Sveikos,
Štai ir aš su savo AL pirmąją knyga.
Sherman Alexie. Absoliučiai tikras pusės etato indėno dienoraštis.
Kaip ir minėjau, man labai patiko, nors knyga kaip ir jaunimui skirta, pagrindinis veikėjas keturiolikmetis indėnų berniukas, gyvenantis rezervate. Taip jau susiklosto, kad vaikinas pasiryžta mesti iššūkį sau ir aplinkiniams ir imasi keisti savo gyvenimą.
Tokia knyga be cenzūros, su paaugliškais berniokiškais pasikalbėjimais, pykčiais, muštynėmis ir ašaromis, rasizmu, berniokišku kerštu ir tokiais skauduliais, apie kokius net nepagalvotum. Bet viskas susiveda į tai, kad tik viską išgyvenęs gali pasirinkti, kas teisinga
Aš maniau, kad pasaulis suskirstytas gentimis, pasakiau. Baltųjų ir juodųjų. Indėnų ir baltųjų. Bet dabar žinau, kad tai netiesa. Pasaulis suskirstytas tik į dvi gentis: žmones, kurie yra šikniai, ir žmones, kurie tokie nėra. (psl. 183).
Na aš tai jau tikrai jos į jokius juodus ir draudžiamus sąrašus netraukčiau.
Mes čia esame skaičiusios ir labiau šokiruojančių knygų.
Tai tiek trumpai, laTulipe nebereikia niekur skelbti, aš jau atsiliepimą įsidėjau.
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 12, 19:14)
O mes neseniai parpūtėm iš Vilniaus įspūdžių pilna, apsilankėm Vasiljevo parodose žiauriai patiko, gyvenčiau Vilniuj dar kelis kartus nueičiau aplankėm kitos objektus, supažindinom savo panelę su kultūros paveldu tik labai pavargom...ir kainos nustebino....na bet mes juk buvom pačiame centre...ten tikriausiai viskas padidinta
vien žo išvada- smagu, bet gyventi nenorėčiau
kelias vietines žvaigždutes matėm ir išgirdom, berods, 7 skirtingomis kalbomis kalbant lietuvių kalbą girdėjom rečiausiai
vien žo išvada- smagu, bet gyventi nenorėčiau
kelias vietines žvaigždutes matėm ir išgirdom, berods, 7 skirtingomis kalbomis kalbant lietuvių kalbą girdėjom rečiausiai
Net siurpuliukai per kuna begioja skaitant apie Vilniu,myliu ji as ir viskas,tikriausiai meile iki mirties,labai man patinka sitas miestas,kai perskaiciau,kad buvai siurpuliukai per kuna pradejo lakstyti.Kokias zvaigdes matei?
Dabar skaitau Stieg Larsson Mergina su drakono tatuiruote. Kaip tyčia, gavau laišką iš bibliotekos, kad galiu ateiti pasiimti, ir po 10 d. grąžinti. Siaubas, 10 d. knygas mūsų bibliotekoje išduodavo prieš kokius tris metus! Beprotiškas knygos populiarumas!
O mano pirmas įspūdis - Nuobodybė.
Perskaičiau beveik 200 psl. ir tik dabar įsitraukiau, jau tikrai ne vieną kartą norėjau mesti, nes nesu labai didelė detektyvų mylėtoja, bet tas smalsumas
Eilinį kartą nesusižaviu visiems patikusia knyga.
Perskaičiau beveik 200 psl. ir tik dabar įsitraukiau, jau tikrai ne vieną kartą norėjau mesti, nes nesu labai didelė detektyvų mylėtoja, bet tas smalsumas
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 12, 19:35)
Dabar skaitau Stieg Larsson Mergina su drakono tatuiruote. Kaip tyčia, gavau laišką iš bibliotekos, kad galiu ateiti pasiimti, ir po 10 d. grąžinti. Siaubas, 10 d. knygas mūsų bibliotekoje išduodavo prieš kokius tris metus! Beprotiškas knygos populiarumas!
Gaila,o ji vis dar stovi mano lentynoje,nors gal man ji ir patiks,kas čia žino.
O aš pabaigiau antrą AL knygą ką tik. Einu rašyt
Sudominai
Kiek man teko girdėti, visiems, skaičiusiems šią knygą, pirmieji keli šimtai puslapių pasirodė nuobodūs, veiksmo ten kaip ir nėra. Bet tikrai verta skaityti iki galo O antra knyga man asmeniškai patiko net labiau
QUOTE(Skaitanti @ 2011 08 12, 19:28)
Sudominai
Kiek man teko girdėti, visiems, skaičiusiems šią knygą, pirmieji keli šimtai puslapių pasirodė nuobodūs, veiksmo ten kaip ir nėra. Bet tikrai verta skaityti iki galo O antra knyga man asmeniškai patiko net labiau
Atsiliepimas apie laisvalaikio skaitaliuką S. Clarke "Vieneri metai mėšle"
Šiuo metu skaitau du M. Binchy romanus ir tai turbūt vienintelė rašytoja, kuri man taip patraukliai rašo apie paprastų žmonių kasdienį gyvenimą Bet aišku savo nuomonę galėsiu parašyt tik galutinai perskaičiusi knygas..anksti girti ar peikti kol neužverti paskutinio knygos puslapio
Šiuo metu skaitau du M. Binchy romanus ir tai turbūt vienintelė rašytoja, kuri man taip patraukliai rašo apie paprastų žmonių kasdienį gyvenimą Bet aišku savo nuomonę galėsiu parašyt tik galutinai perskaičiusi knygas..anksti girti ar peikti kol neužverti paskutinio knygos puslapio
QUOTE(linamog @ 2011 08 12, 10:43)
As siandien gavau Smith Scott "Griuvėsiai", drauge Vilniuj nupirko ir parsiunte i Klaipeda. Jei jau Stephen King parase anotacijoj, kad ju seimoj del sios knygos buvo musamasi, tai daug ka reiskia.
Ateinu su atsiliepimu - slogi, niuri, beviltiska. Jei jusu gyvenime juodas periodas, sios knygos nerekomenduoju, nes perskaicius viskas atrodys dar slogiau. Bet negaliu nepagirti paprasto, naturalaus destymo stiliaus, nenaudojant holivudiniu klisiu, pigiu siauba ir pasislykstejima sukelianciu aprasymu (kuo kartais megejas papiktnaudziauti S.King). Viskas zemiska ir realu, bet nuo to ne kiek ne maziau klaiku.
labas rytas
kad populiari, tai populiari. Tik angliškas vis užtinku nepaimtas O ši knyga nė kiek netraukia. Nors filmus visai norėčiau pamatyti.
Dabar skaitau Stieg Larsson Mergina su drakono tatuiruote.
kad populiari, tai populiari. Tik angliškas vis užtinku nepaimtas O ši knyga nė kiek netraukia. Nors filmus visai norėčiau pamatyti.
Sveikutės! Aš jau baigiu skaityti M.BINCHY" VAKARINIAI KURSAI",išpradžių kažkaip nesiskaitė,o va db nuo jos atsitraukt negaliu. Rytoj jau ją pabaigsiu,tai ką galiu pasakyt,tokios šiltos knygos senai neskaučiau. Labai gyvenimiškos istorijos,kurios tarpusavyje persipina. Ar skaitysiu daugiau šios autorės knygų? be abejonės taip!
Labas
Šiandien 7h ryto pabaigiau skaityt Isabel Abedi Lučianą. Labai patiko ir visiškai negalėjau atsitraukt
Filmai, palyginus su knygom, mano galva visiškas šlamštas
Šiandien 7h ryto pabaigiau skaityt Isabel Abedi Lučianą. Labai patiko ir visiškai negalėjau atsitraukt
QUOTE(laTulipe @ 2011 08 13, 08:29)
labas rytas
Filmai, palyginus su knygom, mano galva visiškas šlamštas
QUOTE(Leveret @ 2011 08 13, 12:04)
Labas
Tai kiek jau naktų nemiegojusi esi
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 08 13, 14:10)
Tai kiek jau naktų nemiegojusi esi
Gal kokias keturias Bet va atsikeliu užtat 13h Aš ir šiaip pelėda, o dar kai atsikeliu per pietus, tai po to iš viso miegas iki ryto nebeima