Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 10, 23:29)

O del centravimo - matau ir as, kad labai centruota. Bet - ar tai visada blogai? Man irgi, labai drinks_cheers.gif

Manau- jokiais būdais ne visada. Kai kada centravimas man net gražu. Bet šiuo atveju jis man kiek krenta į akis negerąja prasme. Nors nuotrauka man vistiek patinka. Jaučiu tą jausmą, tą rytą, matau kylančią pastatais saulę, drėgmę, sakau- jaučiu.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 10, 23:34)
Ankstyvas rytas Amsterdame (ir bandymas pazaisti su HDR formatu...  ax.gif)

labai faina nuotrauka smile.gif

QUOTE(juratike13 @ 2011 08 11, 08:40)
Laba ryta...
Kas su koliažais užsiims...kur foto siunčiam?Ryt manes nebus, tad jau šian noręčiau foto išsiūst...

as uzsiimsiu, bet pirmajai nuotraukai suruosti duosim 1 savaite
nuotraukas siuskit Budreckytei@gmail.com
Atsakyti

Sveikutes, ale gi greitos smile.gif tik akim permeciau, bo tai reiktu puses dienos viska perskaityt blush2.gif
ale fainai akis paganiau i nuotraukytes thumbup.gif
pati ir apturejau savaitgali fotosesija, tik dar nebuvo kada prisest patvarkyt doh.gif imesiu veliau kanors

paprasta wub.gif kazkaip is isos temos tavo mergyte taskuota suknyte labiausiai istrigo, nu ziauriai miela foto
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 09, 19:30)

man tai jie jau atsibosta. bent jau cia, forume. nes paziuriu pirmas 5s. jei tik pamatau, kad skrajoja, iskart jungiu lauk. jei neskrajoja, tai tada 10s. bet tai ir atsibosta.. man jie labiau tik jauniesiems/kriksto tevams skirti. ir pazistamiems.
bet macius ir tikrai patinkanciu, kur paziuriu kelis kartus smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 10, 07:18)
Sveikos  4u.gif

http://qlc01.blogspot.com/
Papildyta:
mergaitės šypsena nenatūrali atrodo, ir žemesnio fotografavimo taško norisi  g.gif

man patinka reportaziukai thumbup.gif
Atsakyti

Stai dalyvaujanciu koliazu zaidime sarasas:

rG
Maija
Zirze
dalyja
eurik@.k
Svajone
ypač
airv
juratike13
dziustik

Pirmajai nuotraukai suruosti duodama savaite laiko,t.y. iki kito ketvirtadienio, 18 dienos. Pirmenybe teikiame naujoms nuotraukoms, sena pateikiame tik tokiu atveju, jeigu nespejame padaryti naujos wink.gif Tesini darome dar savaite laiko. Nuotraukas siusti adresu budreckytei@gmail.com . Gauta nuotrauka galima keisti vietomis. Veluojanciu lauks bausme!
Atsakyti
Sveikos, iškilo klausimas:
Situacija: Jūs fotografuojate vaiką su vienos parduotuvės drabužiais. Atiduodate tas foto šeimai, o ta šeima "duoda" tas foto naudoti savo parduotuvės asortimento reklamai. Bet tarkim Jums ta parduotuvė pvz nepatinka ir Jūs to nenorėtumėte. Kokios Jūsų, kaip fotografo teisės? Ar tie užsakovai, kurie moka už foto, su Jūsų darytom foto gali daryt bet ką?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 11, 11:09)
Situacija: Jūs fotografuojate vaiką su vienos parduotuvės drabužiais. Atiduodate tas foto šeimai, o ta šeima "duoda" tas foto naudoti savo parduotuvės asortimento reklamai. Bet tarkim Jums ta parduotuvė pvz nepatinka ir Jūs to nenorėtumėte. Kokios Jūsų, kaip fotografo teisės? Ar tie užsakovai, kurie moka už foto, su Jūsų darytom foto gali daryt bet ką?

žinoma negali, visos autorinės teisės priklauso tau, užsakovas gali naudoti tik asmeniniams tikslams- šeimos albumas ir pan- jei sutartyje nenurdyta kitaip.. realiai jei net nėra sutarties, tai visos autorinės teisės lieka tavo.. o užsakovas tik turi teisę į savo veido atvaizdą- t.y. be jo sutikimo tu negali publikuoti darbų kur matosi jo veidas..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 11, 11:18)
žinoma negali, visos autorinės teisės priklauso tau, užsakovas gali naudoti tik asmeniniams tikslams- šeimos albumas ir pan- jei sutartyje nenurdyta kitaip.. realiai jei net nėra sutarties, tai visos autorinės teisės lieka tavo.. o užsakovas tik turi teisę į savo veido atvaizdą- t.y. be jo sutikimo tu negali publikuoti darbų kur matosi jo veidas..

Realiai mano konkreti situacija kiek kitokia nei aprašiau, bet kad nereikėtų ilgai rašyt, tai sukonkretinau maždaug taip. Jo, sutarties nėra (vis neprisiruošiu), klientas geranoriškas ir man net negaila tų foto, tiesiog panūdau sužinoti kaip būtų jei situacija būtų kokia nelabai geranoriška smile.gif Ačiū SM.
Atsakyti
Merginos man pvz kaip pradedanciajai reikia jusu patarimo, kokiais mazdaug nustatymais reiketu fotografuoti blogo apsvietimo patalpose. Na va kaip pvz imetu visiskai neredaguota ir be jokio meno nuotrauka. Ji daryta Akropolyje. Tarkim nenoriu blykstes. Nu man ziauriai truksta kokybes, kiek suprantu labai daug triuksmo ir tt. Kiek esu isbandziusi nustatymu vis negaunu padoraus vaizdo. Pasiziurejus kitu nuotraukas matau, kad isgaunamas vaizdas prietemoje buna labai grazus ir net nepasakysi kad buna tamsu g.gif blush2.gif
user posted image

Siandien einam i vieno berniuko gimtadieni. Bus sode. Lietus pliaupia tad sedesim sodo namelyje, kuriame sviesos tikrai nedaug. Noresiu pafotografuoti musu vaikucius, iamzinti pirmaja berniuko zvakute ant tortuko smile.gif Tad laiko bandymams kaip ir neturiu. Uztat idomu kokie nustatymai einamiausi tokiose situacijose blush2.gif
Atsakyti
Birbusiuk, dėkui 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 11, 11:09)

aš manau, kad jei tu nesudarei jokios sutarties, jie su tomis nuotraukomis gali daryti ką nori 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 11 rugpjūčio 2011 - 11:40
QUOTE(paprasta @ 2011 08 11, 11:40)

aš manau, kad jei tu nesudarei jokios sutarties, jie su tomis nuotraukomis gali daryti ką nori 4u.gif

neklaidink prašau žmonių smile.gif pasidomėk prieš tai, ok? smile.gif užsakovas nieko apsoliučiai negali daryti su nuotraukomis, neturi jokių teisių į jas..
Atsakyti
Zirze, ok, ačiū

QUOTE(paprasta @ 2011 08 11, 11:40)
Birbusiuk, dėkui 4u.gif

Tu taip manai, bet tikrųjų yra taip, kaip rašė Svajonė 4u.gif . Tik yra niuansas, - tokiu atveju jei autorius nepasirašė sutarties, kad teises perleidžia kam nors kitam. Jei nepasirašė, iki gyvenimo galo nuotrauka yra jo, o po mirties - artimųjų, paveldėjimo teisėmis (+yra visokių niuansų). Net reklamčikas nusipirkęs nuotrauką nėra tos nuotraukos savininkas. Jis ją gali panaudoti reklamai, tačiau pardavinėti stokams negali.

Atsakyti