Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Rasma @ 2011 08 23, 20:10)
Rūta Šepetys "Tarp pilkų debesų" (temoje nuskambėjusi rekomendacija 4u.gif )

bus labai įdomi tavo nuomonė, nes mes su caralaite kiek diskutavom apie šią knygą, tai įdomu kaip tau ji pasirodys.
Atsakyti
Ingėnai, su TAVO diena 4u.gif

Dovanoju knygų krūva biggrin.gif
user posted image

Ir .. dar knygų, vistiek greit skaitai biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 23, 20:59)
Bet vis tiek tai pati romantiškiausia istorija visoje anglų klasikoje

Nesutinku schmoll.gif Hitklifas forever bigsmile.gif biggrin.gif Tai yra norėjau pasakyti, kad man Vėtrų kalnas pati pačiausia ir romantiškiausia anglų klasikos meilės istorija wub.gif wub.gif Nors ir "Puikybė ir prietarai" kone lygiavertis konkurentas wub.gif g.gif

Ingėnai, su gimtadieniu!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiršė: 24 rugpjūčio 2011 - 08:04
QUOTE(kiršė @ 2011 08 24, 07:03)
Nesutinku  schmoll.gif  Hitklifas forever  bigsmile.gif  biggrin.gif  Tai yra norėjau pasakyti, kad man Vėtrų kalnas pati pačiausia ir romantiškiausia anglų klasikos meilės istorija  wub.gif  wub.gif  Nors ir "Puikybė ir prietarai" kone lygiavertis konkurentas  wub.gif  g.gif

Aš ir nesakau, kad jūs turite su manimi sutikti, bet čia ne mano vienos tokia nuomone. Kritikai taip pat Džeine Eir vadina vieną gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje...
Papildyta:
Ingėnai su gimtadieniu 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 24, 10:18)
Aš ir nesakau, kad jūs turite su manimi sutikti, bet čia ne mano vienos tokia nuomone. Kritikai taip pat Džeine Eir vadina viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje...

Visiškai sutinku, kad viena gražiausių ax.gif Bet ne pati gražiausia biggrin.gif Aišku, kiekvienai savas Darsis, Ročesteris, Kiamranas ar Hitklifas wub.gif
Atsakyti
Laba ryta,

po kokio desimtmecio paemiau i rankas kadaise labai prilipusia S. Kubelka. Tos jos knygos dar nebuvau skaicius, o Ingenas sake, kad man galetu patikti biggrin.gif Persproges korsetas.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2011 08 23, 22:02)
Šiaip tai visa knyga - pagrindinio herojaus Juliaus Stonkaus bėgimas per gyvenimą jį prisimenant, kol gulėjo ligoninėje po labai sunkios autoavarijos unsure.gif

O va esminio dalyko tai nebuciau atgaminus doh.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2011 08 23, 22:02)
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad aktyvus skaitymas (dalyvavimas ir bibliotekos renginiuose) labai padeda susidraugauti su bibliotekininkėmis

duokdie duokdie. biggrin.gif By tik nepagalvotu, kad tuntais grazinu neskaicius (nors ir taip juk buna blush2.gif lotuliukas.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 24 rugpjūčio 2011 - 10:32
Labas 4u.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 08 24, 00:13)
Ingėnai, su TAVO diena 4u.gif

Dovanoju knygų krūva  biggrin.gif
Ir .. dar knygų, vistiek greit skaitai  biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Ačiū 4u.gif

QUOTE(kiršė @ 2011 08 24, 08:03)
Ingėnai, su gimtadieniu!!!!

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 24, 08:18)
Ingėnai su gimtadieniu  4u.gif

Labai ačiū, mergaitės, už sveikinimus 4u.gif wub.gif

QUOTE(kiršė @ 2011 08 24, 08:31)
Visiškai sutinku, kad viena gražiausių  ax.gif  Bet ne pati gražiausia  biggrin.gif Aišku, kiekvienai savas Darsis, Ročesteris, Kiamranas ar Hitklifas  wub.gif

Įkišiu ir aš savo trigrašį į šią man gan įdomią diskusiją smile.gif Paauglystėje labai patiko "Džeinės Eir" ir "Čiauškutės" ekranizacijos (ir knygos). Austen knygos ekranizaciją pirmą kartą pamačiau prieš keletą metų , vėliau perskaičiau ir knygą. "Vėtrų kalną" skaičiau visai neseniai (jos ekranizacijos, jeigu tokia yra, nesu mačiusi). Taigi iš visų keturių minimų personažų (ir istorijų) pirmenybę pati be menkiausios abejonės teikiu tik Austen romanui "Puikybė ir prietarai" bei jos Darsiui (šiame romane man patys įdomiausi, artimiausi personažų charakteriai).
Atsakyti
Ingenas islindo clap.gif ploja.gif

Jei manes paklaustu, kokia man meiles istorija pati pati, as sakyciau, kad Giuntekino Ciauskute. Pirma karta ekranizacija maciau dar vaikysteje - atsimenu, ziurejau su mama ir menkai ka ten supratau, bet uzteko man ten ir siurpo, ir mistikos, ir paslapties, ir intrigos, o jau muzika... wub.gif Paskui, kai tik rodydavo, ziuredavau ir ziuredavau...O jau knyga kiek kartu skaiciau... biggrin.gif ech wub.gif Kazkokia magiska trauka turi ta visa istorija.. rolleyes.gif Aisku, galbut toks stiprus ispudis butent del to, kad nuo vaikystes itrauke...

O antroj vietoj butu M. Szabo Stirna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 24 rugpjūčio 2011 - 11:31
Aš jau gavau AL knygas thumbup.gif Kaip smagu rasti dar raštelį su gražių įspūdžių skaitant linkėjimais bigsmile.gif Jaučiu pradėsiu skaityti kaip tapti kale biggrin.gif
Esu sudiėjus knygų kruvą, kurią šiemet turiu perskaityt biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki :}

Kažkaip nesisekė sugalvoti rimto atsiliepimo Isabel Abedi "Lučianas"

Pasakysiu paslaptį… Dažnai būna taip, kad aš knygą renkuosi pagal viršelį, na gerai gerai, paskaitau ir anotaciją, bet nebūtinai visą. Ir su šia knyga taip buvo, bet nenusivyliau nei trupučio. Viršelis man labai patiko, neperkrautas ir leidžia man susidaryti nuomonę tokią kokią noriu, apie veikėjus, neperša kaip jie turi atrodyti, ir mano galvoje jie gali gimti tokie kokių noriu aš.

Man patinka, kai imdama knygą į rankas nieko iš jos nesitikiu, bet gaunu labai daug. Taip buvo ir su „Lučianu“. Sąmoningai vengiau visų atsiliepimų apie šią knygą, kad pati galėčiau susidaryti nuomonę apie ją. Ir ką galiu pasakyti…vau.

„Lučianas“ viena iš labiausiai prikaustančių dėmesį knygų. Nežinau kodėl, bet sunku padėti ją į šalį kai pradedi skaityti. Istorija atrodo paprasta, tačiau ji tikrai tokia nėra. Dviejų jaunų žmonių (na gerai, ne visi jie žmonės) ,meilės istorija. Kaip sakoma žodžiais esančiais viršelyje, netgi Didinga Meilės Istorija.

Rebeka –paprasta mokinė, turinti nemažai draugų, tėvus (mama lesbietė ir gyvena su drauge Vokietijoje, o tėtis su naująja žmona Amerikoje) ir vaikiną. Vieną trečiadienio vakarą ji krūtinėje pajaučia keistą jausmą ir tada pasirodo Lučianas (tuo metu jis dar neturėjo vardo, buvo tiesiog nepažįstamasis), kuris sapnuoja Rebeką, jos praeitį ir ateitį. Taip prasideda ši graži ir didelį skausmą kelianti jų Meilės istorija.

Istorijos pabaigą man truputį nepatiko, tačiau ir ji skaniai susiskaitė. Dabar labai norėčiau pasiimti kitas šios autorės knygas ir perskaityti. Gal daug ką praradau, nes prieš „Lučianą“ nieko nebuvau girdėjusi apie šią autorę.
Tikėtina, kad knyga kaip ši, galėtų nurungti ir visų taip mėgstamą „Saulėlydį“.

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indra666: 24 rugpjūčio 2011 - 12:34
Ingenai, su gimtuku 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 24, 11:25)
Ingenas islindo clap.gif ploja.gif

Jei manes paklaustu, kokia man meiles istorija pati pati, as sakyciau, kad Giuntekino Ciauskute. Pirma karta ekranizacija maciau dar vaikysteje - atsimenu, ziurejau su mama ir menkai ka ten supratau, bet uzteko man ten ir siurpo, ir mistikos, ir paslapties, ir intrigos, o jau muzika... wub.gif Paskui, kai tik rodydavo, ziuredavau ir ziuredavau...O jau knyga kiek kartu skaiciau... biggrin.gif ech wub.gif Kazkokia magiska trauka turi ta visa istorija.. rolleyes.gif Aisku, galbut toks stiprus ispudis butent del to, kad nuo vaikystes itrauke...

O antroj vietoj butu M. Szabo Stirna.

rolleyes.gif

Man Ciauskute irgi kazkokia magiska knyga, tokia uzburianti ir sukelianti siltus jausmus vien pagalvojus apie ja wub.gif nors apie ja tesuzinojau pries puse metu blush2.gif bet vel noriu skaityti, tikrai labai grazi istorija smile.gif

Su gimtadieniu, Ingenai! 4u.gif
Atsakyti