Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Gegytė @ 2011 08 08, 17:44)
Labas, mergytes uogytes smile.gif

pasivaidenu ir geda sakyt, bet visai neskaitau biggrin.gif tai kaimynas koks fainas isblasko jei lauke susiruosiu skaityt, tai savaitgali namie per daug zmoniu  bigsmile.gif vienzo, geda, geda ir dar karta geda. lotuliukas.gif

Sveika, kaip tik vakar myte tave apkalbėjom, nekaito ausys? drinks_cheers.gif
Neapsileisk, skaityk, bus dar tų kaimynų ir už šitą gražesnių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 08 08, 21:23)
nepanašu, kad ji būtų išleista lietuviškai. o kad viršelis matytas...tai jie visi vienodi smile.gif

Ah, šitaip - tada teks orginalo kalba skaityt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 08, 10:27)

Galvoju dar užklaust, ar galit pavardint knygas, kurios jums sukėlė labai labai didelį nusivylimą- na tikėjotės tOOOOOOkio, o gavosi pššššššššššššš biggrin.gif arba autorius...nes aš turiu, berods, du tokius autorius- visiškas fiasko- niekaip neprisijaukinau verysad.gif  g.gif

yra yra tokių g.gif Rugiuose prie bedugnės, Balta drobulė (buvau daug gerų atsiliepimų prisiskaičius, bet nepatiko), Ofelija mokosi plaukti

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 08, 13:59)
Call After Midnight (1987)
Chirurgo serija:

oho kiek daug blink.gif o aš įsivaizdavau, kad ji visai nauja rašytoja biggrin.gif pasirodo , kad tik dabar tepradėjo jos knygas Lietuvoj leist

QUOTE(Masako @ 2011 08 08, 15:20)
tai ar susitikot, panos???? bigsmile.gif kiba susimuset, kad nepasakojat nieko biggrin.gif

aš ir galvoju, kas čia dabar buvo, gal išvis nesusitiko, kad tylu ramu biggrin.gif

Man tai labai neskaitadieniai užėjo biggrin.gif tiksliau filmadieniai biggrin.gif Labai patinka man tie Džentelmenai ir žaidėjai, tik pradėjau aš ten tarp tų veikėjų maišytis, nebeatskiriu, kuris veikėjas yra kuris biggrin.gif
Atsakyti
Karen Rose "Suskaičiuok iki dešimties"
user posted image
Klasikinis trileris, apie žudiką-manjaką. Pats knygos stilius ir įvykių pateikimo forma, man priminė filmo scenarijų. Šiaip manau būtų visai neblogas kriminalinis filmas, bet deja knygoje truko kibirkštėlės. Na liepsnų, žiauriai sudegusių kūnų ir kitaip išniekintų ir išdarkytų, o taip pat ir prievartos, ten į valias, bet vat kažkodėl nebuvo taip, kad skaitai ir vis norisi dar. Žudikas jau pasidaro žinomas vos ne ties viduriu knygos, o toliau yra ieškomi motyvai. Šiek tiek autorė "įbėrė" šiokių tokių prieskonių įdėjus aistringą romaną ir šiokius tokius tarp asmeninius santykius.
Užgesinus gaisrą name randama labai stipriai apdegusi mergina. Paaiškėja, kad ji žuvo ne dėl gaisro. Tačiau su viena žmogžudyste neapsieinama. Vis dažniau randami panašiai nužudyti žmones ir padegti. Prasideda manjako gaudynės ir motyvų ieškojimas. Tačiau netgi ir sunkiai dirbant tarp partnerių įsižiebia nenumaldoma aistra, kuri ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir ištraukia praeities skeletus iš spintos.
O šiaip į pabaigą net kiek jau pavargau skaityti. Bet vis tik vertinu šią knygą kaip neblogą, nes buvo ir smagių vietų. Į pabaigą įvykiai pakrypo nenumatyta linkme, bet viskas pasibaigė amžinu happy end'u. Kaip sakoma ...iškėlė dideles vestuves ir gyveno ilgai ir laimingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 09 rugpjūčio 2011 - 00:21
sveikutės smile.gif Mergina kuri žaidė su ugnimi. Skaitau dabar Maeve Binchy,bet kažkodėl labai lėtai skaitosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 08 08, 18:29)
Nemažai knygų yra nepateisinusios lūkesčių. "Tryliktoji pasaka",Jamaikos smuklė",  Alvtegen "Kaltė",  Sophie Kinsella .

Sios patenka man i idomiu knygu sarasus,o tau i juoduosius biggrin.gif Pastebejau,kad daznokai visai ir sutampa mano ir tavo skaitomos knygos ir nuomones apie jas,bet su siom nesutapimas biggrin.gif Ypac su pasaka wub.gif
Atsakyti
Labas,

Prisiregistruoju pagaliau ir aš su Sofi Oksanen „Valymas“.

Perskaičiau Kristinos Sabaliauskaitės Silva rerum II, tikrai labai patiko, tai ne pirmoji dalis, kuri nuvylė, nes labai buvau patikėjusi visoms toms reklamoms. Antroji dalis tikrai tokia kitokia, nors mane ir ne iš pradžių įtraukė, bet jau kaip įtraukė, tai iki pat paskutinio puslapio. Tik jau man neatrodo šis romanas nei kažkuo stebuklingas, nei turintis kažkokios pažintinės vertės, netgi istoriniu man jį sunku pavadinti: na yra ten tų detalių, bet tik kaip toks fonas.. Labiau man tai romanas vis tik apie moteris, apie jų jausmus ir išgyvenimus, o tie jausmai ir išgyvenimai nedaug kuo tesikeičia, ar jos gyventų baroko, ar informacinės visuomenės laikais.
Ai, dar tiesa išsireiškimai ir mintys apie antrą galą kai kur tai šokiravo, ir ne vienoje vietoje, na jeigu tais laikais visuomenė taip kalbėdavo, o gal ir kalbėdavo, tai iš kur toks posakis "o mūsų laikais...". blush2.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 08, 10:27)
Galvoju dar užklaust, ar galit pavardint knygas, kurios jums sukėlė labai labai didelį nusivylimą- na tikėjotės tOOOOOOkio, o gavosi pššššššššššššš biggrin.gif arba autorius...nes aš turiu, berods, du tokius autorius- visiškas fiasko- niekaip neprisijaukinau verysad.gif  g.gif

Čia labai įdomu, bet labai individualu, vienam ta knyga didžiai įdomi, kitam gi - didžiulis nusivylimas. Tai ir renkamės kiekvienas sau...
Mane tai labai nuvylė Richard Bach. Tiltas per amžinybę, nes jau toks gražus buvo aprašymas, jau tokie be proto atsiliepimai buvo, knyga, pakeitusi gyvenimą ir pan.
Toliau labai keista, bet visai negalėjau skaityti Cormac McCarthy Laukinių arklių pakerėti, nors buvau skaičiusi to pačio autoriaus knygą Kelias ir galvojau, kad bus toks pat šedevras.
Vogti arklius nepadarė laukiamo įspūdžio, nors knyga rodos, tikrai nebloga, be to, mėgstu skandinavų rašytojus ir jų stilių.
Dar kelios buvo, bet dabar greitai neatsimenu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 09 rugpjūčio 2011 - 11:02
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 09, 12:01)
Vogti arklius nepadarė laukiamo įspūdžio, nors knyga rodos, tikrai nebloga, be to, mėgstu skandinavų rašytojus ir jų stilių.

As su sia tebesikamuoju, guli kol kas kaip grauztukas.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 09, 12:01)
Kristinos Sabaliauskaitės Silva rerum II
Tik jau man neatrodo šis romanas nei kažkuo stebuklingas, nei turintis kažkokios pažintinės vertės, netgi istoriniu man jį sunku pavadinti: na yra ten tų detalių, bet tik kaip toks fonas..

Tikrai? Visas ten aprašytas detales žinojai? Tai tu labai išsprusus istoriškai.
Man ten labai daug naujienų buvo - apie marą, to laiko papročius, mediciną. O Sabaliauskaitės skrupulingumu rankiojant autentiškas detales aš neabejoju, didžioji dauguma jų - iš analų (geras žodis biggrin.gif), ne jos sugalvotos.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 09, 13:01)
Labas,

Perskaičiau Kristinos Sabaliauskaitės Silva rerum II

Ačiū už atsiliepimą bigsmile.gif Šiandien kaip tik pradėsiu SR II Tai manęs dar tik laukia visi šie malonumai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos knyges 4u.gif

As dar vis intensyviai atostogauju,skaityti nelbai yra kada,tai kol kas tik perku knygas,bet neskaitau biggrin.gif Nors 2 visgi perskaiciau Grange "Limbu priesaika' ir J.C.Rufin "Adomo kvapas" Abi labai patiko,bet atsiliepimai gal veliau blush2.gif einu lagaminu i Norvegija krautis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 08 09, 11:16)
Tikrai? Visas ten aprašytas detales žinojai? Tai tu labai išsprusus istoriškai.

biggrin.gif
Taaip, istoriją labai mėgstu.
Nuo tolesnės diskusijos susilaikau, nes SR arba nepatinka, arba labai patinka, net iki garbinimo. Ateityje, tikriausiai, ne tik ekskursijos bus rengiamos, bet ir vaikai iš jos knygų istorijos bus mokomi biggrin.gif

O knygos tai aš nepeikiu gi. Man netgi patiko!
Atsakyti