Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 24, 18:27)
Masako, tavo mergaitė jau į paruošiamąją eis?  Ingėnai, o tavo jau mokinukė? g.gif kaip sekasi mokytis skaityti, kaip rašyti, skaičiuoti.....kokius būrelius lanko? Pagalvojau, jeigu mamos tokios skaitovės, tai gal ir vaikai linkę? bigsmile.gif nes mano panelė tai nelabai rodo norą rolleyes.gif ieškau, kur čia nukreipt tinkama linkme blush2.gif [/color]

Mes tuo klausimu labai atsipalaidave esam blush2.gif Nieko specialiai nemokinam. O savaime su laiku ismoko skiaiciuoti, raides praktiskai visas pazista, teoriskai gali skaityti, nedaug betruksta, nes kaip ir iseina jas jungti ..Na, bet dar neskaito pati.. Kaip sakiau, nesimokom specialiai blush2.gif Tiesa, su teciu seniau zaisdavo sudeties zaidimukus, ir gerai sekesi, bet siuo metu jau primirstas reikalas blush2.gif Nuo rugsejo eis i paruosiamaja, tai manau, per tuos metus daug ka ismoks tam sauniajam darzeliuke biggrin.gif
Bureliu jokiu nelanke iki siol, bet jau laikas man susizgribt ir uzsiimt tuo reikalu, tuolab, kad ir aplinikiniai bei aukletojos skatina (atseit muzikali: taip graziai dainuoja, soka ir t.t. biggrin.gif ) Taigi ieskau, kur galetu dainavimo mokytis smile.gif
Stikliuk, o taves FB nera?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 24 rugpjūčio 2011 - 17:44
Man asmeniškai "Čiauškutė" tokia labiau infantilesnė nei "Džeinė Eir". Naivesnė, tokia gryna čiauškutė, kaip mūsų amber biggrin.gif Ir nors V. Woolf kritikavo visų trijų Brončių seserų kūrybą dėl skurdaus žodyno ir pasaulėžiūros, bet nenuneigsi, kad tuo metu moteriai parašyti tokį romaną, tokią iki šių laikų išlikusią klasiką, yra daug.
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 24, 18:27)
Pagalvojau, jeigu mamos tokios skaitovės, tai gal ir vaikai linkę?

Aš manau, kad skaitau pakankamai..nei labai daug, nei labai mažai..apie 50 knygų per metus. Bet dukrą (konkrečiai šiais metais) papirkinėju blush2.gif Vasarą visiškai tingėjo skaityt, tai pažadėjau už tris perskaitytas knygas nupirkt papuošalą. Dabar gailiuosi, jog nepagalvojau bent jau dėl 7 knygų sutart biggrin.gif Tas 3 knygas perskaitė per savaitę doh.gif Skaito gerai, jei patinka - ir noriai, bet kad savo noru prisėstų skaityti - tai retenybė ax.gif Turiu zysti 'gal paskaityk knygą' ir kovoju su atsikalbinėjimais, kad 'knygos nieko neduoda, nes jos tiesiog išgalvotos' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 24, 14:01)
OI, manau, kad Ciauskute - ziauriai moteriska knyga, todel labai keista, kad ja parase vyras, o dar turkas ir, be to, ne siu laiku turkas smile.gif

Isivaizduoju, kad ne vienas lietuvis vaikinas taip nesvaigsta del jos irgi biggrin.gif

O ka reiskia "o dar turkas"? biggrin.gif:D Ka, negi turkai negali buti jausmingi? biggrin.gif Dar ir kaip wink.gif (nekalbu apie turistiniu zonu turkus biggrin.gif)
QUOTE(Ingėnas @ 2011 08 24, 15:31)
Ačiū, merginos 4u.gif
Iš tų trijų Turkijos rašytojų šiai dienai turbūt didžiausias simpatijas visgi ir aš jaučiu Elif Shafak. Antroj vietoj būtų Pamukas.
Aš irgi niekaip neįsivaizduoju vaikino, vyro , svaigstančio dėl "Čiauškutės"  drinks_cheers.gif  Na tikrai labai jau moteriška (greičiau, netgi mergaitiška, nei moteriška) , labai romantiška  knyga.

Man irgi Elif Shafak labai patinka, nusiziurejau keleta jos knygu anglu kalba isigyti smile.gif O Pamuko bandziau Juodaja knyga skaityt, bet tuo metu nelipo ji man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 08 24, 19:05)
O ka reiskia "o dar turkas"? biggrin.gif:D Ka, negi turkai negali buti jausmingi? biggrin.gif Dar ir kaip wink.gif (nekalbu apie turistiniu zonu turkus biggrin.gif)

taip ir zinojau, kad pastebesi ir uzklius tau biggrin.gif

Siaip cia turejau omeny ne jausminguma. O kur kas konservatyvesni ju poziuri i moteri (na, apsviesk mane, jei mano zinios visiskai pasenusios g.gif ), i dirbancia moteri, i nepakancia vyro neistikimybei moteri. Juk Feride tooookius principus rode, kad uch smile.gif O juk knyga parasyta 1922 metais!
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 24, 18:10)
taip ir zinojau, kad pastebesi ir uzklius tau biggrin.gif

Siaip cia turejau omeny ne jausminguma. O kur kas konservatyvesni ju poziuri i moteri (na, apsviesk mane, jei mano zinios visiskai pasenusios g.gif ), i dirbancia moteri, i nepakancia vyro neistikimybei moteri. Juk Feride tooookius principus rode, kad uch smile.gif O juk knyga parasyta 1922 metais!

taip, is tikruju sis kurinys turejo buti tam tikras smugis to laikmecio visuomenei, nes net siu laiku E. Shafak kurinys suerzino konservatyviaja visuomene smile.gif O daug labai apie Turkijos istorija nezinau kol kas, tad labai daug ko teigti negaliu, kad nesumeluoju, paciai daug klausimu kyla, pvz tai ,kad ji mokes (berots) krikscioniskoj prancuzu mokykloj ar pan. , o juk musulmoniskas krastas ir ji denge plaukus..reiks pasidomet kada daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 08 24, 19:19)
taip, is tikruju sis kurinys turejo buti tam tikras smugis to laikmecio  visuomenei, nes net siu laiku E. Shafak kurinys suerzino konservatyviaja visuomene smile.gif

Butu labai idomu koki straipsneli apie tai paskaityt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 24, 18:27)
Butu labai idomu koki straipsneli apie tai paskaityt bigsmile.gif

apie Stambulo pavainike, berots ant pacios knygos nugareles yra parasyta, kad vieni ja dievino, kiti degino ar pan. O apie Ciauskute tai reiktu pagooglint, bet kazin ar anglu kalba labai kas butu parasyta, nezinau smile.gif
Atsakyti
Ingėnai, gražiausi Tau sveikinimai! 4u.gif bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 08 24, 19:40)
apie Stambulo pavainike, berots ant pacios knygos nugareles yra parasyta, kad vieni ja dievino, kiti degino ar pan.

BeroDs.
Nėr ten ką dievinti biggrin.gif. Kokios kitos Shafak knygos populiarios Turkijoj?
Gal yra kokių naujų modernių autorių, kad ir lietuviškai dar neverstų, kuriuos turkai labai skaito?
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 08 23, 09:09)
Žiūrėsiu kaip man pasirodys  g.gif  Šiaip tai aš griebiau ją net anotacijos neskaičius. Kitos dvi lietuviškai išleistos Japrisot knygos "Mirties vasara" ir "Ilgas sužadėtuvių sekmadienis" man nepaprastai patiko  wub.gif  Manau, nenuvils ir ši  bigsmile.gif

Man Japrisot irgi patinka, perskaičiau viską, kas išversta į lietuvių (t.y. 5 kūrinius, bent jau aš daugiau nežinau). Silpniausias turbūt pasirodė detektyvas "Mirtininkų kupė", bet ir tas pasirodė visai neblogas. Labiausiai patinka, kad jo knygos pakankamai sudėtingos, painios ir "suktos".

Ką tik pabaigiau Murakami "Norvegų giria". Kažko mintys nesidėlioja, tai nieko daug šįkart nerašysiu. Bet knyga tikrai patiko. Visai netrukdė, kad joje nebuvo jokios mistikos ir antgamtinių dalykų, tik paprasta (sąlyginai) istorija apie studentą ir jo santykius su dviem merginom, pilnus įvairiausių problemų.

Dar vienas pastebėjimas- kartais skaitydama pagalvodavau, kad gal paprastai dvidešimtmečiai taip nekalba (nors man jų kalbos dažniausiai buvo labai įdomios). Ir vis skaitydama užmiršdavau, kad knygos veikėjai yra japonai, gyvenantys Japonijoje 7-o dešimtmečio pabaigoj/ 8-o pradžioj. Per daug "nejaponiškos" man Murakamio knygos, o ypač šita (bent jau pagal mano supratimą ir susidarytą vaizdą iš kitų kūrinių apie Japoniją).

Dabar labai noriu pamatyti filmą.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 08 24, 19:33)
BeroDs.
Nėr ten ką dievinti biggrin.gif. Kokios kitos Shafak knygos populiarios Turkijoj?
Gal yra kokių naujų modernių autorių, kad ir lietuviškai dar neverstų, kuriuos turkai labai skaito?

Aciu, visada galvodavau, kaip is tikruju parasyt biggrin.gif:D blush2.gif siuo metu labai populiari jos nauja knyga "Iskender", net pasirasinejo vienam prekybos centre savaitgali, galvoju, galejau pasiimt cia "Stambulo pavainike", gal butu ir man pasirasius biggrin.gif cool.gif kiek paziurinejau apie jos knygas , tai pagrinde viskas apie moteru gyvenima biggrin.gif turbut panasiai, kaip ir Pavainikej.
Del kitu autoriu tai nelabai zinau. As tik angliskas ziurineju, tai ir ieskojau labiausiai Murakamio, tai yra daug anglisku ir tu, kuriu nera lietuviu kalba. O seip knygynuose pilna Coelho knygu anglu kalba biggrin.gif turbut labai patinka. Ir Pamukas stovi perkamiausiu knygu virsunese wink.gif

QUOTE(katilina @ 2011 08 24, 19:38)
Ką tik pabaigiau Murakami "Norvegų giria". Kažko mintys nesidėlioja, tai nieko daug šįkart nerašysiu. Bet knyga tikrai patiko. Visai netrukdė, kad joje nebuvo jokios mistikos ir antgamtinių dalykų, tik paprasta (sąlyginai) istorija apie studentą ir jo santykius su dviem merginom, pilnus įvairiausių problemų.

Dar vienas pastebėjimas- kartais skaitydama pagalvodavau, kad gal paprastai dvidešimtmečiai taip nekalba (nors man jų kalbos dažniausiai buvo labai įdomios). Ir vis skaitydama užmiršdavau, kad knygos veikėjai yra japonai, gyvenantys Japonijoje 7-o dešimtmečio pabaigoj/ 8-o pradžioj. Per daug "nejaponiškos" man Murakamio knygos, o ypač šita (bent jau pagal mano supratimą ir susidarytą vaizdą iš kitų kūrinių apie Japoniją).

Dabar labai noriu pamatyti filmą.

Mano knygu lentynoje ji vis dar laukia savo eiles smile.gif ir as filma noriu pamatyti, is trailerio tai nelabai idomiai atrodo ir komentarai nelabai kokie smile.gif bet vistiek noriu paziureti, kaip filme perteikiama ta Murakamiska magija wub.gif
Atsakyti