Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 10, 23:00)
a jie įpratę žiemą gilyn, kur neįšala nuvairuot - 3-4 metus vystosi dirvoj, kol iš lervos vabalas išsirita.

Ir NIEKO negalima padryti? Kokiais česnakų nuovirais laistyti, ar pan? Nu kaip vampyrus bigsmile.gif
Atsakyti
varnėnai, žvirbliai, kurmiai, ežiukai, žalčiai ir t.t. smile.gif

Česnakų nuoviru sulaistyt dirvą mastau.gif Tai galima prisodint česnakų daug. Pusė braškių draugauja su česnakais, kita pusė - nea. Antrojoj vis užtinku suniokotų daigelių.

Manyčiau laistant daržus ir lietūs gana greit tą nuovirą išplautų. Bet ir čia neišeitis - dekoratyviuosius česnakus ( kurie taip pat išskiria atbaidančias medžiagas) ne grambuolio lervos suvalgė, o kurkliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 spalio 2011 - 08:06
pas mane irgi grambuolio lervu yra. pirmus metus naikino braskes, siemet burokus isede, bet kazkaip nesuku sau galvos. Beje, kazkus skaiciau, kad i ju urvelius, radau ir as prie buroko tokius, reikia pripilti daug vandens, nes jie nemegsta, kitamet meginsiu. sia savaite isardziau komposto deze ir isveziojau ta zeme, tai ten ui kiek pririnkau. Anot mano dedes agronomo, tai nelabai cia kaip su jais pakovosi, o dar kai be chemijos noriu, tai as kazkaip nesinervinu kai randu, o tik sutraiskau ir psio biggrin.gif pas mane jau darzas po lapais ilsisi, braskes apdetos pjuvenomis, kazkaip jau pavasario laukiu biggrin.gif
Atsakyti
Ot as ju urveliu nesu aptikus,bet perkasant susinaikina nemazai.Siemet pirmi metai kai ka mulciavau,pvz. nurovus paprikas negiliai sukasiau,mulcio beveik nebebuvo,tai tie grambuoliai buvo maziukai,turbut siumetiniai,tai juos visus kiek radau sunaikinau,o jei nebuciau kasus jie sau toliau augtu ir kenktu.Mulciavimas gerai,bet is kitos puses priveisia kenkeju.
Atsakyti
sveiki, turiu klausima, o kazin jei ziemai noriu paruosti pieva, kad kita met butu darzas, ar tinka dabar su pernyksciais siaudais apdeti? Ir kazin ar reikia tais raugais pilti, kad tie procesai prasidetu? Ar per ziema jie ir taip prasides?
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2011 10 23, 00:20)
o kazin jei ziemai noriu paruosti pieva, kad kita met butu darzas, ar tinka dabar su pernyksciais siaudais apdeti?

taip greitai pieva nedings, nebent kitam pavasariui.
Atsakyti
pamiršau pasigirti, kokią aš turiu padėjėją kovojant su grambuolių lervomis. Štai:

user posted image

mano Milka darže su manim visur, bet niekaip nesuprasdavau kodėl ji kapsto mulčiuotas braškes g.gif O pasirodo, kad ji ten ieško sau deserto bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena.

Gera padėjėja biggrin.gif

O aš visas vienmetes gėles nukarpiau prie pat žemės (neroviau) ir stiebus sunešiau ant lysvių. Paskui lapų dar ant viršaus užkrausiu.Kažin su tom gėlėm ar gerai aš čia g.gif Kosmėjos buvo tokiais storais stiebais, paparčiai dar, melsvių devynios galybės. Gal supus iki pavasario. Kol kas dar vis šieno neatveža.

Pirkau Bubliko knygą (Jasionio išversta) Protingo daržo margumynai. Tai dabar skaitau ir mokausi. biggrin.gif
Atsakyti
Aš ir visas gėles kroviau ant lysvių, stambesnius augalai mielai prigula pas avietes.
Dariau porą naujų lysvių pievoje iš rudens, kroviau sugrėbtus lapus, tai nurautos melsvės yra labai gerai ant lapų užkloti, nebeišdradsko vėjas lapų į patvorius iš po melsvių, tiesiog super:)
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 10 23, 12:01)
Gal supus iki pavasario.

jeigu ir nesupus-ne bėda.
Atsakyti
jau galiu ir žiemos laukti:

user posted image
Atsakyti
gražu, tik nedažlibinu kuom tarpvagiai apdėti ax.gif
Atsakyti