Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(marakeš @ 2011 08 08, 16:04)
biggrin.gif

tai žinai, su mumis nepajuokausi, palyginsim greitai, kada kam ką rašė biggrin.gif

Kur jau čia su mumis pajuokausi? Greitai viską suseksim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 08, 11:27)
Galvoju dar užklaust, ar galit pavardint knygas, kurios jums sukėlė labai labai didelį nusivylimą- na tikėjotės tOOOOOOkio, o gavosi pššššššššššššš biggrin.gif arba autorius...nes aš turiu, berods, du tokius autorius- visiškas fiasko- niekaip neprisijaukinau verysad.gif  g.gif

Nagi, tokių tikrai turėtų būti...
Iki galo nenurašiau, gal dar kada pabandysiu, bet iš rimtesnių, pripažintų rašytojų labai sunkiai man sekėsi pažintis su Naguib Mahfouz kūryba (egiptietis Nobelio premijos laureatas), nuvylė Saramago "Aklumas", nesugebėjo sudominti Mika Waltari.
Beje, ponia Wasmo man irgi nelimpa. Perskaičiau aš Dinos trilogiją pažiovaudama ir prie jos knygų niekad nebegrįžau.
Isabel Allende tež labai abejingai nužvelgiu knygų lentynose.
Ir dar viena visų bet ne mano meilė - Haruki Murakami.
QUOTE(Indra666 @ 2011 08 08, 13:44)
Populiarumo kaina žiauri, tačiau visi mes trokštame būti tokie. Norime, kad mus pažinotų ir gerbtų.
Dar taip neseniai baigiau mokyklą.<...>

Tu nepyk, bet tas tavo "dar taip neseniai baigiau mokyklą" viską ir pasako - nutolsi nuo tos mokyklos, mažiau svarbu viskas atrodys, net ir populiarumas smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2011 08 08, 15:57)

Smagi idėja, bet jau po dviejų dienų tos knygos nebebus įmanoma paimti į rankas sad.gif
Atsakyti
o su kokia darbuotoja iš AL susirašinėjat? vieną pažįstu ax.gif gal su ja ax.gif
Atsakyti
tai ar susitikot, panos???? bigsmile.gif kiba susimuset, kad nepasakojat nieko biggrin.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 08 08, 15:57)

bigsmile.gif eik tu sau, nu jega thumbup.gif

Stikliuk, dabar taip staigiai sove i galva kaip nuvylusios: Allende Dvasiu namai, Grange Miserere.

Sidro namu taisykles ir man viena paciausiu knygu thumbup.gif

Besiblaskydama nuo vienos prie kitos knygos paemiau seniai is Pukio pirkta K. Ekman Ivykiai prie vandenu. Bandziau as ja ne karta skaityt, bet taip sunkiai sekesi isitraukt (stilius nera visai toks "lengvas", kaip man pasirode), tai siandien perlauziau as ja, ir taip jau neblogai isivaziavau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 08 rugpjūčio 2011 - 15:26
QUOTE(muminukas @ 2011 08 08, 16:19)
o su kokia darbuotoja iš AL susirašinėjat? vieną pažįstu  ax.gif gal su ja  ax.gif

Simona Petronytė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 08, 15:20)
tai ar susitikot, panos???? bigsmile.gif kiba susimuset, kad nepasakojat nieko biggrin.gif

zinoma, kad susitikom thumbup.gif pasedejom, kaip visada, 5 val. pasiplepedamos, o susimust - nespejom, neradom del ko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2011 08 08, 15:28)
[color=yellow][/color]  smile.gif

ne ta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 08 08, 16:17)
Smagi idėja, bet jau po dviejų dienų tos knygos nebebus įmanoma paimti į rankas sad.gif

QUOTE(Masako @ 2011 08 08, 16:20)
eik tu sau, nu jega thumbup.gif

Aha, idėja tikrai gera, tik kaži kaip seksis jai gyvuoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 08 08, 16:44)
zinoma, kad susitikom thumbup.gif pasedejom, kaip visada, 5 val. pasiplepedamos, o susimust - nespejom, neradom del ko biggrin.gif

saunuoles smile.gif bigsmile.gif

Atsakyti
laba.

žiūriu, vėl apie AL rašėt, tai suskubau pasitikrinti el. paštą. Tai viena knyga jau išsiųsta šiandien, kitą siųs kitą savaitę. Kaip suviliojo su Džeine Eir bigsmile.gif reiks stengtis lotuliukas.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 08, 11:27)
Galvoju dar užklaust, ar galit pavardint knygas, kurios jums sukėlė labai labai didelį nusivylimą- na tikėjotės tOOOOOOkio, o gavosi pššššššššššššš biggrin.gif arba autorius...nes aš turiu, berods, du tokius autorius- visiškas fiasko- niekaip neprisijaukinau verysad.gif  g.gif

dabar greitai neprisiminsiu visų nuvylusių, bet Rugiuose prie bedugnės tikrai yra tarp jų.

Stephen King ,,Purpurinė Roza”
Savaitgalį šią knygą buvau atidėjusi į šalį, bet šiandien vėl prie jos prisėdau ir pabaigiau skaityti. Esu lyg šiol skaičiusi keletą šio rašytojo knygų (,,Kerė”, ,,Šimtmečio audra”, ,,Švytėjimas”, ,,Žalioji mylia”, ,,Mizerė”) ir, kadangi paskutiniu metu pajusdavau norą paskaityti kokį nors S. King’o romaną, pasiėmiau šį- ,,Purpurinę Rozą” (pažymėta 22 skaičiuku).

Romano centre- moteris, Roza, keturiolika metų kentėjusi vyro smurtą, galiausiai kone spontaniškai sumaniusi pabėgti iš namų. O netrukus, kaip ji iš karto ir numanė, jos vyras pasiryžta ją surasti…

Man vyras, mušantis moterį,yra ne vyras, apskritai, smurtaujantys žmonės man nesukelia jokių teigiamų jausmų, tad nuo pat pradžių Rozos vyrui pajutau antipatiją. Greitai išaiškėja įvairios praeities detalės, kurios padeda suvokti, kad jis- ne itin sveiko proto, greitai susierzinantis ir jo mėgstama smurto rūšis- kandžiojimas. Tarsi koks vampyras. Be abejo, paaiškėja ir tokio elgesio priežastis (tik ar ji pateisina visus jo veiksmus?). Tuo tarpu Roza- visiška priešingybė, užguita vyro, dienų dienas tūnanti namuose ir kasdien kenčianti inkstus apėmusius skausmus- jos vyras mėgdavo trankyti juos, nes aplinkiniai nematys to pasėkmių, kaip pvz. : mėlynės po akimi. Nesuprantu, kodėl ji nepagalvojo jo palikti žymiai anksčiau- dar prieš vestuves.

Tai štai, ji pabėga, o jis pradeda vytis. Nuo pat pradžių troškau, kad būtų gera pabaiga, nesvarbu, kokia nusaldinta ji bebūtų- ko jau dažniausiai nelabai mėgstu. Ar sulaukiau, nesakysiu.

O pati knyga- pilna įtampos, įtraukianti. Nebuvo sunku susitapatinti su pagr. heroje, pajausti kylančią paniką ar grėsmę- ką jau ką, bet S. King sugeba įtikinamai parašyti. Pradžioje maniau, kad rašytojas mėgins šiurpulius sukelti būtent psichologiškai, bet, atsiradus Purpurinei Rozai (jei skaitysit knygą, suprasit apie ką aš), fantastikos pamažu ėmė daugėti. Šiaip jau nesikratau fantastinių dalykų, bet bent jau man visai jų nereikėjo šioje knygoje. Jie tiesiog netiko. Manau, įtampai sukelti visiškai pakako to nuolatinio ,,jis tuoj pasirodys” jausmo. Pliusą dedu už tai, kad aprašomi ne tik Rozos, bet ir jos vyro jausmai bei veiksmai. Įdomu, ką tuo pačiu metu mąsto, ką galvoja ir kaip vertina situaciją tiek vienas, tiek kitas. Pabaiga, kad ir ne itin įspūdinga, bet man patiko.

Rekomenduoju S. Kingo, fantastikos mėgėjams.

4u.gif

dabar imsiu Picoult Namų taisykles.
Atsakyti
Aš ir gavau dar vieną laišką iš jos, tai vieną knygą gausiu šią savaitę, o kitą knygą tik kitą biggrin.gif
Na reiks stengtis, bet kadangi aš nemokša atsiliepimų rašyme, tai bus ojojoj biggrin.gif

Mane ir ta Džeinė Eir vilioja labai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 08 08, 13:23)
O mane būtent tas ir erzino, nes šioje knygoje sudėti visi įmanomi banaliausi šablonai ir frazės, būdingi veiksmo filmams, trileriams. Nu labai jau šabloniška knyga, todėl ir nerekomenduočiau niekam gaišti su ja laiko. Ją perskaičiusi pasijutau kaip po eilinio amerikietiško bajavyko peržiūros. Absoliučiai jokio išskirtinumo, originalumo. Yra šimtą kartų geresnių tokio pobūdžio knygų.

Tai man butent tai irgi ir buvo knygos minusas,bet siaip skaitesi ji,negaliu nurasyti visai jau prie nevykusiu,nes idomu buvo suzinoti,kaip baigsis smile.gif Bet tikrai pritariu,kad geresniu knygu pilna,ir jei jos neturit,tai galit ir nepirkt,tikrai nieko neprarasit drinks_cheers.gif

QUOTE(Murciux @ 2011 08 08, 13:31)
Gal galetum duoti pavyzdziu geresniu tokio pobudzio knygu?

Brigitte Aubert "Mirtis is misko",
David Baldacci "Zaidimas su laiku",
Simon Beckett "Mirties chemija",
Mark.T.Sullivan "Apsivalymo ritualas",
Karen Alvtegen knygos ir Jo Nesbø knygos...aj daug ju visokiu,tik skaityt laiko maza biggrin.gif
Atsakyti