Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Ačiū, Dori, už reportažą iš Londono. 4u.gif

Aš tai po ilgo laiko paėmiau į rankas McEwan "Atpirkimą", tai dabar jau žymiai smagiau skaitosi, nes pirmą kartą skaitydama dar labai filmą prisiminiau, tai šiek tiek trukdė. Subtilia kalba atskleisti veikėjų charakteriai leidžia ja po truputį mėgautis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 20, 20:42)
oho, Stambulas speaking bigsmile.gif

speaking speaking biggrin.gif tik dar nerandu daug laiko nei knygom, nei cia viska perskaityt, tik akim perbegau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 08 20, 23:06)
Oi, oi, kaip piktai laugh.gif nevadinu ir nemanau, kad haris poteris - šedevras. Bent jau kiek apie jį girdėjau, tai nesigailiu, kad ir neskaičiau.

Bet jei neskaitei, tai ir negali žinoti, šedevras ar ne, nesvarbu, ką kiti sakytų. smile.gif
QUOTE(Masako @ 2011 08 20, 23:09)
Nu vsio, katilina, bandysiu ta Dzeraldo zaidima bigsmile.gif

Bet jei nepatiks, labai nepyk. Jau nemažai dėl tavęs esu apsirikusi- kai pagalvodavau, kad tau knyga turėtų patikti, dažnai būdavo atvirkščiai. smile.gif
O kuo tau "Lizės istorija" neįtiko? Tikrai tokia neįdomi? Man tai dar neteko skaityti Kingo knygos, kurią būčiau norėjusi mesti.

Dėl populiarių knygų- jei daug kas labai giria, tai dažniausiai ir aš užsinoriu perskaityti, kad žinočiau, kas ten per daiktas. Nemažai jų būna to vertos. Kad ir tokia "Valgyk, melskis, mylėk"- nieko gero nesitikėjau, o paėmė ir net labai patiko. Picoult neskaitau, nes tematika nedomina. O pvz. "Saulėlydis" netraukia ne dėl temos. Nuo jos atbaidė kelių iš mūsų įdėtos ištraukos. Kai prisimenu ką nors panašaus į sakinį "ji troško įsisiurbti į tobulas jo lūpas"- brrr, bet koks noras praeina. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katilina: 20 rugpjūčio 2011 - 22:52
QUOTE(_night_ @ 2011 08 20, 23:06)
Oi, oi, kaip piktai laugh.gif <...> Ir iš viso, kiekvieno asmeninis reikalas, ką jis skaito, ko ne, ir kodėl. Tai jau snobizmu apkaltinti šiek tiek netaktiška, manau  mirksiukas.gif

Tu jau nepyk ant manęs, nes aš tai nepiktai rašiau smile.gif. Ir tikrai ne tau vienai taikiau, o bendras tendencijas komentavau.
Tiesiog norėjau pasakyt kad absoliuti dauguma verstinių knygų kurias mes skaitom yra bestseleriai (dabartiniai ar ankstesnių laikų). Kitaip ir būt negali - nepopuliarių knygų leidėjai tiesiog neverčia ir neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 08 20, 23:50)
*Bet jei nepatiks, labai nepyk.

**O kuo tau "Lizės istorija" neįtiko? Tikrai tokia neįdomi? Man tai dar neteko skaityti Kingo knygos, kurią būčiau norėjusi mesti.

*oi, net nepagalvociau, tu ka mirksiukas.gif

**Man atrodo, tu isvis labai istverminga skaitytoja esi, ir nedaug ka esi numetus? biggrin.gif
Nezinau, man Lizes sitorija labai nuobodziai skaitosi, tiesiog knyga apie nieka unsure.gif Galbut ten kokia bomba veliau laukia, bet nebeturiu kantrybes laukt g.gif Gal dar bandysiu grizt prie jos..
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 08 20, 23:50)
Bet jei neskaitei, tai ir negali žinoti, šedevras ar ne, nesvarbu, ką kiti sakytų.  smile.gif

Noriu, nenoriu, iš tikrųjų twilight ar hario poterių siužetus numanau, tiek iš aplinkinių diskutavimo, tiek iš reklamos per tv ar filmo nuotrupos. Nemėgstu fantastikos elementų, todėl, manau, man tai ir nepriimtina. ( Gal knygos kalba ir turtinga, bet man ne mažiau svarbus siužetas) Turbūt ne taip išsireiškiau, tiesiog nesuprantu tokių, kurie skaito, nes dabar tas knygas skaito VISI, tai "ir man bus įdomu". Kaip caralaitė sakė, jei anotacija patinka, gali griebti tą naujausią knygą, bet jei tik iš to, kad dabar ją visi skaito, tai aš to nelabai suprantu. O tokių, kurie taip renkasi knygą, yra daug. Bent jau man yra tekę dalyvaut tokioje diskusijoje, kur iš susirinkusiųjų net apie 85 proc. skaitančio jaunimo rinkosi tarp tų dviejų knygų biggrin.gif Vieni nuo jų kaifavo, kiti buvo abejingi, bet kai paklausėm, tai kodėl skaitei, atsakė, kad todėl, nes dabar jas visi skaito. Ta prasme, renkasi ne tai, kas jam patinka, o tai, kas populiaru. Nes kas yra populiaru, tas turėtų būti gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _night_: 21 rugpjūčio 2011 - 10:27
laba.

Apie populiarias knygas: kad ir kokia būtų populiari knyga, jei tematika nepatinka, tai jos ir neieškosiu. Nors dažnai knieti sužinoti, ką joje tokio randa, kad taip skaito ir giria. biggrin.gif Aišku, būna, kai susidaryta nuomonė (kai koks 90% atsiliepimų būna labai teigiami) trukdo skaityti, nes pamatau, kad tiek, kiek tikėjausi, įdomumo nė su žiburiu nerasiu. Bet juk ir negali viskas visiems patikti biggrin.gif
Tiesa, Leveret ar kitos, prijaučiančios fantastikai, gal žadat skaityti Emos sala ? Nes reklamos su ja tai labai daug.

QUOTE(Dorifore @ 2011 08 20, 20:14)
Parašysiu reportažėlį iš Londono  4u.gif

nuo tų stalų pusdienį jei ne ilgiau neatsitraukčiau wub.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 08 20, 21:58)
Ačiū, reiks įsimint, o tulpė mūsų tuo pačiu dar niku?  g.gif  biggrin.gif

tuo pačiu mirksiukas.gif

Vanda Juknaitė ,,Stiklo šalis. Šermenys”
Šioje knygoje rasite tris skirtingų žanrų kūrinius: apysaką ,,Stiklo šalis”, romaną ,,Šermenys” bei dramą ,,Formulė” (tik kažkodėl ant viršelio apie pastarąją neužsiminta). Iš pradžių perskaičiau ,,Stiklo šalį”, o jau tuomet perėjau prie ,,Šermenų” ir ,,Formulės”.

Apsysakoje pasakojama apie moterį, neseniai pagimdžiusią antrą vaiką, ir jos trapų lyg stiklas pasaulį. Skaitydama jutau niūrią ir slogią nuotaiką ir vis galvojau, kodėl lietuvių rašytojai rašo taip liūdnai, argi negalima sukurti ką nors linksmo?.. Tačiau viskas aprašyta paprastai, realistiškai ir įdomiai.

Romano pavadinimas ,,Šermenys” irgi nesako, kad bus kas šviesaus. Ir iš tiesų, viskas kvepia nykimu, mirtimi, degradacija. Kūrinyje pasakojama Mildos, Selenių atžalos, istorija. Joje maišosi dabartis su praeitimi, tas keitimąsis kartais toks nežymus, kad net vienu metu nebesuvokiau, kas ten vyksta. Bet greitai viskas stojo į savas vietas. Romanas tikrai įdomus, nors, kaip minėjau, nuotaika niūri.

Na, o drama šiek tiek išsiskiria iš kitų dviejų kūrinių. Čia- Juozapas ir Marija, besilaukianti vaiko. Bet visa tai vyksta dabar, praėjus dviems tūkstančiams metams. Jie prisiglaudžia traktorių remonto dirbtuvėse- jomis virto bažnyčia, kadaise vienijusi žmones ir kvietusi melstis. Kaip ir tuomet, taip ir dabar beveik niekas netiki ir tik juokiasi iš Marijos, kuri sakosi besilaukianti vaiko, ne ko kito, o berniuko, Dievo sūnaus. Kaip priešprieša visam tam šventumui yra ne tik toji išniekinta šventovė, bet ir nusikaltėliai, kiti aplinkiniai. Pasirodo, yra ir spektaklis pagal šią dramą, daugiau informacijos rasite Lietuvos nacionalinio dramos teatro puslapyje.

Rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 08 21, 11:25)
Nes kas yra populiaru, tas turėtų būti gerai.

O as tai del smalsumo, kuri suzadina ta masine psichoze - noriu suzinoti, koki gi man ispudi padarys.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 08 21, 11:28)
O as tai del smalsumo, kuri suzadina ta masine psichoze - noriu suzinoti, koki gi man ispudi padarys.

Net jei ir siužetas visiškai netraukia? Aš taip negalėčiau:))
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 08 21, 11:40)
Net jei ir siužetas visiškai netraukia? Aš taip negalėčiau:))

As, zinok, ne karta isitikinau, kad man svarbu ne kas parasyta, o KAIP parasyta biggrin.gif
Atsakyti
o kas yra tas "netraukiantis siužetas"?
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 08 21, 11:49)
o kas yra tas "netraukiantis siužetas"?

jau dave suprast, kad vampyrai ir kitokia fantastika... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 21 rugpjūčio 2011 - 10:56