Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2011 08 11, 11:59)
Zirze, ok, ačiū
Tu taip manai, bet tikrųjų yra taip, kaip rašė Svajonė  4u.gif . Tik yra niuansas, - tokiu atveju  jei autorius nepasirašė sutarties, kad teises perleidžia kam nors kitam. Jei nepasirašė, iki gyvenimo galo nuotrauka yra jo, o po mirties - artimųjų, paveldėjimo teisėmis (+yra visokių niuansų).  Net reklamčikas nusipirkęs nuotrauką nėra tos nuotraukos savininkas.  Jis ją gali panaudoti reklamai, tačiau pardavinėti stokams negali.

drinks_cheers.gif realiai kaip Laukinė rašė, tai tiek klientas pažeidė jos autorines teisės, ir galų gale dar ir parduotuvė pažeidė Laukines teises.. klientas, kad davė nuotraukas be sutikimo parduotuvėj, o parduotuvė komerciniais tikslais tas nuotraukas naudoja taip pat be sutikimo.. paprastai tariant- tai vagystė smile.gif
Atsakyti
Nesugebu atsinaujint savo pentaxo, pagal visas instrukcijas. Baigiu pasikarti. Duosiu vyrui ir tepasiunta. Vakar užstrigo kelis kart.

QUOTE(sayonara @ 2011 08 10, 12:31)
4u.gif galvoju. gal pasiimčiau laisvą dieną...
Oi kaip fainai

QUOTE(kristukass @ 2011 08 10, 17:59)
. As zinok nieko nebijau.  cool.gif  mirksiukas.gif
biggrin.gif Merginos labai taikliai pasakė, aš nesupratau kas, bet man irgi pusė nelipo.

QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 08 10, 20:28)
Emocijų temai:
oi kokie gražūs vainikai, tik violetinės man perdaug.

QUOTE(Maggie @ 2011 08 10, 12:05)
as tai jau susipainiojau. tiek pas tave tu aistru lotuliukas.gif visko po truputi, nors deja, retai kada pavyksta visame kame buti the best bent jau sau mirksiukas.gif

Jo, žinok taip ir yra. Jau nebeprisiliečiu prie tapybos, rankdarbių, muzikos biggrin.gif Visko po truputį, mažu aš genijus laugh.gif sako anie pražysta tik jei moka atsirinkti biggrin.gif Panašu, kad aš ne. O dėl teatro, anas pas mane buvo nuo mokyklos ir Vilniuje 1999-2001.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 11, 12:02)
drinks_cheers.gif realiai kaip Laukinė rašė, tai tiek klientas pažeidė jos autorines teisės, ir galų gale dar ir parduotuvė pažeidė Laukines teises.. klientas, kad davė nuotraukas be sutikimo parduotuvėj, o parduotuvė komerciniais tikslais tas nuotraukas naudoja taip pat be sutikimo.. paprastai tariant- tai vagystė smile.gif
drinks_cheers.gif
Parduotuvė turi turėti raštišką autoriaus sutikimą cool.gif Jau kartojuos, bet kai viena rašytoja užsakė knygai viršelį, vieną kart sumokėjo, parašiau sutikimą, antram leidimui - vėl ji man moka ir prašo sutikimo (aš aišku neprieštaravau biggrin.gif )
Žiūriu spragų fotografai turi, reiktų į pirmą puslapį įdėti http://www.latga.lt/ Čia kaip tėve mūsų kūrėjams turėtų teisės būti žinomos.

Nu psio, minų neradau, einu patenkinta darbuotis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 rugpjūčio 2011 - 12:22
QUOTE(rG @ 2011 08 11, 12:08)

Žiūriu spragų fotografai turi, reiktų į pirmą puslapį įdėti http://www.latga.lt/ Čia kaip tėve mūsų kūrėjams turėtų teisės būti žinomos.

Nu psio, minų neradau, einu patenkinta darbuotis  biggrin.gif

su latga geriau neprasidėti, sušikti monopolininkai..
Atsakyti
aš vis dar nespėju skaityti, vis tvarkau nuotraukas, o kai laiko tik po pora val. per diena tai judu kaip vėžlys.
rodau viena man labai miela, nors pakankamai nusivyliau savim ir technika, bet gelbėt kaili dabar reik smile.gif
galit išsakyt savo nuomone, ji visad labai ydomi
user posted image
Atsakyti
Va mano viršelių nuotraukos biggrin.gif Grožėkites Baisybių baisybė biggrin.gif Gal kritikos? bigsmile.gif Nežinau ką ten su jom darė, nelabai tada gaudžiausi biggrin.gif Ir modelio sutikimo visai nereikėjo.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 11, 12:24)
su latga geriau neprasidėti, sušikti monopolininkai..

Aš apie teises, ten daugybė aktų (bent prieš keletą metų buvo) pasiskaitymui. Kadangi nesu kaži kokia kūrėja (labiau kūrėja be rezultatų), tai dar ir nesidomiu jais ypatingai, o ir pletkų negirdėjau blush2.gif

Vienintele, gerai wub.gif Paprasta, bet kokybiška, gražios moterys, gražūs vaikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 rugpjūčio 2011 - 12:39
Vienintele, siaip man grazu, tik noretusi kad mamyte nebutu issiziojusi. Ir man ta rankine ar kas ten balto nezinau ar patinka... Ir siaip ta mamyte lyg kazka daro su rankomis, demesys beveik visu i jas, o pati daro nusisukusi... Bet cia mano sapaliojimai.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 11, 12:35)

Vienintele, gerai  wub.gif Paprasta, bet kokybiška, gražios moterys, gražūs vaikai.

dėkui, labai jau ištraukta ji, nes pradinis varinatas tai labai daug triukšmų

QUOTE(JEma @ 2011 08 11, 12:36)
Vienintele, siaip man grazu, tik noretusi kad mamyte nebutu issiziojusi. Ir man ta rankine ar kas ten balto nezinau ar patinka... Ir siaip ta mamyte lyg kazka daro su rankomis, demesys beveik visu i jas, o pati daro nusisukusi... Bet cia mano sapaliojimai.

tas bata tai suknele mergaites smile.gif lauki kol dar jai uždės, šiaip du vaikučius su mamos nutaikyt kad vsiis būtu ok man buvo misija neymanoma smile.gif)) o ir skubama buvo nerealiai, na bet čia aš teisinuosi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 11, 13:18)
žinoma negali, visos autorinės teisės priklauso tau, užsakovas gali naudoti tik asmeniniams tikslams- šeimos albumas ir pan- jei sutartyje nenurdyta kitaip.. realiai jei net nėra sutarties, tai visos autorinės teisės lieka tavo.. o užsakovas tik turi teisę į savo veido atvaizdą- t.y. be jo sutikimo tu negali publikuoti darbų kur matosi jo veidas..

g.gif reiktu apie tai ir man apsisviest daugiau. Gal zinai kur galima tokios info ieskot?
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2011 08 11, 12:49)
g.gif  reiktu apie tai ir man apsisviest daugiau. Gal zinai kur galima tokios info ieskot?

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=207199
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 11, 12:35)
Va mano viršelių nuotraukos  biggrin.gif

nu ta antra visai normaliai smile.gif pirma tai nepatiko, ten šviečia kažkas?
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 11, 14:35)
Va mano viršelių nuotraukos  biggrin.gif Grožėkites  Baisybių baisybė biggrin.gif Gal kritikos?  bigsmile.gif  Nežinau ką ten su jom darė, nelabai tada gaudžiausi biggrin.gif Ir modelio sutikimo visai nereikėjo.
Aš apie teises, ten daugybė aktų (bent prieš keletą metų buvo) pasiskaitymui. Kadangi nesu kaži kokia kūrėja (labiau kūrėja be rezultatų), tai dar ir nesidomiu jais ypatingai, o ir pletkų negirdėjau  blush2.gif

Vienintele, gerai  wub.gif Paprasta, bet kokybiška, gražios moterys, gražūs vaikai.

g.gif man neatidaro
QUOTE(rG @ 2011 08 11, 14:52)

tongue.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 11, 12:55)
neklaidink prašau žmonių smile.gif pasidomėk prieš tai, ok? smile.gif užsakovas nieko apsoliučiai negali daryti su nuotraukomis, neturi jokių teisių į jas..

sunkus rytas? biggrin.gif

hehehe
Atsakyti