QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 23, 19:10)
o mokykloje nereikėjo??? Pamenu mes skaitėm mokykloje, mums buvo lieptą ir net rašinį rašėm.
Neatsimenu kažkaip jaučiu neskaitėm
Musu programoj nebuvo, na, bent jau neatsimenu, kad butume skaite, analizave Nors skaitem tikrai nemazai, bet didzioji dalis kuriniu buvo lietuviu autoriu.
QUOTE(aistuliaa @ 2011 08 23, 21:02)
Neatsimenu kažkaip jaučiu neskaitėm
aš tai jaučiu irgi ne mokykloje apie Džeinę Eir sužinojau
QUOTE(katilina @ 2011 08 23, 20:28)
Jei manęs atmintis neapgauna, tai mums mokykloj apie Brontė ar Austen net nebuvo užsiminta, apie Džeinę Eir pirmiausia sužinojau iš to puikaus seno serialo.
Jau norėjau šaukti, kad Darsis pirmoj vietoj, bet Caralaite aplenkė.
Jau norėjau šaukti, kad Darsis pirmoj vietoj, bet Caralaite aplenkė.
šitas Ročesteris lenkia bet kokius Darsius
QUOTE(prieplauka @ 2011 08 23, 19:25)
šitas serialas man vienas iš geriausių
Na nežinau gal aš kokioj ypatingoje mokykloje mokiausi, ar mūsų mokytoja buvo pasimaišius ant anglų klasikos, nes mes ir Dreizerio ir Bronte ir Austen ir dar daugybe kitų skaitėm ir aptarinėjom.
QUOTE(prieplauka @ 2011 08 23, 21:25)
Darsis yra tik vienas- tas, kurį Austen sukūrė. Visi kiti- tik geresnės ar blogesnės variacijos. Tas pats ir su Ročesteriais.
Nors sutinku, Daltonas labai gerai suvaidino, man jis net labiau patinka už knygynį Ročesterį.
QUOTE(Masako @ 2011 08 23, 09:46)
Ir, prasau, "tujinames", ka? Noriu su tavim familiariai bendraut
Pasistengsiu prisiminti ir 'tujintis'
Perskaičiusi paryškintą sakinį net balsu nusikvatojau..iš tikrųjų, tai man dar niekas taop nėra sakęs ir parašęs, bet tai - labai miela
QUOTE(Masako @ 2011 08 23, 14:16)
* Man si knyga irgi visai patiko, ypac siuzetine linija apie Senjora, istrigo ji kazkaip.. Veliau bandziau skaityt jos "Mokslo draugus", bet kazkaip sunkokai ejosi, tai numeciau Kiek girdejau, visos jos knygos ant to paties kurpaliaus pagamintos
**Tai dabar patvirtink, ar cia nuotrupos is tos knygos, ar kazka jau sumaliau?
**Tai dabar patvirtink, ar cia nuotrupos is tos knygos, ar kazka jau sumaliau?
* "Mokslo draugai" buvo mano pirmoji skaityta M. Binchy knyga..šiaip ji mane 'užkabino" ir aš dabar lietuviškai išleistas esu visas perskaičiusi, o anglų kalba žadėjo lauktuvių parvežti ir padaryti man staigmeną, nes man knygą kitas žmogus išrinks (ne pagal pageidavimą)
O man asmeniškai tai nelabai panašu į knygas 'ant vieno kurpalio' parašytas Kartojasi tik kai kurie , pvz. Airijos merginos tai lyg naftalinu dvelkiantis dvasingumas ir moralumas, kažkoks toks 'senamadiškumas'/senmergiškumas (net nežinau kaip išreikšt žodžiais); nemažai dėmesio skiriama draugystei, taip pat aprašomi maži Airijos miesteliai su savo nepakartojamais gyventojais..bet pačios pasirinktos temos knygai, tai tikrai skirtingos Nors visos knygos - tikrai paprastos, nuoširdžios ir gyvenimiškos. Man patinka skaitant jas tiesiog pailsėti..jas skaitant pasiduodi tiesiog žodžių tėkmei, nereik labai galvoti, įsijausti..viskas jau tose knygose išjausta
** puiki atmintis! Tikrai ta pati knyga
Tik apie gonorėją tai nieko neužfiksavau (o kas ja sirgo ir gydėsi ligoninėje?) Šiaip tai visa knyga - pagrindinio herojaus Juliaus Stonkaus bėgimas per gyvenimą jį prisimenant, kol gulėjo ligoninėje po labai sunkios autoavarijos
Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2011 08 23, 17:51)
Yra ir tokių, kur net nebandė skaityti
Aš irgi neskaičiusi "Džeinės Eir"..kažkaip niekada netraukė perskaityt , o mokykloje mes tokių kūrinių nenagrinėjom.
Vienintelį rašinį mokykloje prisimenu tik apie Bokačo "Dekameroną" (nes taip burtas kliuvo skaityt ir analizuot ), o šiaip tai skaitėm praktiškai vien lietuvių autorius
QUOTE(Masako @ 2011 08 23, 20:15)
Perskaiciau Andzelos pelenus, noriu iskart kitu daliu, bet ka bibliotekininke pagalvos, kad kas antra diena vaikstau?
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad aktyvus skaitymas (dalyvavimas ir bibliotekos renginiuose) labai padeda susidraugauti su bibliotekininkėmis O kai susidraugauji, tai ir naujesnių, populiaresnių knygų lengviau gauti ir daugiau nei leidžiama knygų namo parsinešti duoda, ir šiaip labai smagu lankytis bibliotekoje dažnai. Aš kartais specialiai daug knygų neimu, kad kuo dažniau nueit
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 23, 21:36)
mūsų mokytoja buvo pasimaišius ant anglų klasikos, nes mes ir Dreizerio ir Bronte ir Austen ir dar daugybe kitų skaitėm ir aptarinėjom.
Galbūt tikrai mokytoja žavėjosi anglų literarūtos klasika Kai mokykloje prisipažinau, kad labai patinka T. Dreizerio knygos, tai buvo sensacija...tikrai nenagrinėjom nei Brontės, nei Austen, nei Dreizerio
Iš nagrinėjamų pagal programą prisimenu tik Hemingvėjaus "Senis ir jūra" programą
Mums mokykloje net neuzsimine apie Bronte ar Austen as tik is cia turbut ir suzinojau turiu as angliska Pride and Prejudice, truputi paskaitineju bet neskubu, nes manau reiks vistiek skaityt universitete
Aciu kam patiko skirtukai
Aciu kam patiko skirtukai
Aš šiandien lėkiau bibliotekon ir parsinešiau 4 knygas..daug gėrio buvo, bet su mažuoju sunku rinktis knygas, nes jis pas mane toks aktyvus, kad bibliotekininkės krūpčioja
Parsinešiau:
Markus Orths "Kambarinė" (tiesiog neatsispiriu norui paimti kažką iš naujai gautų knygų lentynos)
Rūta Šepetys "Tarp pilkų debesų" (temoje nuskambėjusi rekomendacija )
Di Lampedusa Giuseppe Tomasi "Leopardas" (patraukė faktas, kad pagal šią knygą sukurtas Luchino Visconti filmas tuo pačiu pavadinimu )
Kertesz Imre "Be likimo" (jau senokai mano 'skaitaraštyje')
Parsinešiau:
Markus Orths "Kambarinė" (tiesiog neatsispiriu norui paimti kažką iš naujai gautų knygų lentynos)
Rūta Šepetys "Tarp pilkų debesų" (temoje nuskambėjusi rekomendacija )
Di Lampedusa Giuseppe Tomasi "Leopardas" (patraukė faktas, kad pagal šią knygą sukurtas Luchino Visconti filmas tuo pačiu pavadinimu )
Kertesz Imre "Be likimo" (jau senokai mano 'skaitaraštyje')
QUOTE(Rasma @ 2011 08 23, 22:10)
Ir ši knyga yra tarp 50 žymiausių romanų. Turiu pati jau senokai, vis planuoju perskaityt, bet dar teks palaukt eilės Bus įdomu išgirsti tavo atsiliepimą apie šią knygą
Sveikos
Siūlau perskaityti Mary Wesley knygas, kurių ji parašė devynis romanus.
Labiausiai patiko "Ramunių pievelė".
Rašyti ėmė sulaukusi 70-ies, pasakojimas paprastai prisiminimų tipo, tačiau tai anaiptol nesumenkina ir nepaverčia istorijos nuobodžia.
Nemažai rašoma apie karą (autorės vaikystė ir jaunystė apėmė abu pasaulinius karus) ir to meto Anglijos viduriniosios klasės atstovų gyvenimo kelius... ir neretus klystkelius.
Nors kas iš tikrųjų yra klystkelis? Šia tema ypač siūlau pasiskaityti Eduardo Fukso "Papročių istoriją. Buržuazijos amžių", kuriame labai aktualiai ir atvirai svarstomas visuomenės išsigimimas bei žmogiškumo, jausmų suvaržymo, dorovės kultūros atsiradimas. Autorius, beje, toli pralenkia savo laiką ir yra gana feministinių pažiūrų, taip pat pakankamai objektyviai vertina aptariamus aspektus, neiškeldamas nė vienos lyties, tautos ar socialinio sluoksnio kaip lygesnio už kitus.
Siūlau perskaityti Mary Wesley knygas, kurių ji parašė devynis romanus.
Labiausiai patiko "Ramunių pievelė".
Rašyti ėmė sulaukusi 70-ies, pasakojimas paprastai prisiminimų tipo, tačiau tai anaiptol nesumenkina ir nepaverčia istorijos nuobodžia.
Nemažai rašoma apie karą (autorės vaikystė ir jaunystė apėmė abu pasaulinius karus) ir to meto Anglijos viduriniosios klasės atstovų gyvenimo kelius... ir neretus klystkelius.
Nors kas iš tikrųjų yra klystkelis? Šia tema ypač siūlau pasiskaityti Eduardo Fukso "Papročių istoriją. Buržuazijos amžių", kuriame labai aktualiai ir atvirai svarstomas visuomenės išsigimimas bei žmogiškumo, jausmų suvaržymo, dorovės kultūros atsiradimas. Autorius, beje, toli pralenkia savo laiką ir yra gana feministinių pažiūrų, taip pat pakankamai objektyviai vertina aptariamus aspektus, neiškeldamas nė vienos lyties, tautos ar socialinio sluoksnio kaip lygesnio už kitus.