudė. Tai likusią vasaros dalį buvo ramu. Tačiau dabar - vėl neįmanoma suskaičiuoti tų kurmiarausių - daržas išraustas, pievelė vėl išvaryta. Lai gyvena, man netrukdo. O pavasarį vėl supilstysiu į darže esančius kurmiarausius surūgusio pieno.
Atsakyti
Labas rytas.

Mano kurmiai apmokyti tik patvorius raust. lotuliukas.gif Bet taip sąžiningai darbuojasi. Kol nepasuko daržo vidurin, tai per daug neburbu. Bet patvoriai taip gražiai išpurenti. Galėtų aplenkt japonišką plukę, nes vos gyva liko. Bet pagalvojau, gal jos šaknis tos lervos ėda, o kurmiukas jas gaudo g.gif Jei pasuks link daržo, tai bandysiu kokiu rūgpieniu ir aš pilt. Iki šiol tai nieko nedariau.

Apkroviau daržą lapais. Trešnės ir vinkšnos. Kad jau ąžuolo netinka, o jis dar jų ir nenumetęs, tai juos kompostuosiu. g.gif

Papildyta:
QUOTE(iewike @ 2011 11 05, 12:05)
o laikrascius ar gerai kloti? jie gi fui, chemija, svinas ar dar kox ten brudas... kur jis dingsta? Gi neisgaruoja, paskui i busimas darzoves pateks....?

Skaitau dabar knygas Tingaus daržininko gudrybės ir Protingo daržo margumynai, tai ten abiejose pataria laikraščius kloti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 11 10, 10:07)
Palik tu tuos kurmius žiemai ramybėje - jie pasirūpina tavo žeme. O pavasarį, kai pradėsi sodinti, tada ir imkis priemonių.
Aš kai įpyliau surūgusio pieno, tai jis į pievą atsikraustė. O MB jį galų gale nužudė. Tai likusią vasaros dalį buvo ramu. Tačiau dabar - vėl neįmanoma suskaičiuoti tų kurmiarausių - daržas išraustas, pievelė vėl išvaryta. Lai gyvena, man netrukdo. O pavasarį vėl supilstysiu į darže esančius kurmiarausius surūgusio pieno.

gun_bandana.gif box.gif bash.gif protest.gif nono.gif gun_rifle.gif help.gif scare.gif fool.gif mega_shok.gif blush2.gif cry.gif ...na ir godumas žmogaus!!!!!!!! neišsitęko!!!!!..paskui nesistebėkit, iš kur vaikų toks žiaurumas!!!!!

http://tiesiaisviesi.../kurmis-83.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 10 lapkričio 2011 - 10:09