Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinis

QUOTE(kazyte @ 2006 03 18, 19:36)
Irunia, visai fainas tavo derinukas!!! O ant ko tu suverei veltinio karolius? as Ciklantoj pirkau odini sniureli, bet jis trumpas, tik 80cm. blush2.gif

Turiu seną striukę odinę - tai prikarpiau juostelių blush2.gif
Beje, irgi neilgi gavosi, Tai aš ten visaip jungiau mazgeliais.
Atsakyti
ATRADIMAS laugh.gif vilną nudažiau maistiniais dažais, skirtais kiaušiniam dažyti (acto pyliau pagal instrukciją) :supe jokio virinimo, maišymo ir galima labiau pasiterlioti, dar reikia žiūrėti ar velsis, bet atrodo dažai kiek ploviau - neišsiplovė ir nebedažo rankų. assa.gif jei pasitvirtins - galima mažiukais kiekiais dažyti ir ekspermentuoti yahoo.gif spalvos gal ir nelabai ryškios, bet man ir gerai
assa.gif assa.gif
Papildyta:
Irunia - karoliai super.....ypač karoliukinis rutuliukas wink.gif sivinėjai ?
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 03 18, 01:05)
Apatinis slikelis gaunasi labai pansiai kai ant marles veli,o paskui viska nuimi.

O kaip ant marlės velti? blush2.gif tiesiog ant marlės ploną sluoksnį vilnos dėti ir velti po to šlapiai? g.gif
Atsakyti
Parasysiu kaip as veliu ant marles.
1. Pasitiesiu marles gabala.Suslapinu ir ant jo delioju labai plonai vilna.
2.Suslapinu vilna ir sluoksniuoju labai plonai toliau.( is viso salikui sluoksniuoju 2kartus.
3. Susuki viska atsargiai i ritineli ir keliuose vietose surisi su gumyte.
4. i karsto vandens puoda pripilu muilo ir visa desryte pamerkiiu 20-30 min.(prispaudziu truputi,kad neiskiltu i pavirsiu).Mirkoma tam ,kad vilna truputi ilystu i marles tarpelius.
5. Istraukiu destrye ir atsargiai isvynioju (kaikuri vilna buna labai susikabinusi tad labai atsargiai reikia atskirti.Zodziu lieka istiesta sluoksniuota vilna marleje)
6.Dabar vandens tame bliudelyje svelniai maigom visa marle ,truputi patrinam.Istrauke pametom gerokai i stala.Metom apie 10-20 kartu.Ir nuo svelniai iki stipriau.
7.Ir paskutinis etapas istampom viska,kad gautusi istiesta medziagele.
Jei norim,kad vilna butu is abieju pusiu tai visa tai pakartojam su kita puse.
jei kas mastot apie tokio tipo salikeli koks buvo cia nuotraukytej.Tada sluoksniujam didesniais kuoksteliais ,nelaikom tiek ilgai "desrytes" vandenyje ir maziau metom i stala.
Zodziu sekmes.
Galeciau darbo eigos nuotraukytes atsiusti,gal aiskiau bus,bet tada kazkuri turesit padeti,nes negaliu i foruma nuotrauku ikelti.
Atsakyti
Kaip įdomu.
Būtų puiku pamatyti darbo eigą, tika aš ir pati su foto įdėjimu nesusitvarkau... verysad.gif
Man pasidarė truputuką neaišku o tai ta marlę ir palieki ar nuplėši kaip nors??? ax.gif
Atsakyti
Jei tu nori tokio kaip nuotraukoj salikiuko skyleto tada marle nuplesi. Jei nori kokio vientiso tada ji lieka viduje.Nes apsivelia ir daug vilnos sulenda i vidu.Be to dar labai graziai viska sutraukia.Zodiu sunku pasakyti.
Gal i mano az atsiusk savo e-maila ir tau persiusiu visa atskanuota bukleta su foto.
Atsakyti
Gal galit kas pasidalint savo patirtim dažant juodais aniliniais dažais? Dažiau kaip ir kitas spalvas, kurios gavos puikiai, o iš norėtos juodos vilnos nusidažė tik pilkai blink.gif Ar jums sėkmingai nusidažė juoda spalva?
Atsakyti
Man irgi nepasiseke nudazyti juodai, gavosi baisiai negrazi spalva kazkokiom rudom demem, nezinau kodel schmoll.gif O taip norejosi grazios juodos spalvos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mari4 @ 2006 03 20, 18:44)
blogai supratau - per savaitgalį taip vėliau vėliau showoff.gif galvojau rankinę pateikti konkursui angel_sadangel.gif

Taigi nenusimink - gal sekantis konkursas bus aksesuarų mirksiukas.gif

Kas ma gali pasakyt - čia šlapiai velta ar adatom? g.gif
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted: 20 kovo 2006 - 18:13
QUOTE(Frosted @ 2006 03 20, 18:07)
Kas ma gali pasakyt - čia šlapiai velta ar adatom?  g.gif

rudos rankinės šlapiai veltos. pas mane irgi tokia pat "faktūra"gavosi
smile.gif
Atsakyti
Frosted rankiniu tai jau tikrai niekas adatom nevelia schmoll.gif visos veltos slapiai, gal tik kai kuriu gelytes padailintos adata (bent jau tos rudos). Arba priveltos adata ir paskui slapiai uzbaigtos. Gelytes darytos,man rodos, "intarsia" technika,- suveltas paprastas veltinis, bet nedaug, kad tik laikytusi, iskirptos gelyes ir dedamos ant tashes shablono po visais vilnu sluoksniais, ty,gerojoj tashes pusej... Tada veliama iprastai.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2006 03 20, 19:39)
Frosted rankiniu tai jau tikrai niekas adatom nevelia schmoll.gif  visos veltos slapiai, gal tik kai kuriu gelytes padailintos adata (bent jau tos rudos). Arba priveltos adata ir paskui slapiai uzbaigtos. Gelytes darytos,man rodos, "intarsia" technika,- suveltas paprastas veltinis, bet nedaug, kad tik laikytusi, iskirptos gelyes ir dedamos ant tashes shablono po visais vilnu sluoksniais, ty,gerojoj tashes pusej... Tada veliama iprastai.

biggrin.gif A vdug? laugh.gif
O jei tarkime suvelti šlapiai, galima po to adatom privelti ką nors? Ar jau ką suvėlei - tą suvėlei? g.gif
Kažkur mačiau, kad ant porolono gabalo vėlė sausau, needle felted g.gif tik kur mačiau? g.gif
Atsakyti