QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 03 14, 09:16)
laukiu laukiu ir nesulaukiu (o gal pražiūrėjau...) atsakymo dėl gėlyčių vėlimo šlapiu būdu: ar atskirais lapeliais velt, ar iškart visą, ar karpyt iš veltinio? o gal šlapiai negalima?
O pvz veliant tūrinį ant ko nors, juk iškart neuždėsi tos vilnos ant viso paviršiaus, tai po truputį privėlinėt ar kaip? Nu kaip būčiau dėkinga
jei kas pademonstruotų papunkčiui su iliustracijomis, negi pačiai reiks bandyt ir kitoms nemokšoms
rodyt?
jezau...nugi nera tu taisykliu galima-negalima... velk atskirai,velk visa ir lapukus ishkirpk...paziuresi kaip tau labiau patinka....ash asmenishkai tingiu po lapuka susiut...suveliau shlapia aguona po lapa, tai taip ir guli gabalais ....
o turinis velimas neveliamas ant turio.. nzn kas ish galvos liktu, jei ant jos pabandytum skrybele nuvelt
. Kazkur rasiau kaip veliu tapkes,- susirask per paieshka... o cia pailiustruosiu velta (skryhele ish neto).Taigi...reikes :
Ishsikirpti ish plastiko skrybeles shablona. Pamatuoji galva aplink/ padalini perpus, pamatuoji nuo ausies iki ausies per pakaushi/ padalini perpus.... nubraizhai tokio
dydzio plokscia skrybele + pridedi "parashtes" susitraukimui...tarkim,po 3 cm ish visu pusiu. Gali ir daugiau. Pridedi brylius, jei nori su bryliais. Galima kirpti shablona ir ish kartono (krashus sutvirtint lipnia juosta, kad nepasileistu), plastikinio stalo padekliuko ar pan. Ash veliau tapkes ant kartono sablono apsukto folija.,- irgi labai gerai. Taigi , dedam shablona ant burbuluotos pleveles:
tada ant jo kloji vilna viena kryptim,paskui kita... sudedi sluoksniu kokio nori storumo.Sluoksnuoji kad dengtu truputi daugiau nei shablona.
tada sudrekini vilna kad permirktu:
man asmenishkai purkshtuveliu nepatogu,- as uzkloju viska reta medziagele (skalbiniu maishelio, senos uzhuolaidos) , tada man vilna neishsilaksto.
Tada apverti shablona (man velhi lengviau apverst su ta prispausta medziagele)
uzhlenki krashtukus ant shablono (gali tekt padrekint):
Tada lygiai ta pati pakartoji su kita puse.
Paskui, jei nori, gali det antra spalva (lygiai taip pat uzlenkinedama kaip pirmaja):
o tada jau veli kaip iprastini shlapia 'objekta':
Beje, shita skrybele buvo veliama vis pakaitinant mikrobangej ir naudojant masazhuokli. Ash veliu su teshlos kochelu..man labai gerai
kai jau gerai susivelia,prakerpi ir ishtrauki shablona:
Papildyta:
tada veli toliau ,pvz,metydama i kriaukle:
kai jau nusprengi,kad gana,- blokuoji ant kamuolio:
palieki isdziut:
apkerpi krashtus pasinaudodama kokia lekshte:
ir turi skrybele:
puoshi gelytem, ar nepuoshi... veli dar viena
Gaila,niekur nerandu tapkiu velimo instrukciju
..kai velsiu, galesiu pafotkint ir idet..dabar sergu, nehaliu nuvaziuot vilnu nusipirkt