Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 02, 20:34)
lapai nėra žalia masė ir jų nereikia apkasti, o grėbliu įterpti į dirvą, taip greičiau suirs nei tiesiog gulėdami ant dirvos paviršiaus  4u.gif

ax.gif man tai nelabai jie ir peržiem suyra...bet pavasarį nekreipdama dėmesio sodinu ir vsio...nežinau , man rodos nekenkia jie žemėje...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 11 02, 20:21)
o kopūstų tose vietose neplanuojat sodinti? g.gif
Aš garstyčias palikčiau žiemai.

Aš šiemet auginau kopūstus ir sakiau nebeauginsiu - nuėdė kirminai labai, o trašų berti nesiruošiau. Tai sakiau geriau auginsiu kokias šparagines ar burokėlius daugiau.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 11 02, 23:03)
Aš šiemet auginau kopūstus ir sakiau nebeauginsiu - nuėdė kirminai labai,

po garstyčių augimo-negalima sodinti kopūstų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 11 03, 00:07)
po garstyčių augimo-negalima sodinti kopūstų.

O kur apie tai rašo?
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 11 02, 23:13)
O kur apie tai rašo?

kažkur skaičiau, kad garstyčias ir kopūstus puola tie patys kenkėjai, tai nerekomenduoja po garstyčių augimo toje žemėje iš karto sodinti kopūstus.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 11 02, 10:04)
Noriu šiemet iš kompostinės žemę perkelti į daržą. Turiu porą klausimų:
1. Kompostinės žemę geriausia į daržą mesti rudenį kaip ir mėšlą?
2. Tą kompostinės žemę dėti po mulču? Ir kaip jūs darote, juk jau yra mulčas uždėtas: ar jūs jį nukrapštote ar tiesiog užkratote ant mulčo ir paskui dar ant viršaus mulčą uždedate? Šito nelabai suprantu mechanizmo.

Vis tik prašau pakomentuoti žinančias ir praktikuojančias tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 11 03, 11:26)
Vis tik prašau pakomentuoti žinančias ir praktikuojančias tai  smile.gif

Mes kompostine zeme kratom pavasari.Ir pilciau ja ant mulco.
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2011 11 03, 10:30)
Mes kompostine zeme kratom pavasari.Ir pilciau ja ant mulco.

Kažkaip man atrodo, kad truputį per riebi ta kompostinė žemė, lygiai kaip ir mėšlas. O mėšlą reikia barstyti rudenį. Tai galvoju kad ir su kompostine tas pats. Kas gali dar pakomentuoti? Labai prašau kuo skubiau, nes sekmadienį jau planuoju tą daryti.

Atsakyti
tai, kiek tos kompostinės turit, kad bijot perriebinti dirvą? biggrin.gif
Jei plonu sluoksniu paskleisit ant dirvos, tai lašas jūroj bus. Rudenį išbarstyčiau tik tokiu atveju, jei turėčiau daug mulčavimo medžiagos - sluoksnis komposto ir ant viršaus mulčas.
Kitu atveju pavasarį sodinant daigus į dirvą įterpčiau arba sėjant žiemą-pavasarį sėklas daigų auginimui.
Ir dar, kompostuoti ant dirvos reiktų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 03, 11:41)
tai, kiek tos kompostinės turit, kad bijot perriebinti dirvą?  biggrin.gif
Jei plonu sluoksniu paskleisit ant dirvos, tai lašas jūroj bus. Rudenį išbarstyčiau tik tokiu atveju, jei turėčiau daug mulčavimo medžiagos - sluoksnis komposto ir ant viršaus mulčas.
Kitu atveju pavasarį sodinant daigus į dirvą įterpčiau arba sėjant žiemą-pavasarį sėklas daigų auginimui.
Ir dar, kompostuoti ant dirvos reiktų  4u.gif

Ačiū labai 4u.gif Užtat ir klausiu, nes nežinau, kada geriau tą kompostinę. Vadinas šį savaitgalį rami būsiu - tik lapus suigrėbsiu likusius, žemuoges, avietes nsuskinsiu paskutines ir poilsis...
Tokiam daržiukui kokį turiu tai tos kompostinės žemės bus sočiai - turiu tik 3,5 lysvikes nedidukes išsimušusi, ale didinti nebeleidžia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 11 03, 09:38)
Kažkaip man atrodo, kad truputį per riebi ta kompostinė žemė.

nebus per riebi.
Kompostinę žemę aš paskleidžiu ant daržo žemės maždaug 2-3 cm sluoksniu. Rudenį taip padariusi:
*sodinau žieminius česnakus,
*sodinau braškių daigus, po to užmulčiavau pjauta žole,
*užsėjau salotomis, rapsu, vikiais.
Pavasarį paskleidusi ant daržo žemės-sėju/sodinu daržoves.

Komposto neturiu tiek daug, kiek norėčiau, nes dar reikia jo kambarinėms gėlėms ir pomidorų/agurkų ankstyvam sėjimui.
Atsakyti
aha , pas mane irgi jo vis jo būna maža krūvelė... g.gif atrodo per vasarą ir nemaža krūva prisideda , o paskui susivirškina ir niek nelieka...o dar šiemet moliųgą ant viršaus buvau pasodinus , tai rudenį visai kauburėlis beliko biggrin.gif
Tai panaudojau juoduosius serbentus sodindama...
O dabar lapų prigrėbiau ir sukompostavau su velėna...bet tai pavasarį irgi bus miniatiūrinė krūvelė , vėl bus galima moliūgą užsodinti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 03 lapkričio 2011 - 15:08