Tai kaip tokias skyles padaryt, a?
Apatinis slikelis gaunasi labai pansiai kai ant marles veli,o paskui viska nuimi.
Man atrodo,tie salikeliai daromi taip-
nuveli visa gabala, po to arba tas skyles iskerpi arba ispjaustai su skutimosi peiliuku.Tokiu principu, kaip mokykloj darydavom snaiges ar kitokius karpinius.
O kad taip uzsiriestu krastai,kaip antram paveiksliuke saliko, reikia dar slapia gabala patampyti i ploti, man taip gavosi.
Paskutiniai du greiciausiai velti ant medziagos ir nuemus-iskarpyti
nuveli visa gabala, po to arba tas skyles iskerpi arba ispjaustai su skutimosi peiliuku.Tokiu principu, kaip mokykloj darydavom snaiges ar kitokius karpinius.
O kad taip uzsiriestu krastai,kaip antram paveiksliuke saliko, reikia dar slapia gabala patampyti i ploti, man taip gavosi.
Paskutiniai du greiciausiai velti ant medziagos ir nuemus-iskarpyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2006 03 17, 18:23)
ANILINIAI DAŽAI VILNAI
Įpakavimas skirtas 400 g vilnos.
Dažai ištirpinami 0,5 l. karšto vandens, perkošiami į dažymo indą su vandeniu, supilama 2 šaukštai druskos, dažų tirpalas ir 2 šaukšta 30% acto (arba 6 šaukštai 9% acto). Viskas gerai išmaišoma, audinys maišant virinamas 30 min. Po to įpilti dar 1 šakštą 30% acto (arba 3 šaukštus 9% acto) ir virinti dar 20-30 min. Dažomas audinys turi būti apsemtas.
Nudažytą ir atvėsintą audinį gerai išskalauti vandenyje.
Va pagal šitą instrukciją aš dažiau ir su dažais vilnai, ir su dažais medvilnei.
Įpakavimas skirtas 400 g vilnos.
Dažai ištirpinami 0,5 l. karšto vandens, perkošiami į dažymo indą su vandeniu, supilama 2 šaukštai druskos, dažų tirpalas ir 2 šaukšta 30% acto (arba 6 šaukštai 9% acto). Viskas gerai išmaišoma, audinys maišant virinamas 30 min. Po to įpilti dar 1 šakštą 30% acto (arba 3 šaukštus 9% acto) ir virinti dar 20-30 min. Dažomas audinys turi būti apsemtas.
Nudažytą ir atvėsintą audinį gerai išskalauti vandenyje.
Va pagal šitą instrukciją aš dažiau ir su dažais vilnai, ir su dažais medvilnei.
Ačiū Mažulele , dabar tai tikrai nesuklysiu
Beje, girdėjau, kad dažant vilna kartais susivelia, nuo ko taip galėtų nutikti, ar dėl karščio ar dėl to kad maišoma?
QUOTE(sirenute @ 2006 03 17, 22:26)
taigi cia sneka apie dazyma, ar po dazymo ji nesusivelia, o velimui tai tikrai liuks , labai gerai veliasi
mano draugė tai kažkaip pirma suvėlė, po to dažė - ne iš tos čia vilnos, ale ir su ta galima taip padaryti, jei vienspalvis
QUOTE(Frosted @ 2006 03 17, 23:16)
Aš apie tą, "nuo avies" Man kažkaip visa gabaliukais dabar, laukiu kol išdžius, bet kažkaip neatrodo man, kad purensis jinai Jaučiu, pridirbau
nu jei labai minkei tai gal ir susigumulavo, bet aš pvz tai tiesiogine to žodžio prasme ne purenu o su tom šukytėm išdrąskau, nu kaip čia pasakyt.... taip jau kartais ir jėgos reikia, bet viskas čiki jei į veltinį nesusivėlė - manau ir tau pavyks
aš čia trputi ne į temą paklausti noriu...
ant ko veriate veltinio karoliukus norint, kad jie būtų su tarpais. Aš galvoju gal ant odinės virvutės?
ant ko veriate veltinio karoliukus norint, kad jie būtų su tarpais. Aš galvoju gal ant odinės virvutės?
QUOTE(neaiski @ 2006 03 18, 10:44)
Dar del dazymo-
galima dazyti jau nuveltus is baltos vilnos karolius.
Vienus idedi pradzioj virimo, kitus-veliau ir t.t. Cia -kiek nori atspalviu,
taip ir zaidi
Labai graziai atrodo-tokiu pereinamu spalvu karoliai ir apyranke,
kazkas jau buvo imete paveiksliuka
galima dazyti jau nuveltus is baltos vilnos karolius.
Vienus idedi pradzioj virimo, kitus-veliau ir t.t. Cia -kiek nori atspalviu,
taip ir zaidi
Labai graziai atrodo-tokiu pereinamu spalvu karoliai ir apyranke,
kazkas jau buvo imete paveiksliuka
O tu pati bandei taip dažyti? Mane domina kaip pavyksta po dažymo perskalauti , kad nebeleistų dažo . Nes man tai dažyta vilna šlapiai veliant dažo ir nuvėlus dar ilgokai perplovinėju kol nebebėga toks spalvotas vanduo . Tai manau , kad dažant nuveltus karolius būtų sudėtinga juos išskalauti ( nes jie gi tokie kietoki ) Ar kaip ten būna? Aš pati dažiau nuveltus šalius , tai gerai gavosi išskalauti ( bet jie tokie nelabai stori ir skalauti patogiau negu rutuliukus ...)
Ir dar norėjau paklausti o kokiomis svarstyklėmis jūs sveriate vilną ? Kadangi neturiu jokių svarstyklių , tai dažau "iš akies" , nors nelabai ir suprantu koks ten svoris ( lengva ta vilna ir tiek ) Šiaip man buityje svarstyklės kaip ir nereikalingos , bet gal žinote kokias nebrangias ir užimančias nedaug vietos . Gal čia klausimas ir "ne į temą" , bet kažkaip paskutiniu metu vis prabėga tokia mintis , tik nežinau ar išvis verta pradėti ieškoti tokių svarstyklių ?
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 18, 12:06)
aš čia trputi ne į temą paklausti noriu...
Gali verti ant ko tik nori , o norint "užfiksuoti" rutuliuką ant virvutės , tiesiog iš abiejų rutuliuko pusių užrišti po mazgelį . Ir rutuliukai neslankios .
QUOTE(*MAGIC* @ 2006 03 18, 10:14)
Aš pati dažiau nuveltus šalius , tai gerai gavosi išskalauti ( bet jie tokie nelabai stori ir skalauti patogiau negu rutuliukus ...)
vis norejau paklaust,- kaip tie shalikai? nekanda? imanoma uzsirisht? man kazkaip atrodo, kad velti shalikai per stori
O rutuliukus gi galima skalbyklej su panasios spalvos rubais keleta kartu perskalbt kol nustos dazyt
QUOTE(uups @ 2006 03 18, 12:35)
vis norejau paklaust,- kaip tie shalikai? nekanda? imanoma uzsirisht? man kazkaip atrodo, kad velti shalikai per stori
O rutuliukus gi galima skalbyklej su panasios spalvos rubais keleta kartu perskalbt kol nustos dazyt
Tie mano šalikai tai tokie apsigaubti per pečius , dar prie jų nuvėliau sages susisegti . O dėl dėvėjimo tai nežinau , abu jau padovanoti . Vieną mano sesuo jau pranešiojo , dėvėjo ne ant nuogo kūno , tai turbūt nekando , tik sakė , kad labai šiltas .
Irunia, visai fainas tavo derinukas!!! O ant ko tu suverei veltinio karolius? as Ciklantoj pirkau odini sniureli, bet jis trumpas, tik 80cm.