Sveiki :}
Kažkaip nesisekė sugalvoti rimto atsiliepimo
Isabel Abedi "Lučianas"Pasakysiu paslaptį
Dažnai būna taip, kad aš knygą renkuosi pagal viršelį, na gerai gerai, paskaitau ir anotaciją, bet nebūtinai visą. Ir su šia knyga taip buvo, bet nenusivyliau nei trupučio. Viršelis man labai patiko, neperkrautas ir leidžia man susidaryti nuomonę tokią kokią noriu, apie veikėjus, neperša kaip jie turi atrodyti, ir mano galvoje jie gali gimti tokie kokių noriu aš.
Man patinka, kai imdama knygą į rankas nieko iš jos nesitikiu, bet gaunu labai daug. Taip buvo ir su Lučianu. Sąmoningai vengiau visų atsiliepimų apie šią knygą, kad pati galėčiau susidaryti nuomonę apie ją. Ir ką galiu pasakyti
vau.
Lučianas viena iš labiausiai prikaustančių dėmesį knygų. Nežinau kodėl, bet sunku padėti ją į šalį kai pradedi skaityti. Istorija atrodo paprasta, tačiau ji tikrai tokia nėra. Dviejų jaunų žmonių (na gerai, ne visi jie žmonės) ,meilės istorija. Kaip sakoma žodžiais esančiais viršelyje, netgi Didinga Meilės Istorija.
Rebeka paprasta mokinė, turinti nemažai draugų, tėvus (mama lesbietė ir gyvena su drauge Vokietijoje, o tėtis su naująja žmona Amerikoje) ir vaikiną. Vieną trečiadienio vakarą ji krūtinėje pajaučia keistą jausmą ir tada pasirodo Lučianas (tuo metu jis dar neturėjo vardo, buvo tiesiog nepažįstamasis), kuris sapnuoja Rebeką, jos praeitį ir ateitį. Taip prasideda ši graži ir didelį skausmą kelianti jų Meilės istorija.
Istorijos pabaigą man truputį nepatiko, tačiau ir ji skaniai susiskaitė. Dabar labai norėčiau pasiimti kitas šios autorės knygas ir perskaityti. Gal daug ką praradau, nes prieš Lučianą nieko nebuvau girdėjusi apie šią autorę.
Tikėtina, kad knyga kaip ši, galėtų nurungti ir visų taip mėgstamą Saulėlydį.