Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Jodi Picoult "Devyniolika minučių"

Paklauskit šiandien bet kurios mergaitės, ar ji nori būti populiari, ir ji jums atsakys, kad ne, nors iš teisybės, jei dykumoje mirtų iš troškulio ir galėtų rinktis stiklinę vandens ar populiarumą per akimirksnį, ji tikriausiai pasirinktų pastarąjį. 372psl

Populiarumo kaina žiauri, tačiau visi mes trokštame būti tokie. Norime, kad mus pažinotų ir gerbtų.

Dar taip neseniai baigiau mokyklą. O skaitydama šią knygą grįžau į ją. Nors mano mokykla buvo maža ir retai kada pasitaikydavo tokių rimtesnių pasityčiojimo atvejų, tačiau jų buvo yra ir bus. Nieko čia nepakeisi. Gal ir žiauriai pasakiau, tačiau tai tiesa, nes kad ir kiek visi kalbėtų, niekas nepasikeis. Žmonės nesikeičia, ypač tokie, kurie jaučia malonumą žeminant silpnesnį už save.

Tai bene geriausia mano skaityta J. Picoult. Tiek minčių kilo, kad net nežinau kaip jas sudėlioti į rišlius sakinius. Verta šią knygą perskaityti, oj kaip verta.

Kiek pastebėjau ši autorė visose savo knygose stengiasi nagrinėti vis kitą opią visuomenės problemą. Galbūt net padeda pažvelgti į problemas iš šalies. Manau, todėl ji taip populiarėja tarp Lietuvos skaitytojų. Kalbėjau su bibliotekininke tai sakė, kad J. Picoult knygos niekad neužsistovi lentynose.
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 08 08, 12:32)
Gal kam bus aktualu - dabar patogupirkti Šantaramas kainuoja 49 Lt  smile.gif  Nupirkau vyrui kaip gimtadieninę dovaną - nors čia gal labiau sau dovana bus  bigsmile.gif

dar plius atvežimas, ania?
pažiūrėjau - lauksiu maxės nuolaidos ax.gif gal ir bus rugsėjį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 08 08, 13:43)
Alma Čepienė "Moterų vergas"

vakar pabaigiau lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 08, 13:46)
vakar pabaigiau lotuliukas.gif
biggrin.gif Ir kaip tau ji? Lyg ir rašei savo įspūdžius, bet nebeatgaminu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 08 08, 14:44)
dar plius atvežimas, ania?
pažiūrėjau - lauksiu maxės nuolaidos ax.gif gal ir bus rugsėjį  g.gif

Aš tiesiai iš jų pasiimsiu, tai nieko nekainuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 08 08, 12:43)

[b]Ken Follett "Baltoji baimė"

nu ne kazkas,bet man susiskaite,negaliu pasakyti,kad butu visai bloga,biskeli tik stilius trileriniu filmu toks...
Atsakyti
Sveikos, norejau paparasyti pagalbos, gal yra Tess Gerritsen knygu gerbeju, kurios galetu man surasyti jos knygas eiles tvarka nuo pirmos isleistos iki paskutines? Labai dekoju 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(luiziana @ 2011 08 08, 14:07)
biskeli tik stilius trileriniu filmu toks...
O mane būtent tas ir erzino, nes šioje knygoje sudėti visi įmanomi banaliausi šablonai ir frazės, būdingi veiksmo filmams, trileriams. Nu labai jau šabloniška knyga, todėl ir nerekomenduočiau niekam gaišti su ja laiko. Ją perskaičiusi pasijutau kaip po eilinio amerikietiško bajavyko peržiūros. Absoliučiai jokio išskirtinumo, originalumo. Yra šimtą kartų geresnių tokio pobūdžio knygų.
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 08 08, 14:23)
O mane būtent tas ir erzino, nes šioje knygoje sudėti visi įmanomi banaliausi šablonai ir frazės, būdingi veiksmo filmams, trileriams. Nu labai jau šabloniška knyga, todėl ir nerekomenduočiau niekam gaišti su ja laiko. Ją perskaičiusi pasijutau kaip po eilinio amerikietiško bajavyko peržiūros. Absoliučiai jokio išskirtinumo, originalumo. Yra šimtą kartų geresnių tokio pobūdžio knygų.

Gal galetum duoti pavyzdziu geresniu tokio pobudzio knygu?
Atsakyti

QUOTE(Murciux @ 2011 08 08, 14:31)
Gal galetum duoti pavyzdziu geresniu tokio pobudzio knygu?
Pati geriausia iki šiol man asmeniškai yra John Katzenbach "Ne tas žmogus", faktas, kad nuomonė gali keistis, nes laukia dar daug kitų neskaitytų knygų, tačiau ši vis tiek išliktų tarp geriausių. Dar pakankamai neblogos šios knygos: Brigitte Aubert "Mirtis iš miško", Peter Hames "Alchemikas", Jean-Christophe Grange "Purpurinės upės". Kol kas tiek atėjo į galvą.
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2011 08 08, 12:22)
Sveikos, norejau paparasyti pagalbos, gal yra Tess Gerritsen knygu gerbeju, kurios galetu man surasyti jos knygas eiles tvarka nuo pirmos isleistos iki paskutines? Labai dekoju 4u.gif

Call After Midnight (1987)
Under the Knife (1990)
Whistleblower (1992)
Never Say Die (1992) - "Pažadėk, kad grįši" (2011, Svajonių knygos)
Presumed Guilty (1993)
Peggy Sue Got Murdered (1994)
In Their Footsteps (1994)
Thief of Hearts (1995)
Keeper of the Bride (1996)
Harvest (1996)
Life Support (1997)
Bloodstream (1998)
Gravity (1999) - "Gravitacija" (2011, Jotema)
The Bone Garden (2007) - "Kaulų sodas" (2009, Jotema)

Chirurgo serija:
The Surgeon (2001) - "Chirurgas" (2008, Jotema)
The Apprentice (2002) - "Pameistrys" (2010, Jotema)
The Sinner (2003) - 'Nusidėjėlė" (2011, Jotema)
Body Double (2004) - "Dvynės" (2011, Jotema)
Vanish (2005) - "Dingusios" (2010, Jotema)
The Mephisto Club (2006)
The Keepsake / Keeping the Dead (US / UK, 2008)
Ice Cold / The Killing Place (US / UK, 2010)
The Silent Girl (2011)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 08 rugpjūčio 2011 - 14:01
Aš jau gavau laišką iš Alma Littera, kad knygas išsiųs šią savaitę bigsmile.gif Reiškia jau startuoja tas projektas po truputį biggrin.gif
Atsakyti