perkėliau žinutę į kitą temą
QUOTE(Tendre @ 2011 08 20, 19:27)
Žinau, kad čia orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema, o ne patarimų tema, bet gal patarsite man..? Radau tik senas temas apie orchidėjų priežiūrą, nežinau, kur daugiau kreiptis...
Taigi esmė tokia: orchidėja nužydėjo, tuomet nukirpau žiedkotį iki sekančios akutės ir ten išaugo ne žiedas, bet lapai.. Ar tikėtis iš jo "keikio"? Ar kirpt žiedkotį iki sekančios akutės?O gal visai nukirpti žiedkotį?
Orchidėją noriu persodinti, nes paaugo ir kelios šaknys išlindo iš vazonėlio. Ar geriau to nedaryt kai auga "keikis"?Gėlė pasviro, nes buvo visąlaik viena puse atsukta į šviesą. Persodinant gal atitiesinčiau ją.. Be to pradėjo gelsti lapas, nukirpau pageltusio lapo dalį ir toliau nebegelsta, bet niekaip neatrenku, nuo ko ji gelto... Gal pagelbėsit? 4u.gif
Taigi esmė tokia: orchidėja nužydėjo, tuomet nukirpau žiedkotį iki sekančios akutės ir ten išaugo ne žiedas, bet lapai.. Ar tikėtis iš jo "keikio"? Ar kirpt žiedkotį iki sekančios akutės?O gal visai nukirpti žiedkotį?
Orchidėją noriu persodinti, nes paaugo ir kelios šaknys išlindo iš vazonėlio. Ar geriau to nedaryt kai auga "keikis"?Gėlė pasviro, nes buvo visąlaik viena puse atsukta į šviesą. Persodinant gal atitiesinčiau ją.. Be to pradėjo gelsti lapas, nukirpau pageltusio lapo dalį ir toliau nebegelsta, bet niekaip neatrenku, nuo ko ji gelto... Gal pagelbėsit? 4u.gif
Orchidėjų priežiūros tema
Ten dar parašysiu savo nuomonę apie šitą atvejį.
QUOTE(Lerikyte @ 2011 08 19, 10:04)
būtent šitai nieko nedariau užaugo auginiai ir pražydo. Kitą prieš tai kur pražydinau tai dariau ramybės periodą, kai subrandino auginį neliejau, kai pradėjo augt vokas pradėjau liet. Netręšiu beveik visai jų. nors reikėtų dažniau. O vokus užaugina?
Gal reikes ir man ilgiau palaikyti nelaistytas. Vokai uzauge dideli, stambus, tikrai galetu zydet...
QUOTE(simre @ 2011 08 20, 19:34)
Ačiū, atsiprašau, kad ne ten pataikiau. Bandysiu redaguot žinutę ir kraustytis ten
QUOTE(lasvegiete @ 2011 08 20, 19:35)
Gal reikes ir man ilgiau palaikyti nelaistytas. Vokai uzauge dideli, stambus, tikrai galetu zydet...
o vokuose pries saule matosi pumpurai ?
siandien buvau akropoli nieko gero viena tik patrauke aki, bet susilakiiau
Rodau savo palangę
O čia po vieną
Dar laukiam pirmųjų žiedų
O čia po vieną
Dar laukiam pirmųjų žiedų
QUOTE(Ingel @ 2011 08 21, 19:39)
kiek gražių žiedų
padėsim sulaukti
QUOTE(eliss @ 2011 08 21, 19:46)
Šios dienos naujokė ,kvepianti
simpatulka
neturiu nei vienos kvepiančios
gražūs vazonai,man tokie patinka (tiksliau tinka ) ir palangė puošni
Grazus ziedai
O pas mane siuo metu ant palanges ir lauke tik salotos , saknis ir lapus auginasi , o ziedu
O pas mane siuo metu ant palanges ir lauke tik salotos , saknis ir lapus auginasi , o ziedu
QUOTE(NENGA @ 2011 08 21, 22:58)
pas mane tas pats dar nors maistui tiktų,o dabar