Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(jurginėlis @ 2011 10 23, 20:47)
gražu, tik nedažlibinu kuom tarpvagiai apdėti ax.gif

taip pat žole. Tik daržo gale tarp braškių ir lelijų lysvės, tarp braškių ir kardelių-niekuo.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 23, 20:31)
jau galiu ir žiemos laukti:

user posted image

OHO 4u.gif cia jums. Man toki grozi savo darze padayti yra kosmosas blush2.gif visa vasara mulciavau, piktzoles vis tiek pralysdavo, kelis kartus ravejau, o dabar vel apaugo ir dar lyg tais tokiomis zliugemis. Tai jau sakiau paliksiu pavasariui ir per ziema ieskosiu informacijos visokios, matyt kazka ne taip dariau
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 10 24, 09:56)
visa vasara mulciavau, piktzoles vis tiek pralysdavo, kelis kartus ravejau, o dabar vel apaugo ir dar lyg tais tokiomis zliugemis.

turint pakankamai mulčio ir tinkamai mulčiuojant, piktžolių tik viena-kita išlenda. Dėl šių priežaščių negaliu mulčiuoti viso savo daržo. Apsisprendžiau mulčiuoti tik braškes, kurių turim taip pat nemažai.
Atsakyti
diasaja o kas čia tos tamsios priekį nuotraukos...aš irgi tik braškėms užtenku, na dar kelis kart būna jei namuose nupjaunu - česnakams...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 23, 19:31)
jau galiu ir žiemos laukti:

gražu thumbup.gif mano darže šiuo metu ir tvarkos trūksta blush2.gif gerai kad jau galinsogos nušalo, o tai naktim nemiegojau jau bijau.gif viso daržo-gėlės nespėjau šiemet užmulčiuoti, pats centriukas tik dirva, tai ten jos vešėjo, nespėjau rauti doh.gif kur mulčiuota jų nebuvo thumbup.gif o braškėms labai reiktų patalų dar šiemet ax.gif na gal savaitgalį oras bus padorus, pjausim žole ir mulčiuosim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 10 24, 10:28)
diasaja o kas čia tos tamsios priekį nuotraukos...

braškių lysvių gale-tulpės, kurios užmulčiuotos pelenais ir durpėmis, o viena lysvė gale-lelijos, užmulčiuotos taip pat pelenais ir durpėmis.
Atsakyti
Mano mulčiaus jaunedaug liko , apdžiuvo, dr bandžiau krauti ant viršaus pjuvenų, kitų žolių, bet matyt pavasarį plika žolė bus. Svajoju nusipirkti elektrinę žoliapjovę, tada tiesiai ant lysvių iš rezervuaro nešiu, nes nugara sopa nuo nešiojimo. blush2.gif
Klausimas- po bulvių nukasimo liko plikas tiesus be lysvių, be vagų laukas, ant kurio kroviau žoles, šieną. Pavasarį planuoju ten sodinti morkas ir pan... Ar reiktų sukasti lysves, aplamai nuo ko pradėti neįsivaizduoju, nes mulčiuojant tai lyg nereik perkasti, bet į plyną plotą be takelių irgi nesodinsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 10 24, 11:14)

Klausimas- po bulvių nukasimo liko plikas tiesus be lysvių, be vagų laukas, ant kurio kroviau žoles, šieną. Pavasarį planuoju ten sodinti morkas ir pan... Ar reiktų sukasti lysves, aplamai nuo ko pradėti neįsivaizduoju, nes mulčiuojant tai lyg nereik perkasti, bet į plyną plotą be takelių irgi nesodinsi  g.gif

Aš daryčiau taip:
jeigu yra didelis mulčio sluoksnis, tai praskleisčiau mulčią ir suberčiau sėklas eilutėmis pavasarį.
kasti tikrai nereikia. Pavasarį, pakėlusi mulčią, pažiūrėk kokia žemė bus puri bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 10 24, 09:56)
per ziema ieskosiu informacijos visokios, matyt kazka ne taip dariau

Ir aš. Atrodo dėjau mulčio, bet rudeniop vistiek praaugo jį žolės. Ne tiek, kiek visai nemulčiavus, bet yra.

Braškės mano pievoje. Žiūriu jau ir ūglių spėjo išleist. Ieškau pjuvenų, apkrausiu apie daigus, o takelius paliksiu, vistiek su žoliapjovę reiks vasara pjaut. g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 24, 11:23)
Aš daryčiau taip:
jeigu yra didelis mulčio sluoksnis, tai praskleisčiau mulčią ir suberčiau sėklas eilutėmis pavasarį.
kasti tikrai nereikia. Pavasarį, pakėlusi mulčią, pažiūrėk kokia žemė bus puri bigsmile.gif

Mulčo nedaug, žemės nesimato, gal kokie 8 cm. Kai kur jau mažiau , esu toli nespėju apdėti.
Jei nekasti, t.y. nedaryti lysvių tai nesimatys kur pasėjau, nes bus viena lygut lygutėlė dideliausia lysvė bigsmile.gif , reiks kokiais kuoliukais žymėti bigsmile.gif

QUOTE(Irvel @ 2011 10 24, 15:23)
Ir aš. Atrodo dėjau mulčio, bet rudeniop vistiek praaugo jį žolės. Ne tiek, kiek visai nemulčiavus, bet yra.

Yra yra ir pas mane rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 10 24, 17:04)

Jei nekasti, t.y. nedaryti lysvių tai nesimatys kur pasėjau, nes bus viena lygut lygutėlė dideliausia lysvė  bigsmile.gif ,

kai sudigs-pasimatys kur palikai vietos praeiti.
Atsakyti
Aš trumpai, perskaičiau kelis puslapius, paskutinius, kurių nebuvau skaičiusi. Keli pastebėjimai:
1) asiūkliai tikrai nerodo ar žemė rūgšti ar šarminė - jie auga bet kur., kur yra aukštas gruntinis vanduo, kur drėgna;
2) jei renkasi samanos, tai irgi nebūtinai rūgščios žemės rodiklis, tiesiog vėl yra drėgna. Tam kad nebarstyti tų dolomilčių ar kt. priemonių aš pavasarį subadžiau žemę apie 10 cm gylio šakėmis. Perteklinė drėgmė išgaravo ir dingo visos samanos, asiūkliai.
Tarp kitko, šiemetiniai pastebėjimai - pradėjus mulčiuoti (pirmi metai), sumažėjo asiūklių. Nzn, ar tiesiog sutapo kad jau keli metai dirbu žemę ar nuo žemės kokybės.
Atsakyti