QUOTE(eliss @ 2011 08 10, 16:34)
Kažkas čia klausė apie labiausiai nuvylusias knygas,rašytojus,tai man būtų Romain Gary ,gal ne tą knygą skaičiau, ir,kad tas pats "Valymas",tiek išliaupsintas,bet man tikrai ne šedevras
Aš kaip tik pabaigiau
Valymą, na, manęs knyga super nesužavėjo, bet patiko.
Manau, apie pokarį ir okupaciją yra parašyta ir kitų, gal ir geresnių knygų. Bet šita knyga gal gera ne tuo, ji dauguma sužavėjo tais "trilerio" elementais, kaip neaišku, kas bus toliau, kaip ten kas susirutulios ir kaip ten kas pasibaigs.
Dar man labai patiko pati knygos struktūra, tas mėtymasis iš vieno laikotarpio į kitą, nuo vieno veikėjo prie kito, tai tiesiog tokią intrigą ir įtampą sukėlę, kad nebegalėjau ramiai padėti knygos, neperskaičiusi jos iki galo.
Pabaiga taip sukrėtė ir sujaudino.
Tai tiek ir iš knygos gerumo
Dabar jau skaitau AL knygą
Absoliučiai tikras pusės etato indėno dienoraštis. Kai tik pas M. Buroką bernardinuose perskaičiau apie tą knygą, tai ir užsimaniau, o dar kaip pas AL pamačiau, tai ir visai užsinorėjau, dabar skaitau ir kaifuoju. Jaunimui ji, na bet aš irgi apsimesiu biški jaunimu, nes tokia miela ta knygutė, na tik nesitikėjau, kad apie tokius rimtus dalykus rašys, labai jau tam Jaunėliui nesekas
.
O šiaip tai asocijuojasi man su
Zuika, su tokia rusiška knyga
Antraklasio ir Antramečio nuotykiai dar panašiom.
Patinka.